jim-breeman-sports-photography-feyenoord-o16-de-graafschap-o16-9-3-3

Jeugd

Feyenoord O18 boekt met tien man tweede overwinning op Mladen Ramljak Tournament

Stan

Feyenoord Onder 18 heeft ook zijn tweede wedstrijd op het Mladen Ramljak Memorial Tournament gewonnen. Rapid Wien werd in een bij vlagen intense wedstrijd met 1-0 verslagen. Met zes punten uit twee wedstrijden wordt de wedstrijd van zaterdag tegen Flamengo beslissend in de strijd om een finaleplaats.

Het duel in Zagreb begon rommelig. Rapid Wien zette het team van Robin van Persie zwaar onder druk. De ploeg had bij tijd en wijle moeite om eronder uit te voetballen. Dat lukte met name in het tweede deel van de eerste helft iets beter en resulteerde dan ook in spaarzame kansen. Een van die kansen wist Feyenoord te verzilveren: Marley Cruz ging er aan de rechterkant vandoor, speelde zijn man uit en kreeg de bal bij Paulo Rudisill. Zijn slimme pass vervolgens bracht Mo Fuaad in scoringspositie. Met een droge knal schoot hij Feyenoord op voorsprong: 1-0.

Na rust was het opnieuw Rapid Wien dat druk bleef zetten. Feyenoord bleef loeren op kansen. Een schitterend door Jayson Ezeb opgezette aanval leidde tot de grootste kans in de tweede helft. Na een combinatie met Mo Fuaad gaf laatstgenoemde een sublieme steekpass op Ezeb, die zich vervolgens knap vrijspeelde. Zijn schot werd echter door de Oostenrijkse keeper gekeerd.

Door de minimale voorsprong bleed Rapid hoop houden op meer. Het gevaarlijkste moment ontstond in de 67e minuut. Uit een voorzet kon vrij op doel worden gekopt, maar de Oostenrijkse spits miste de juiste scherpte. De bal verdween aan de voor Feyenoord goede kant van de doelpaal.

Amper een minuut later moest Björn Otte noodgedwongen het veld verlaten. Na een onschuldig ogend duel kon hij niet meer verder. Feyenoord had alle wissels al opgebruikt en dus moest het de laatste 22 minuten met tien man verder. Een meeslepend restant van de wedstrijd was het gevolg. Rapid drong meer en meer aan, maar de Feyenoorders hielden met veel strijd stand en sleepten zo de tweede overwinning dit toernooi uit het vuur.

"Ik ben ongelooflijk trots op mijn ploeg," aldus coach Robin van Persie. "Dit zijn de wedstrijden waar onze jonge spelers veel van kunnen leren. Hoe ga je om met de druk en hoe help je elkaar in een fase dat het moeilijk wordt?" Van Persie kijkt uit naar de laatste groepswedstrijd tegen Flamengo. "Het toernooi staat in het teken van ontwikkelen, groeien en presteren. Tot nu toe kunnen we als staf heel tevreden zijn."