feyenoord-o21-de-graafschap-o21-4-1-jim-breeman-sports-photography-22

Jim Breeman Sports Photography

Jeugd

Feyenoord O21 uit bekertoernooi na penalty's in Leeuwarden

Van de redactie

Feyenoord Onder 21 is zaterdagmiddag na penalty's uitgeschakeld in de beker tegen SC Cambuur Onder 21. Na 90 minuten voetbal was de stand 1-1 waarna penalty's de uitslag moesten bepalen. In de penaltyreeks miste de Rotterdammers twee van de drie strafschoppen, waarna de Friezen zich verzekerde van een plek in de finale. 

Na 45 minuten voetbal was de stand 0-0. Na rust kwam SC Cambuur op voorsprong door een doelpunt van Amine Rhemi. Jaden Slory bracht de Rotterdammers op gelijke hoogte in de 68e minuut(zie onderstaande video). Beide ploegen wisten niet meer te scoren in de resterende 20 minuten, waarna strafschoppen moest bepalen wie mag aantreden in de finale van het bekertoernooi welke gespeeld zal worden tegen de winnaar van het duel tussen PEC Zwolle en ADO Den Haag.

Delen

Reacties

Het lukt maar niet om met deze selectie een stabiel goed presterend elftal te formeren. En na twee uiterst wisselvallige seizoenen is het dus hoog tijd voor een kritische blik naar de werkwijze en de verantwoordelijken.
De enige speler die recent de oversteek naar Feyenoord 1 heet weten te maken is Hartmann en die had door hardnekkig blessureleed nauwelijks meegedaan met de -21. Dat geeft te denken. Of moeten we constateren dat als het Hulshof niet lukt en Boel ook niet dat er dan niet de kwaliteit qua spelersmateriaal is?
Kortom, er spelen zodanig relevante vragen rondom de -21 dat eens te meer blijkt dat Feyenoord een DIRECTEUR nodig heeft die zich full time met het voetbal bezig kan houden en niet een hulpje in de huishouding van Algemeen Directeur Te Kloese.
Jaden Slory toch prima speler hoor. Had hem graag x zien invallen voor Jahanbaksh bijv. Legt nog maar tot 2024 vast. @FTM nog bewegingen rondom hem?
Tuurlijk joh, Slory i.p.v. een speler die beslissend was met goals tegen FC Utrecht, PSV en AZ en met assists tegen o.a. Sparta en Ajax. Mocht Arne Slot onverhoopt vertrekken dan hebben we jou als opvolger al klaar staan....
@KeesPijl, reageer niet zo ongesteld joh, wat is er mis met talenten rustig te brengen met het laten invallen bij een wedstrijd die het toelaat? Ik zeg nergens dat hij er moet staan ipv Jahanbaksh maar invallen kan prima.
@Aursnes17
Je kan er blijkbaar moeilijk tegen als een nauwelijks zinnige suggestie van een enigszins scherpe reactie wordt voorzien. Want er is weinig 'ongestelds' aan mijn opmerking.
Voor alle duidelijkheid: Slory is een interessant talent van 17 jaar, die qua prestatieniveau nog héél ver van Feyenoord 1 verwijderd is. Het heeft dus ook geen enkele toegevoegde waarde om het volstrekt vrijblijvende minuten in het eerste te laten maken. Hij wordt beter van flink zijn best doen op het niveau waarop er nu eisen aan zijn functioneren worden gesteld. Dat hij die minuten mag maken bij de -21 terwijl hij ook nog bij de -18 zou kunnen spelen is een compliment. Voor de kat zijn (sic) k*t meedoen in het eerste is onzin. Het kampoiensniveau Feyenoord 1 is voor Jahanbakhsh en Paixão niet voor Slory of Sauer.
Ruim 1½ jaar geleden zagen sommige Feyenoordsupporter, bij wijze van spreken (!), al een nieuwe Frenkie de Jong in Leonard Hartjes en was Milambo de opvolger van Jens Toornstra. Maar de eerste valt niet heel erg op in KKD bij Roda op dit moment en de ander staat vrijwel stil in zijn ontwikkeling bij Feyenoord. Het overschatten van jonge talenten is een stelselmatig terugkerend misverstand bij Feyenoord. Zier Tebbenhof, Reza Uitman en Dwight Blackson e. a. gingen de huidige tieners in de jaren 80 al voor.
@KeesPijl, vind deze reactie al een stuk volwassener overkomen. Kan prima omgaan met kritiek op een reactie alleen moet tegenwoordig alles op de aanvallerige FR12 manier worden beantwoord, beetje triest vind ik dat.

