slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot nog niet klaar bij Feyenoord: "Ik zou het geweldig vinden om de basis te leggen voor een kapitaalkrachtiger Feyenoord"

Karst

Sinds de aanstelling van Slot als hoofdtrainer van Feyenoord schijnt de zon weer in Rotterdam. We doen weer mee om de prijzen, en dat ook nog eens door attractief voetbal te spelen. 

Feyenoord wordt met het seizoen beter en beter. Spelers ontwikkelen zich op manieren die niemand ooit voor ogen had kunnen houden. Ook financieel lijkt het de goede kant op te gaan voor de Stadionclub. De marktwaarde van de selectie bereikt hoogtes waar we vijf jaar geleden niet van durfden te dromen. In een interview met het Algemeen Dagblad deelt Arne Slot zijn inzichten over de groei van Feyenoord.

Groei
Sinds Slot bij Feyenoord is zit het voetbal behoorlijk in de lift. Toch zit er nog rek in en hebben de Rotterdammers hun volledige potentieel nog niet bereikt. "Daar werken we elke dag keihard aan. Kijk Mats Wieffer, die heeft qua ontwikkeling een enorme sprong gemaakt, daar kan ik echt van genieten. Hij kan nog wel beter worden dan hij nu is, net als de rest van het team. Ik zou het geweldig vinden als over een x-aantal jaar – en misschien ben ik daar zelf ook nog bij – gezegd kan worden dat we in deze fase mede door ons werk de basis hebben gelegd voor een kapitaalkrachtiger Feyenoord, zodat we het beste van twee werelden kunnen combineren: het ontwikkelen van spelers én het aantrekken van spelers die ons direct aan de bovenkant versterken en zo de rest meenemen naar een hoger niveau.’’

Details
Grote wedstrijden worden op details beslist. Iets wat de Feyenoordtrainer al vaak benadrukt heeft. Zo was ook te zien bij Celtic uit. "The devil is in the details", begint Slot. "Het is bijna tijd en Celtic krijgt, met een 1-1 tussenstand, nog een corner. De helft van de ploeg is met andere dingen bezig voordat de corner wordt genomen. Eentje zit aan zijn sokken, eentje strikt zijn veters en de ander doet zijn haar. Even later is het 2-1 voor Celtic. Het kan ermee te maken hebben dat we veelal jonge spelers hebben, voor wie verbetering op dit vlak onderdeel is van hun ontwikkeling."

Slot vraagt veel van zijn spelers, dat hoort bij een topclub vindt Slot. "Iedereen vindt iets van Feyenoord. De buitenwereld ziet ons soms ook al ergens boven PSV en Ajax zweven, maar die clubs zijn in financieel opzicht nog ver van ons verwijderd. Ik heb al eens eerder de vergelijking met Atlético Madrid in Spanje gemaakt. Onze kracht zit nog steeds in het ontwikkelen van spelers. Daar haal ik samen met mijn staf dan ook heel veel plezier en voldoening uit."

Valse start
Feyenoord begon met een valse start aan het seizoen. Op 4 augustus 2023 verloren de Rotterdammers van PSV in de finale van de Johan Cruijff Schaal. De twee daaropvolgende wedstrijden werd er ook niet gewonnen door de ploeg van Slot. "De selectie was niet op orde op dag 1 van de competitie. Natuurlijk zijn wij daar als club geen uitzondering in, maar als je mede daardoor in die wedstrijden niet 20 procent beter bent dan je tegenstander, dan kun je tegen puntenverlies aan lopen. Dat konden we ons niet veroorloven met een koploper die alles wint. Ik heb ook al eerder gezegd dat we onszelf in het resultaat op meerdere momenten tekort hebben gedaan. Dat is ook een aandachtspunt voor de tweede seizoenshelft."

Overwinning op PSV
Feyenoord speelde dit seizoen al driemaal tegen PSV en het lag elke keer dicht bij elkaar, zo zag ook Slot. "We waren in mijn beleving tweemaal de ongelukkige ploeg en woensdag misschien de gelukkige. Maar de manier waarop was alles wat de Kuip wil zien en de uitvoering was voor ons de manier om PSV te kunnen verslaan. Veel strijd, maar wel combineren met gedurfd voetbal van achteruit. Het ouderwetse Feyenoord met strijd, gecombineerd met het nieuwe Feyenoord dat goed voetbalt. Dat deden we overigens in de eerste twee ontmoetingen ook al, maar toen verloren wij wel."

Delen

Reacties

Mooi dat hij hier ook oog voor heeft en dat hij echt het beste voorheeft met de club
Top 10 Eredivisiewedstrijden
1. Bert van Marwijk 170
2. Giovanni van Bronckhorst 136
3. Ernst Happel 133
4. Václav Ježek 130
5. Willem van Hanegem 110
6. Ronald Koeman 102
7. Willy Kment 91
8. Jaap van der Leck 89
9. Arne Slot 86
10. Leo Beenhakker 84

Arne Slot staat nu negende en aan het einde van het seizoen zesde. Ik hoop enorm dat hij de achterbakse Bert van Marwijk van de eerste plaats afstoot. Dat zou echt fantastisch zijn.

