VK Sportphoto

Jeugd

Feyenoord O21 wint opnieuw en gaat aan kop in voorjaarscompetitie

Karst

Feyenoord O21 heeft vanmiddag met 3-2 gewonnen van Go Ahead Eagles O21. De drie punten blijven op Varkenoord na een goede wedstrijd van de ploeg van trainer Boel. De Rotterdammers gaan nu aan kop in de voorjaarscompetitie met zes punten uit twee wedstrijden.

Feyenoord O21 speelde vanmiddag een goede wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Deventer. Dankzij een schitterende goal van Antoni Milambo en twee penalty's van Nesto Groen winnen de Rotterdammers met 3-2.

Feyenoord O21 startte sterk aan de wedstrijd. De Rotterdammers domineerden het veldspel en creëerden tal van kansen. Het eerste doelpunt liet echter even op zich wachten, maar in de 36e minuut was het Milambo die hard uithaalde en de bal in de kruising schoot. Na de 1-0 hield Feyenoord druk op de Eagles, maar slaagden er niet in de voorsprong te vergroten. Geheel in lijn met het eerste elftal van Feyenoord, wist de tegenstander vanmiddag bij hun eerste kans direct te scoren. Pim Saathof trok de stand gelijk in de 40e minuut. Feyenoord was de betere ploeg en beloonde zichzelf voor rust met de voorsprong. Nesto Groen benutte een penalty, waardoor het bij rust 2-1 stond in het voordeel van Feyenoord.

Na rust blijft Feyenoord O21 de betere ploeg. Met name Sauer en Groen krijgen veel kansen op de derde goal van Feyenoord. Waar de Rotterdammers de meeste kansen krijgen, is het Go Ahead Eagles wat er met het doelpunt vandoor gaat. Via Gijs Steinfelder wordt het 2-2 en moet de ploeg van Boel aan de bak. In de 72e minuut komt Feyenoord O21 weer op voorsprong, via een benutte penalty van Nesto Groen. Eerder miste Groen al een grote kans op de voorsprong, maar dat is hem met deze goal vergeven. Feyenoord blijft kansen krijgen op de 4-2, maar weet niet meer te scoren. Ook de Eagles komen niet meer tot scoren. Feyenoord O21 wint met 3-2 en gaat aan kop in de voorjaarscompetitie met zes punten uit twee gespeelde wedstrijden.

Volgende week gaat Feyenoord O21 op bezoek bij Cambuur O21. Op 3 februari is het duel in Leeuwarden live te volgen op 1908.nl.