whatsapp-image-2023-10-17-at-145925

Eigen foto 1908.nl

Feyenoord O21 verslaat Roda JC en bekert verder

Moreno

Feyenoord O21 won dinsdagmiddag met 2-1 van de leeftijdsgenoten van Roda JC en bereikte zo de volgende ronde van het bekertoernooi. Hoewel de Limburgers een niveau lager spelen, kan de zege een kleine opsteker worden genoemd voor de beloften van Feyenoord, zeker gezien de moeizame periode waarin het elftal zit.

In het eerste kwartier van de wedstrijd drong Feyenoord al wel wat aan, zonder echte kansen te creëren. Na twintig minuten was de eerste grote kans wel direct raak. Na een goede dribbel van Wassim Essanoussi stuitte hij nog op de keeper, maar de rebound was wel aan Joep van der Sluijs besteed. Hij rondde kalmpjes af. Feyenoord nam zeker geen genoegen met de 1-0; de ploeg van Melvin Boel drukte door. Dat resulteerde vijf minuten later alweer in de 2-0. Na een goed genomen corner kon centrumverdediger Milan Hokke in alle vrijheid binnenknikken.

De eerste helft werd nog wel ontsierd door twee blessures aan Feyenoord-zijde. Eerst moest Paris Elmensdorp naar de kant vanwege een vinger in het oog, even later moest ook Fabiano Rust gewisseld worden. Nadat hij de bal na goed druk zetten veroverde, zette hij met de bal een sprint in en schoot het flink in zijn hamstring.

In de tweede helft was het lange tijd Feyenoord dat de klok sloeg. De Rotterdammers dwongen ook zeker een aantal gevaarlijke schietkansen af, maar tot echt uitgespeelde mogelijkheden kwam de ploeg net niet. Zoals de voetbalwet luidt: als je hem zelf niet maakt, gebeurt het aan de andere kant. Dat bleek wederom waarheid te worden, want waar Roda JC nog niet één kans had gekregen, had Fabio Sposito aan een vrije trap voldoende om de spanning een kwartier voor tijd terug te brengen. Moet gezegd: de middenvelder schoot hem bijzonder goed binnen.

In de slotfase van het duel was het aan de kant van Feyenoord bijzonder matig, maar in de problemen kwam de ploeg zelden tot niet. Zo wint de formatie van Melvin Boel en mag het uitkijken naar een vervolg in het bekertoernooi.