fc-dordrecht-feyenoord-0-2-5-8-2023-jim-breeman-sports-photography-65

Jim Breeman Sports Photography

Jeugd

Feyenoord O21 door naar halve finale beker na strafschoppen

Feyenoord Onder 21 heeft zaterdagmiddag de halve finale van de KNVB Beker bereikt door FC Twente/Heracles Academie Onder 21 na strafschoppen te verslaan. De ploeg van Melvin Boel trok in de penalty-shoot-out met een uiteindelijke stand van 4 tegen 5 aan het langste eind en mag zich op gaan maken voor de halve finale in het bekertoernooi.

Feyenoord begon sterk aan het duel tegen de Tukkers. Milan Hokke kopte de Rotterdammers op een 0-1 voorsprong na een kwartier spelen. De ploeg van Melvin Boel kende een sterke fase in de eerste helft en raakte tweemaal de paal. Nesto Groen zorgde nog voor rust na een mooie actie voor de 0-2 te maken uit een tegenaanval waardoor de ploeg van Melvin Boel met een marge van twee aan de thee kon.

Op het trainingscentrum van FC Twente in Hengelo was het een spannende slotfase. Nadat de Tukkers twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer via Marhoum wisten binnen te werken, maakte Martina vijf minuten voor tijd de gelijkmaker. Net nadat het vertrouwen voor de thuisploeg weer helemaal terug was, zorgde Noah Pusic opnieuw voor de voorsprong voor Feyenoord. Het doelpunt werd uitbundig gevierd door de Rotterdammers, maar bleek niet genoeg voor de zege. FC Twente/Heracles O21 zorgde diep in blessuretijd voor de 3-3 wat ervoor zorgde dat het nemen van strafschoppen de winnaar van het duel moest bepalen.

Feyenoord verzilverde de eerste strafschop. Manou Berger stopte de eerste strafschop van de thuisploeg. Feyenoord miste de vijfde strafschop via Jaden Slory, maar de daaropvolgende penalty van Derrick Slagveer belandde op de paal waardoor het duel beslist werd in het voordeel van Feyenoord Onder 21.

Volgende week zaterdag staat voor de ploeg van Melvin Boel het competitieduel tegen de leeftijdsgenoten van N.E.C. op Varkenoord op het programma. De aftrap van het duel is om 15:00 uur. Feyenoord is koploper in Divisie 1 met twaalf punten uit vier duels, drie punten voorsprong op nummer twee FC Groningen O21. De Nijmegenaren staan onderaan met nul punten.

FC Twente/Heracles O21 - Feyenoord O21 3-3 (4-5 n.s.)