europaleague

Nieuws

‘UEFA wil geen netten vanwege televisieregistratie’

Van de redactie

Na de volledig mislukte bekeravond in de halve finale van de KNVB Beker, heeft Feyenoord besloten om het tribunedeel Vak Z leeg te laten voor de ontmoeting met AS Roma in de kwartfinale van de Europa League aankomende donderdag.

Door de tweeduizend stoeltjes van het parterrevak leeg te laten, hoopt de club dat er geen voorwerpen op het veld belanden. Het plaatsen van hoge netten aan die zijde is als alternatief niet toegestaan, zo meldt het Algemeen Dagblad. Volgens de krant wil de UEFA aan die kant van het stadion geen netten, omdat dit het vrije zich van de televisiecamera’s kan belemmeren.

De 1.100 verkochte kaarten voor Vak Z zijn door Feyenoord teruggetrokken. De betreffende supporters wordt een andere plaats in het stadion aangeboden. Ook krijgen zij de optie te kiezen van restitutie van het aankoopbedrag.

Delen

Reacties

Er moet toch een manier zijn om die netten anders te plaatsen? Dat de vakken afgeschermd worden en niet het veld? Schuin vanaf het dak bijvoorbeeld, met een uitsparing voor de camera's?
Wat een impact heeft die bekeravond zeg. Ik ben er nog steeds zo teleurgesteld over. Dat gedoe ook met die spelers op het veld echt om te janken. Dan daaroverheen het incident en dan ook nog verliezen. Hoop dat het vanaf nu weer om voetballen draait. 🙏
Helemaal eens. Mag echt hopen dat dit gevoel de komende tijd wegzakt en dat iedereen op z’n minst normaal doet. Momenteel is het wel echt een schandvlek op de schaal. Ook echt heel, heel dom: Ajax gedroeg zich als degradatiekandidaat die alles uit de kast haalde om te traineren. Zo superieur ben je nooit aan ze, maar ik heb ze ook nog nooit tóch de overwinning gegund. Wát een aanfluiting…
Waarom is er zoveel gedoe om de netten, Bayern heeft al 10 jaar netten.
Is ook niet heel gek. Dat er überhaupt netten moeten staan is al erg genoeg
Vroeger stonden de camera's langs het veld wat is het probleem dan nog dan kunnen de netten er achter
Het probleem is dat je die netten nodig hebt.