feyenoord-ajax-1-2-toto-knvb-bekertoernooi-jim-breeman-sports-photography-27

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

‘Feyenoord hoopt op clementie van de KNVB, zoals Ajax in 2017’

Van de redactie

Davy Klaassen werd tijdens de Klassieker in de halve finale van de KNVB Beker geraakt door een aansteker die vanaf de tribune werd gegooid. Of de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek naar het incident gaat instellen, is nog niet bekend, zo schrijft Algemeen Dagblad.

Daags na de wedstrijd maakte Feyenoord melding dat 25 personen zijn opgespoord die zich tijdens de wedstrijd hebben misdragen. Zij kunnen een stadionverbod tegemoet zien. Volgens de krant is dit één van de zetten die Feyenoord doet, in de hoop op clementie van de voetbalbond. Zoals Ajax die kreeg in 2017.

In dat jaar werd Steven Berghuis, toen nog in Feyenoordshirt, in de Johan Cruijff Arena bekogeld ter hoogte van de cornervlag en daarbij geraakt door een voorwerp. De aanvaller moest daarna kort aan zijn bloedende hoofd worden behandeld. De KNVB registreerde destijds het incident en besloot niet over te gaan tot het uitdelen van straffen. 

Eén van de redenen dat Ajax geen straf kreeg, was dat het vijf personen een stadionverbod had gegeven die zich tijdens de Klassieker schuldig hadden gemaakt aan wangedrag. Volgens de voetbalbond hadden de Amsterdammers daarmee aangetoond maatregelen te hebben getroffen.

Door de schuldigen op te sporen, hoopt Feyenoord dat een straf vanuit Zeist uitblijft.

Delen

Reacties

Juridisch gezien gelijkheidsbeginsel ?
Straf zou kunnen zijn 1 jaar uitsluiting van Beker wedstrijden. Dan kom je redelijk goed weg. Puntenaftrek, wat ook regelmatig ge-opperd wordt is pittiger en zou veel meer schade aan je club toebrengen. Gezien het feit dat nu daags na incident nog steeds 'supporters' het allemaal vinden meevallen vrees ik dat we nog niet genoeg begrepen hebben van de ernst in deze zaak. We gaan het zien...
Gelukkig verzin jij de straffen niet want die lijken mij buitenproportioneel. Te vaak worden de onschuldigen meegestraft en daar ben ik geen voorstander van. En ja ook ik vind het meevallen als je ziet dat bij FC Groningen een speler door eigen supporter word gehoekt, en bij PSV een doelman word aangevallen door een veldbestormer.
@GroeneHaas, ik zeg niet dat ik vindt dat deze straffen toegepast moeten worden, maar ze zijn zeker reeël. Feyenoord zal het voorbeeld gaan dienen voor toekomstige strafmaten!!! Dat wij als publiek zelf niet openlijk afstand nemen van bepaald gedrag in en rond stadion geeft aan dat we alles nog steeds wel vinden meevallen. Erg ongezond lijkt mij, zeker voor de club.
Fijne Pasen 😁
Buitenproportioneel. Gaat zeker niet gebeuren. Wel zullen de clubs gezamenlijke maatregelen moeten nemen om dit probleem in te dammen.
Feyenoord moet zelf ook veel meer doen. Iedereen weet dat een bepaald gedeelte van de harde kern de club gijzelt. Ajax pakt drie keer zoveel sponsorgeld, mede omdat veel sponsors hun naam niet aan Feyenoord willen verbinden. Ik denk dat het aantrekken van een commercieel directeur ook moeilijker verloopt omdat je zomaar een stel idioten in je tuin kunt aantreffen. Al die boetes en wedstrijden met minder publiek helpen de club ook niet. Daarnaast zou het me niet verbazen als dit gedoe Slot het laatste zetje heeft om toch in de zomer te vertrekken. Want hij weet ook wel dat het gewoon doorgaat. Oplossingen: veel meer controleren op vuurwerk, netten bij risicoduels, veel meer stadionverboden, geen bierverkoop in het stadion, voorlopig geen uitsupporters in Europa en bij bedreiging van medewerkers van Feyenoord goed samenwerken met politie om die idioten achter de tralies te krijgen. Dat zal allemaal ff slikken zijn maar zonder die agressieve idioten kom je er als club beter uit.
Het klopt zeker wat je zegt maar ik heb wel een kanttekening. Het politie ingrijpen in het meest in en rondom de arena en dat is al jaren zo. Het is dus niet dat ze daar zo onschuldig zijn, het zijn alleen andere incidenten en er wordt anders op gereageerd door de media.

Laat onverlet dat wij niemand een reden mogen geven om over ons te praten. Laat ze maar lekker los gaan op psv ofzo
Klopt. Er zijn bij veel clubs problemen. Er zijn elke week wel incidenten de laatste tijd. Dat is echt niet iets wat alleen bij Feyenoord gebeurt. Wat dat betreft moeten ze nog maar eens naar de voetbalwet kijken. Ik heb het nu puur over wat Feyenoord zelf kan doen.
Als ze iets anders zouden doen houdt dat juridisch lijkt me geen stand. Duidelijk precedent. Ben benieuwd.

Voorop staat dat het een compleet onnozele actie is. Zal allemaal niet meehelpen om de beste trainer in decennia hier langer te houden.
Gimenez had in Arena ook geraakt kunnen worden, dat is geen excuus overigens.
Het is overal raak, is er nu 1 goed aan de beurt, uiteraard eigen schuld.
Mist die hem dan had je nu niemand gehoord, was wachten dat keer raak was.
Het zal mij benieuwen. Toen was er geen ophef over. Nu kan de knvb, met de druk van buitenaf, weleens anders gaan beslissen. Kunnen we wel weer zeggen dat we genaaid worden i.p.v. naar onszelf te kijken. En dan kan er wellicht nog een straf komen met het ontregelen van de wedstrijd in het begin.
Gelijke monniken gelijke kappen.. zou je zeggen.
Als er 1 ding is waar je de KNVB niet van kan beschuldigen, is dat ze dit principe toepassen.....
Klopt. Die zijn nogal selectief op dat vlak.
Het is niet hetzelfde, omdat het supportersgeweld al sinds corona toeneemt, met de supporter van PSV tegen Sevilla, de klap aan Willems bij Groningen en nu Feyenoord als dieptepunt. Ik heb niet de indruk dat dat in 2017 ook zo was.

Dat maakt deze daad niet erger dan toen tegen Berghuis, maar de omstandigheden zijn wel anders en dat kan er toe leiden dat Feyenoord wel een straf krijgt. We zijn de druppel die de emmer doet vollopen.

En eerlijk gezegd, ik hoop dat er een straf komt, want ook bij de top van Feyenoord mag wel eens doordringen dat hier nu echt iets aan gedaan moet worden.
We zijn nu 5 jaar verder. 2017 is geweest. Afgelopen jaar veel incidenten geweest, ook bij kleinere clubs als Cambuur, Go Ahead, de klap aan speler FC Groningen... en nu dit verhaal. Dat er vroeg of laat iets goed misgaat was te verwachten. Dat dit uitgerekend ons Feyenoord te beurt valt is eigenlijk bijna voorspelbaar. Straks zal UEFA heel kritisch zijn naar Feyenoord, daar we een fors negatief dossier hebben liggen. Wanneer wij, bij behalen van landskampioenschap de Champion League gaan spelen er simpelweg geen (uit)publiek zal zijn is een financiële ramp qua inkomstenverlies. En dat omdat een inmiddels groot aantal 'supporters' veel zaken normaal zijn gaan vinden. Vrees nu al de volgende wedstrijd.