Verder begrijp ik je reactie en ben ik het deels ook eens alleen heb ik nergens gezegd dat hij er moet staan ipv Jahanbaksh maar (wat mij betreft) een keer mag invallen bijvoorbeeld. Ik weet dat hij nog niet van het vereiste niveau is, maar ik ben van mening dat je talenten best aan het grote werk mag laten ruiken als de wedstrijd het toelaat net als bij Milambo de laatste keren.

Kort samengevat hoop ik dat Feyenoord wel blijft omkijken naar haar eigen talenten en niet zoals vroeger de fout maakt door alleen maar middelmatige spelers te halen waar je net zo goed je eigen jeugd had kunnen opstellen én je het jeugdspelers aantrekkelijk blijft maken om voor Feyenoord te kiezen.
Ik ben om de reden die jij noemt zelf ook zo goed als afgehaakt bij FR12, dus ik zou je kunnen begrijpen. Dat doe ik echter niet omdat ik ironie niet 'aanvallend' vind maar eerder een reactie met een knipoog. Maar laten we dat dan maar als misverstand of kwestie van smaak af doen.
Uiteraard hoop ik ook dat Feyenoord blijft omkijken naar (de ontwikkeling van) de eigen talenten. Het op dit moment geven van speelminuten aan Jaden Slory in Feyenoord 1, is desondanks geen goede keuze. Elke speler van de a-selectie voor de positie voorin op de vleugels is momenteel een stuk beter en verdient dus de voorkeur en voor de ontwikkeling van deze (nog net) 18-minner is het meedoen bij de -21 al genoeg uitdaging om zijn ontwikkeling te kunnen stimuleren.
@FTM gaat er volgend seizoen hier iets in veranderen? Dit blijft maar door sukkelen zo......
2e van Cambuur moet je toch met onder 17/18 ook kunnen hebben? Want eigenlijk wil je dat 2e spelers ook op deur van eerste kloppen zoals de kokcus en Geertruida s van de eerste selectie ook hebben gedaan. Maar ik ben bang dat deze gasten weer niet uit het juiste hout zijn gesneden voor topsport.
De Kökcüs en Geertruidas hadden geen O21 nodig. Net zoals Bijlow, Malacia, de Vrij etc dat ook niet nodig hadden. Daarom vind ik dat geroep om een ploeg in de KKD ook wat overdreven. Iedereen papegaait dat gewoon na. De echte talenten slaan zo'n elftal meestal over. En ja, er zijn vast uitzonderingen te noemen maar 90% van zo'n ploeg gaat je eerste elftal toch niet (structureel) halen.
Daar heb je helemaal gelijk in. Maar een Hartman had het wel nodig
Na jaar slot filosofie veel energie in een wedstrijd leggen had ik gehoopt dat de voetbal kwaliteiten de doorslag gaan geven. Maar dat is dus niet het geval.
Het is echt triest om te zien hoe elk seizoen weer dit team gewoon 1 grote teringzooi is. Bijna jaarlijks een nieuwe trainer, zoals met elk jeugdteam elk jaar een nieuwe dosis spelers maar de resultaten zijn elk seizoen weer ***.

Je moet ondertussen gewoon blij zijn dat je niet promoveert want dan speel je dus gewoon in de Tweede Divisie tegen degradatie.