o17-egypte

Twitter @RaymondvMeenen

Jeugd

Feyenoord O17 bereikt finale bekertoernooi in Egypte

Stan

De Onder-17 van Feyenoord heeft zich in de nacht van vrijdag geplaatst voor de finale van de Zed International Cup. In Egypte wist het team van trainer Davey van den Berg het organiserende Zed FC na stafschoppen te verslaan, nadat beide ploegen in de reguliere speeltijd niet tot scoren kwamen. Morgen spelen de jongelingen van Feyenoord de finale in het jeugdtoernooi tegen het Egyptische Al Ahly. 

De Zed International Cup is een jeugdtoernooi in Egypte waar verschillende clubs vanuit de hele wereld aan deelnemen. De competitie die door het gelijknamige Zed FC georganiseerd wordt, is 3 april van start gegaan en duurt vijf dagen. In totaal bestaat het deelnemersveld van deze editie uit zes teams die onderverdeeld zijn in twee poules. De jeugdploeg van Feyenoord werd gekoppeld aan het Egyptische Al Ahly en Portugese Vitória SC, terwijl de andere groep bestond uit organisator Zed FC, het Griekse Panathinaikos en Aston Villa uit Engeland.

Na een verliespartij (3-2 tegen Al Ahly) en een gelijkspel (0-0 tegen Vitória) plaatste Feyenoord O17 zich door resultaten op andere velden voor de 'kruisfinales' van het toernooi, waar in de halve finale FC Zed wachtte. In het warme Caïro werd doelpuntloos gelijkgespeeld waardoor de winnaar via strafschoppen bepaald moesten worden. Het team uit Rotterdam slaagde erin de Egytpische tegenstander in de penaltyserie met 7-6 aan de kant te zetten en stroomde zo door naar de finale. Daar nemen ze het vanavond wederom op tegen Al Ahly.

Delen

Reacties

Wat een prachtige namen en affiches! Fijn om je te meten met de wereldtop.