Als het aan Feyenoord en het Legioen ligt, staat Arne Slot in mei 2026 ook op 170.
Van Marwijk heeft ons ook veel gebracht. Onder andere de laatste Europese prijs die een NL club heeft behaald.
En die topprestatie om de beker in 2008 te winnen met een duur elftal dat weinig tegenstand kreeg en alles thuis mocht spelen. Een elftal vol ervaring in de Europese top die hij niet gemotiveerd kreeg en slechts zesde mee eindigde.

Die Europese prijs schrijf ik grotendeels toe aan Pi-Air met zijn rake vrije trappen en zijn rake kopbal tegen PSV.

Een keer Champions League misgelopen door een uitschakeling tegen het kleinere Sturm Graz. De twee keer dat Feyenoord wel meedeed, was er een derde en laatste plaats.
Dieptepunt was nog de uitschakeling tegen het nietige SK Teplice. Rob Baan kreeg van hem nog de schuld dat het allemaal minder ging.

Verder hebben we natuurlijk nog die bekerfinale tegen FC Utrecht: weggespeeld met 1-4. Dat was vooral een mentaliteitskwestie.

Arne Slot krijgt zijn spelers altijd gemotiveerd met een duidelijk attractief strijdplan. Daarin is Van Marwijk diverse keren in gebreke gebleven.
Als hij dit echt hebt gezegd dan moet hij zeker blijven en ze contract weer verlengen als hij zegt dat hij niet klaar is bij Feyenoord.
"Ik zou het geweldig vinden om de basis te leggen voor een kapitaalkrachtiger Feyenoord"

Begin dan om je handen van het aankoopbeleid te trekken…

Afgelopen zomer is er ook ruim 40 miljoen weggegooid aan transfers die er door Slot doorheen gejaagd zijn.
Aardige trainer maar van aankopen heeft hij geen kaas gegeten
Stengs, Ueda, Zerrouki zijn gewoon prima spelers. De laatste 2 zijn ook gehaald met oog op volgend seizoen. Nieuwkoop en Luka wat minder, maar Luka zou ik nog niet afschrijven.
Luka schrijf ik nog niet af inderdaad.
Stengs begon leuk, vooral tegen de kleintjes. Tegen de clubs van niveau is ook hij onzichtbaar.

Zerrouki kan het tempo niet aan, is wel gebleken en Ueda zie ik nou serieus niets in. Hij is gehaald als opvolger van Gimenez maar ik zie serieus niets in hem waaruit vertrouwen moet spreken dat hij Gimenez gaat doen vergeten.

Van alle aankopen van afgelopen zomer is Lingr de enige waar ik potentie in zie en juist hij krijgt amper speeltijd.
Zerrouki heeft laten zien tegen Atletico dat hij een heel hoog niveau kan aantikken. Dus kan zeker het tempo aan.
Stengs thuis tegen lazio en uit tegen atletico?
Speelde hij erg goed
Slot moet presteren en het is logisch dat hij af en toe bepaalde spelers wil hebben. En Slot is echt niet degene die per se Ivanusec, Ueda en dat soort spelers wilde hebben. Ja zerrouki, nou dat is een prima speler. De andere twee overigens ook, maar die moeten nog los komen.
Zolang slot er is denk ik dat top 2 altijd mogelijk is. Dat is niet vaak zo bij feyenoord. Ik zou zeggen geef die beste man een contract voor tien jaar van 5 mil per jaar.
Vertrekt gewoon einde seizoen hoort alleen maar geen geld voor spelers
Slot ziet het grote plaatje. We moeten niet vergeten waar we vandaan komen, ook al loopt het dit seizoen niet altijd even lekker.

Ik kijk vaak die thuiswedstrijd tegen Drita terug, waar het allemaal begonnen is. Toen Trauner er nog niet was en Slot wel lekker eigenwijs met een hoge linie wilde verdedigen. En dat Fer het centraal allemaal moest oplossen terwijl die een draaicirkel had van een tractor. Toen hebben die amateurs uit Kosovo gewoon drie of vier keer 1 op 1 met Bijlow gestaan. Als één van die schoten had gezeten en Til niet zo op dreef was geweest, waar hadden we dan nu gestaan?

Dan was ons Europese avontuur daar gestopt in plaats van in de finale. Aursnes was dan waarschijnlijk naar Werder Bremen gegaan. En dan hadden Sinisterra, Senesi en Malacia verkocht voor 25 miljoen in plaats van 70 in totaal. Gimenez, Paixao, Timber en Hancko hadden voor dat geld nooit allemaal kunnen komen. En zonder hen waren we waarschijnlijk nooit kampioen geworden. Het is heel bijzonder hoe het allemaal gelopen is.
Ik ben zelf best voor als slot blijft en zeker hoe hij kijkt naar feyenoord. Daarom vindt ik het ook zo gek dat hij de adviezen van de scouting negeerde. Hopelijk hebben ze er van geleerd. Zeker met de recente namen lijken ze weer de draad hebben opgepakt met de scouting. dus hoop dat we deze pad blijven volgen. Alleen dan zie ik een sprong hogerop voor feyenoord financieel en sportief.
Waar staat of wie zegt, buiten de 'heren' achter deze site, dat de scouting niet gebruikt wordt? Heb je iemand van Feyenoord gevraagd? Praatjes vullen geen gaatjes.
Slot negeert de adviezen van de scouting niet, dat doet Te Kloese.
Slot en te kloese zijn beleidbepalers dus ze doen het samen.
Ze doen het samen, maar vergeet het eeuwige legioen niet….
Dankje maak jij even mijn salaris over🤣🤣🤣