team-onder-19

Jeugd

Feyenoord O19 wint eerste Youth League duel van Celtic

Feyenoord Onder 19 heeft dinsdagmiddag op een drukbezocht Varkenoord een 3-0 overwinning geboekt op Celtic. De ploeg van Robin van Persie maakte alle drie de goals binnen het uur. De doelpunten kwamen op naam van Givairo Read, Jaden Slory en Antoni Milambo.

Op het moment dat rechtsback Givairo Read kort voor rust na een flitsende aanval over links de ban brak, betekende dat loon naar werken voor Feyenoord O19. De ploeg had al meerdere keren verzuimd om de score te openen, met name via Gjivai Zechiël. De dit seizoen in Feyenoord 1 gedebuteerde middenvelder was een van de absolute uitblinkers, maar liet wel twee goede kansen liggen op de openingstreffer.

Zolang als het voor rust duurde voor Feyenoord O19 het net vond, zo snel was het raak in de tweede helft. Binnen een minuut of tien zag Van Persie zijn ploeg uitlopen naar een 3-0 voorsprong. Eerst werkte Jaden Slory op knappe wijze een hoge voorzet binnen, terwijl even later Milambo een sublieme pass van Zechiël op waarde schatte en na een knappe individuele actie raak schoot.

Door de overwinning op de Schotten staat de ploeg van Robin van Persie op de eerste plaats in groep E met een beter doelsaldo dan de leeftijdsgenoten van Atlético Madrid. De Madrilenen wonnen dinsdagmiddag met 2-0 van Lazio.

De talenten van Feyenoord gaven op een vol Varkenoord zo het goede voorbeeld aan de hoofdmacht, dat vanavond in een uitverkochte Kuip eveneens tegenover Celtic staat. De volgende wedstrijd in de UEFA Youth League is op woensdag 4 oktober, dan uit tegen Atlético Madrid Onder 19.

Feyenoord O19 - Celtic O19 3-0

41' 1-0 Read
48' 2-0 Slory
57' 3-0 Milambo

Opstelling Feyenoord O19: Ka; Read, Giersthove (C), Sebbar, Candelaria (77' Plug); Zechiël, Milambo (66' Kraaijeveld), El Harmouz; Slory (86' Arnaud), Redmond (66' Rust), Sliti (77' Cruz).

Wissels: Berger, Arnaud, Plug, Kraaijeveld, Sneijer, Cruz, Rust.

Opstelling Celtic O19: McLean; Dede, Bonetig (78' Agbaire), Robertson, Frame; Carse (C), Kelly (78' Dobbie), Thomson (66' Ure); Quinn, Vata (89' Cummings), MacKenzie.