feyenoord-pec-zwolle-3-1-vriendschappelijk-jim-breeman-sports-photography-28

Jeugd

Feyenoord O21 heeft titel voor het grijpen na overwinning op Go Ahead Eagles O21

Van de redactie

Feyenoord Onder 21 heeft wederom gewonnen. De ploeg van vertrekkend trainer Melvin Boel won in Deventer met 1-4 van de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles. Door de overwinning heeft het Onder 21 team de titel in Divisie 1-A voor het grijpen met nog één duel te gaan en drie punten voorsprong op de nummer twee FC Groningen O21. Doelpunten aan Rotterdamse kant kwamen op naam van Groen, Rust, Van der Sluijs en Redmond.

Feyenoord Onder 21 kwam al na zes minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Nesto Groen tikte de bal bij de tweede paal binnen na een strakke voorzet van Joep van der Sluijs. Aymen Sliti zou voorafgaand aan het duel in de basis starten, maar raakte in de warming-up geblesseerd. Zijn vervanger, Fabiano Rust, zorgde nog voor rust voor de comfortabele 0-2 voorsprong.

Na rust deed Go Ahead Eagles O21 iets terug door de aansluitingstreffer achter doelman Van Sas te schieten. Joep van der Sluijs en invaller Zepiqueno Redmond zorgden uiteindelijk voor een 1-4 uitslag in het voordeel van de Rotterdammers. Concurrent FC Groningen O21 won zaterdagmiddag met 1-2 bij de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle.

Melvin Boel en zijn team kunnen door de overwinning zaterdag 1 juni op Varkenoord tegen Cambuur O21 de titel pakken in Divisie 1-A en hopen op een gunstig einde van de competitie in de Betnation Divisie (tweede divisie) waar Jong Sparta of Jong Almere City in het rechterrijtje dient te eindigen om nog kans te maken op promotie.

Go Ahead Eagles O21 - Feyenoord O21 1-4 
Scoreverloop:
6' 0-1 Groen
38' 0-2 Rust
57' 1-2 
77' 1-3 Van der Sluijs
89' 1-4 Redmond

Opstelling Feyenoord O21: Van Sas; Arnaud, Valk (C), De Blok, Candelaria; Hokke, Kleijn (78' Zaal), Van der Sluijs (86' Netten); Rais (63' Plug), Groen (86' Redmond), Rust.

Delen

Reacties

Rust scoorde de 2-0 net voor de rust..
Wie start de crowdfunding voor HFC?
Nu kijken naar de Tweede Divisie volgende week. Als Almere verliest eindigen ze in het rechterrijtje. Wanneer ze gelijkspelen, kan het eventueel ook nog goed uitpakken.
@FeyenoordTM misschien is het al eens gevraagd, maar hoe ziet Feyenoord de toekomst voor de huurlingen van FC Dordrecht? Gaan 't Zand, Tsoungui en Sebaoui bijvoorbeeld een kans krijgen bij Feyenoord 1 in de voorbereiding?
' Zand heeft verlengd tot '28 dus dat is een teken van vertrouwen dus die mag zichzelf neem ik aan gaan laten zien in de voorbereiding. Sebaoui en Tsoungui is interesse voor maar is verder nog geen duidelijkheid over, maar neem aan dat Feyenoord ze heeft aangetrokken met de blik op dat ze mogelijke versterkingen konden worden.
Hoe reëël is de kans dat jong sparta of jong almere city in het rechterrijtje eindigd?
Met de huidige standen is de kans best aanwezig. Volgende week is HFC-Jong Almere City en als HFC dat wint gaan ze over Almere heen, die dan 10e worden. Maar dan moeten de huidige standen wel zo blijven.