background-o21-in-engeland-050922

Jeugd

Feyenoord O21 speelt gelijk tegen Arsenal

Ference

Feyenoord Onder 21 is het Premier League International Friendly-toernooi begonnen met een gelijkspel. Op het regenachtige Meadow Park eindigde het dinsdagavond in 1-1. Feyenoord keek negentig minuten lang tegen een achterstand aan, maar in de slotseconden van het duel schoot invaller Shiloh ’t Zand de beloften naast Arsenal Onder 21.

De ploeg van trainer Melvin Boel begon fel aan het duel, maar had het niet gemakkelijk tegen de beloften van Arsenal. De ploeg uit Londen hield goed druk op Feyenoord Onder 21 en dit leidde in de 28ste minuut tot een doelpunt. Spits Nathan Butler-Oyedeji profiteerde van miscommunicatie in de defensie en schoot de 1-0 binnen.

Na rust waren onder anderen Nesto Groen en Jaden Slory dichtbij een treffer, maar Arsenal Onder 21-doelman Hubert Graczyk keepte een ijzersterke wedstrijd. Feyenoord bleef echter aankloppen en beloonde zichzelf diep in blessuretijd. Vleugelaanvaller Delano van der Heijden gaf een voorzet vanaf de linkerkant die vervolgens met wat geluk voor de voeten van invaller Shiloh ’t Zand terecht kwam. De aanvallende middenvelder twijfelde geen seconde en schoot de bal snoeihard binnen.

De ontlading bij de beloften van Feyenoord was groot, maar dit leek echter van korte duur. De grensrechter vlagde de goal namelijk in eerste instantie af voor buitenspel. De arbiter ging gelukkig niet in deze beslissing mee. Na een korte onderbreking wees hij namelijk toch resoluut naar de middenstip. De goal van ’t Zand stond, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde en Feyenoord Onder 21 een welverdiend punt pakte in Londen.

Het team van Melvin Boel keert woensdagmiddag terug in Rotterdam. Komend weekend staat de tweede competitiewedstrijd van de beloften op het programma. Zaterdag 10 september speelt Feyenoord Onder 21 om 15:00 uur uit tegen ADO Hen Haag Onder 21 op Jeugdopleiding De Aftrap.

Feyenoord O21 1 - 1 Arsenal O21:

28' 1-0 Butler-Oyedeji

90' 1-1 't Zand

Opstelling Arsenal O21: Graczyk; Lannin-Sweet, Foran, Awe, Jeffcott; Ibrahim, Bandeira, Henry-Francis (C); Taylor-Hart, Butler-Oyedeji, Ideho.

Wissels: Robinson, Hilsson, Sagoe jr, Nwaneri, Lewis, Brown.

Opstelling Feyenoord O21: Remie; Baars, Valk (C), Hokke, Van der Zeeuw; Karim, Milambo, Naujoks; Slory, Groen, Sauer.

Wissels: De Blok, 't Zand, Zechiël, El Moussaoui, Candelaria, Van der Heijden, Kroesen

Scheidsrechter: Jacob Miles