img-0234

Jim Breeman Sports Photography

Jeugd

Feyenoord O21 wint met grote cijfers van De Graafschap O21

Feyenoord Onder 21 heeft zaterdagmiddag een ruime overwinning op De Graafschap O21 geboekt. Op Varkenoord eindigde het duel in 4-1. Ondanks een vroege achterstand wist de ploeg van Boel de wedstrijd op dominante wijze te winnen. De goals kwamen op naam van Jaden Slory, Shiloh ’t Zand, Sem Valk en Ilyas El Moussaoui.

Feyenoord O21 keek al vroeg in het duel tegen een achterstand aan. Na slordig balverlies op het middenveld speelde De Graafschap door de Feyenoord-verdediging heen en zo werd de rekening van de bezoekers al na twee minuten geopend. De goal bleek een wake up call, want Feyenoord O21 reageerde fel na de teleurstellende start. De opleving van de beloften resulteerde in de 25ste minuut in de knappe gelijkmaker van Jaden Slory. Nadat de afgeslagen voorzet van Leo Sauer voor de voeten van Slory kwam, schoot de aanvaller verwoestend binnen. Er werd gerust met een 1-1 stand.

De tweede helft werd gekenmerkt door een wervelend Feyenoord O21. Net na het fluitsignaal kregen de beloften een vrije trap aan de linkerkant van het doel van De Graafschap. Specialist Shiloh ’t Zand trad aan en krulde de bal, na een korte aanloop, op magistrale wijze achter De Graafschap-doelman Thijs Wieggers. Niet veel later verdubbelde aanvoerder Sem Valk de voorsprong door de bal, die in de zestien van de bezoekers bleef hangen, binnen te werken: 3-1.

In de 70ste minuut werd de eindstand bepaald door invaller Ilyas El Moussaoui, die nog geen minuut nodig had om het net te vinden. De spits was het eindstation van de lage voorzet van Delano Van der Heijden.

De beloften vervolgen de competitie komend weekend in Den Haag. Zaterdag 11 februari staat om 15:00 uur de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag O21 op Sportpark De Aftrap op het programma.

Feyenoord O21 – De Graafschap O21 4-1 (1-1)

Scoreverloop:
2’ 0-1
25’ Slory 1-1
47’ ‘T Zand 2-1
55’ Valk 3-1
79’ El Moussaoui 4-1

Opstelling Feyenoord Onder 21: Kroesen; Benita (65’ Baars), Valk, Hokke, Kleijn; Karim (65’ Zechiël), Milambo (78’ Rais), ‘t Zand; Slory (65’ Amyn), Van der Heijden, Sauer (78’ El Moussaoui).

Bron: Feyenoord.nl