feyenoord-o15-kampioen-jim-breeman-sports-photography-47

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Feyenoord onder 15 kampioen na zinderende comeback

Liban

In een rechtstreeks duel met Ajax pakt Feyenoord onder 15 de algehele landstitel. Twee goals van Kelvin Neijenhuis en Matthew Amoah Jr. bezorgen de Rotterdammers de titel, terwijl er na de eerste helft tegen een 1-3 achterstand werd aangekeken.

Feyenoord kon al vroeg in de achtervolging tegen Ajax. Binnen 10 minuten keek de onder 15 tegen een 0-2 achterstand aan. Na de aansluitingstreffer van Kelvin Neijenhuis werd het al snel 1-3. Hierna volgde een sterke comeback van de Rotterdammers. Kelvin Neijenhuis zorgde opnieuw voor een aansluitingstreffer na een prachtige actie van Ouarghi.

Feyenoord trok de stand pas diep in de tweede helft gelijk dankzij invaller Matthew Amoah. Feyenoord drong nog wel aan, maar kon niet voorkomen dat er een verlenging nodig was om het kampioensduel te beslissen. In de eerste helft van de verlenging leek Matthew Amoah jr. zich tot matchwinnaar te kronen, maar hij schoot raak uit buitenspelpositie. In de tweede helft van de verlenging deed hij dit kunstje nog eens koelbloedig over door een rebound binnen te tikken en zo de zinderende comeback van Feyenoord onder 15 compleet te maken.

Delen

Reacties

2 kaartjes voor Feyenoord Vitesse beschikbaar.
Vak UU, originele prijs €59/stuk.

Laat maar weten als je ze wil hebben
Benieuwd of de toppers hiervan al mee gaan doen aan de UEFA Youth League komend seizoen, waar de Feyenoord jeugd o19 aan mee mag doen met wedstrijden tegen de o19 jeugd van de CL tegenstanders.
Rampzalig begin, maar de jongens vochten zich knap terug. Uiteindelijk had Ajax niets te vertellen en is het kampioenschap dik verdiend.
Ik zet m'n geld op Matthew Amoah jr. Die gaat Shaq straks opvolgen.
Dat is de zoon van de Matthew Amoah die we kennen van Vitesse?
Met tranen in m'n ogen zitten te kijken. Kampioen worden is mooi, maar ze doen het bij O15 dus met dezelfde spelprincipes als die van Slot. Counterpress, aggressief de bal najagen, opbouwen via het middenveld en backs die voetballend bijdragen in de opbouw.

En ze waren zo fit, Ajax wist niet wat ze overkwam, die hebben in de verlenging alleen maar lange ballen geprobeerd en gehoopt op individuele kwaliteit. Er zitten bij O15 echt wel 4 of 5 spelers die er binnen 3 jaar wel kunnen staan voor Feyenoord, mogen we erg blij mee zijn als supporters. Mooi dat het goede beleid van Feyenoord in alle lagen van de club zijn vruchten afwerpt!
Sluit me hier bij aan, mooie wedstrijd waarin de spelprincipes van de academy goed zichtbaar waren. Leuk spel om te zien, met veel pressie en een aardige opbouw bij vlagen. Er loopt veel (groot) talent rond in deze lichting, hopelijk haalt een deel hiervan het eerste.
De kentering in de jeugd is echt onvoorstelbaar ook de laatste jaren. Wat mij betreft toont dat ook aan hoe de club gegroeid is.

Van een zeer beperkt idee achter de opleiding een aantal jaren terug, met veel gerommel met talenten die weg wouden, is dat 180 graden gedraaid. Met deze spelopvatting die ook nog gekoppeld wordt aan resultaat moet het toch heerlijk zijn om in de jeugd van Feyenoord te spelen.

Ouarghi en Neijenhuis wel de toppers van deze lichting. Wie hebben verder nog een hoge kans om het te gaan redden denk jij?
Roovers en Mparaganda, en misschien nog wel een aantal anderen. Soms even afwachten hoe de fysieke ontwikkeling loopt.
Musa kargbo niet te vergeten, vond hem de beste van het veld en is pas net 13 jaar geworden
Je herkent ook het opbouwen. Keeper speelt hem gewoon door het midden naar de VM die al onder druk staat en dan komen ze er toch voetballend uit. Leuk om te zien.
Het viel mij ook op dat de spelers behoorlijk fit waren en bleven jagen. In de 2e helft was Feyenoord veel beter. Lopen leuke spelers in rond. Het is ook opvallend hoeveel contracten uitdeelt aan jeugdspelers. Is wel eens anders geweest. Club is echt uitstekend beleid aan het voeren.
Nogal doorslaan is dit, die gastjes zijn 14 jaar.