de-kuip

Nieuws

Strijd om plek twee financieel cruciaal voor Feyenoord

Karst

Aanstaande zondag 14:30 ontvangt Feyenoord in De Kuip FC Twente. Het duel tussen de huidige nummer twee en drie van de Eredivisie zal gegarandeerd spektakel opleveren, gezien de sportieve- en financiële belangen die er op het spel staan voor beide clubs.

Het gat tussen Feyenoord en FC Twente is vijf punten en kan bij winst worden vergroot tot acht punten. Een gat slaan naar de derde plek is sportief, en indirect financieel, erg belangrijk voor de Rotterdammers. De nummer één en twee van de eredivisie hebben sinds dit seizoen beide garantie op een plek in de groepsfase van de Champions League. Voorheen moest de ploeg die tweede eindigde voorrondes spelen, maar dat is niet meer zo. De startpremie van de Champions League bedroeg dit seizoen 16 miljoen euro. Volgend seizoen is dit, door de nieuwe opzet van het toernooi, 19 miljoen euro, zo schrijft Voetbal International. Een bedrag dat de Rotterdammers graag willen bijschrijven. Ook de tegenstander van morgen zal dit bedrag graag willen binnenhalen. De club, die een aantal jaar geleden op de rand van de afgrond stond, kan met het behalen van de tweede plaats in een klap haar omzet verdubbelen.

Volgend seizoen worden er acht groepswedstrijden afgewerkt in plaats van zes. De UEFA gaat daarom zo'n 300 miljoen euro vrijhouden als premiegeld. Dit kan door het verhoogde aantal groepswedstrijden gunstig uitpakken voor clubs die deelnamen aan het miljardenbal. Verder brengt de UEFA de coëfficiëntenbonus en de marketpool-score samen (bedrag t.a.v. het opgehaalde tv-geld per land). Om welk bedrag dit gaat, is nog niet bekend.

Feyenoord is de laatste seizoenen financieel goed bezig. De prestaties en de uitgaande transfers van afgelopen seizoen hebben ervoor gezorgd dat de Stadionclub lichtjes uit de rode cijfers kon komen. Om uit deze rode cijfers te blijven is een tweede plek meer dan welkom, gezien de vele miljoenen die de plek met zich meebrengt. 

Delen

Reacties

Als je geen 2de wordt ben je terug bij af
Terug bij af is wel heel kort door de bocht maar met dit spelers matriaal is feyenoord gewoon verplicht om tweede te worden. Alles daar onder is gewoon niet goed genoeg.
Lekker hoor als Feyenoord zich plaatst
Sowieso 19 miljoen en dan de marketing en coëfficiënten lijst
Sowieso 4 thuis wedstrijden x minimaal 2 miljoen hoppa de zilvervloot komt binnen
Meer aanzien grotere sponsoren meer geld
Betere spelers die willen en kunnen komen