groen

VK Sportphoto

Jeugd

Feyenoord Onder 21 wint en mag blijven hopen op promotie

Van de redactie

Zaterdagmiddag boekte Feyenoord Onder 21 een belangrijke overwinning in Doetinchem. Hoewel het lange tijd leek alsof de titelstrijd in de competitie nog spannender zou worden, wist Feyenoord in de laatste minuten van de wedstrijd een indrukwekkende comeback te maken. Tegelijkertijd speelde de nummer twee, FC Groningen Onder 21, gelijk bij de leeftijdsgenoten van NEC.

Al na zes minuten nam de thuisploeg de leiding en wist deze lange tijd vast te houden. Echter, vlak na rust wist Joep van der Sluijs namens Feyenoord de gelijkmaker te scoren. In de slotfase van de wedstrijd herhaalde de aanvaller zijn prestatie en bezorgde hij de Rotterdammers drie waardevolle punten. De uitslag werd vlak voor tijd bepaald door Nesto Groen: 1-3.

De ploeg van vertrekkend trainer Melvin Boel mag nog altijd hopen op promotie naar de tweede divisie. Na twaalf duels heeft het Onder 21 team van de Rotterdammers een voorsprong van drie punten op nummer twee, FC Groningen. Cambuur staat derde met vier punten achterstand op koploper Feyenoord. Indien Feyenoord kampioen wordt in Divisie 1-A en Jong Almere City of Jong Sparta Rotterdam eindigt tiende of lager in de tweede divisie / Betnation Divisie zal er een promotieduel komen.

Jong Sparta staat momenteel, met nog twee duels te gaan, zevende in de competitie met 47 punten. Jong Almere City hier direct onder met 46 punten. HHC, Koninklijke HFC en ACV op plekken negen, tien en elf, volgen allen met 44 punten uit 32 duels. Beide 'Jong' teams hebben nog twee duels op het programma in de tweede divisie dit seizoen. Het is voor Feyenoord te hopen dat beide ploegen nog punten laten liggen en de concurrentie de nodige punten pakt. Almere City heeft al zes duels niet gewonnen. Sparta wist afgelopen zaterdag pas in de 97ste minuut de gelijkmaker te maken tegen Quick Boys. Dat duel eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Resterend programma Feyenoord O21:
18 mei 13:30: Go Ahead Eagles O21 - Feyenoord O21
25 mei 15:30: Jong FC Volendam - Feyenoord O21 (bekerfinale)
1 juni 15:00: Feyenoord O21 - SC Cambuur O21

Resterend programma tweede divisie:
18 mei 15:30: Jong Almere City - Rijnsburgse Boys
18 mei 15:30 Jong Sparta - Excelsior Maassluis
25 mei 15:30: HFC - Jong Almere City
25 mei 15:30: GVVV - Jong Sparta

Delen

Reacties

Het is voor de ontwikkeling niet o belangrijk al het lijkt. maar heel belangrijk voor het aantrekken van nieuwe talenten dat je promoveert in dit geval, GEWOON DOEN!
Maar er komt toch eerst een wedstrijd om het algehele kampioenschap tegen Twente/Heracles (kampioen van het najaar)?
Resterend programma. En de stand waar is die
Er wordt naar mijn idee te veel waarde gehecht aan de promotie naar de KKD. Voor het doorstromen van de jeugd is het veel belangrijker dat er een trainer komt (voor Feyenoord 1 en O21) die spelers beter wil maken. Hartman heeft de stap naar Feyenoord 1 gezet zonder in de KKD te spelen en alleen met goed trainen. Als je kijkt naar de spelers die wij verhuurd hebben aan KKD-clubs dan heeft geen van hen de stap naar Feyenoord 1 kunnen maken (Burger, Hendriks, Azarkan, Bannis). Met de enige die het wel had gekund (Summerville) zijn we er contractueel niet uitgekomen.

Het is de te hopen dat onze nieuwe trainer in de zomerstop flink werk gaat maken van de jeugdspelers (Milambo, Zechiël, Sauer en Read) en hun ook gewoon kansen geeft. Als zij dezelfde mentaliteit/instelling hebben als Hartman moet het goed komen.
Het gaat om weerstand, ze kunnen veel meer leren in de kkd dan de wedstrijden die ze nu spelen.
@feyenoordpownage, maar als dat het argument is waarom lukte het Hendriks, Bannis, Burger en Azarkan met die opgedane weerstand dan niet om door te breken bij Feyenoord 1 terwijl dat voor Hartman zonder weerstand dan wel lukte? Hartman stond zelfs niet eens te boek als een gigantisch groot talent.

Als die weerstand zo belangrijk is waarom stroomt er dan bij FC Utrecht nauwelijks een talent door naar het eerste elftal? Zij spelen toch met een jong team in de KKD
Volgens mij is het doel dat er meer jongens doorkomen dan de eenlingen die we nu jaarlijks hebben en dat ze er meteen staan al is de tweede divisie niet de eerste
Omdat het voor 1 speler het wel lukt om meteen in het 1ste te komen betekent niet dat het voor heel veel andere spelers het wel belangrijk is om in de kkd te spelen.
@feyenoordpownage en @Burgerking , natuurlijk hoop ik dat er meer spelers doorbreken in Feyenoord 1 maar ik vind het opvallend dat veel van de talentvolle spelers die minuten hebben gehad in de KKD uiteindelijk niet zijn doorgebroken.
Ik begrijp t en ik ben blij met de tussen constructie met Dordrecht maar die kan ook weer een keer klappen. Toch biedt een o21 vooral betere data over waar de talenten staan en hoe ze zich ontwikkelen dan de ‘competitie’ waar ze nu in spelen maar geen door promotie naar de KKD … Het argument dat spelers eerder naar je toekomen dan naar Sparta jeugd is wel weer een argument. Van Geel man …
Je kan niet promoveren of degraderen, je speelt dus nergens om, Hoezo is er dan meer weerstand? Jong teams in de KKD is een gedrocht wat tot competitie vervalsing leidt.
Omdat tegen de graafschap en nac spelen meer weerstand bied, dan tegen amateurclubs.
Mee eens. Een samenwerking met een Dordrecht of Excelsior is goedkoper en waardevoller. Je beste jeugdspelers stuur je hier naar toe om zo door te ontwikkelen. Je onder 21 kan je jongere spelers inzetten voor weerstand.

Maar bij Feyenoord baalt men er enorm van dat ze destijds de boot hebben gemist. men moet en zal de stap naar de KKD maken. Maar kijk inderdaad naar alternatieven die wellicht beter zijn.
@Josef, balen ze bij Feyenoord zelf hiervan of zijn het vooral de fans die balen? Wij hebben al eerder kans gehad om kampioen te worden maar toen hebben ze niet spelers van Feyenoord 1 laten aansluiten bij o21 (terwijl dat wel kon).
Klopt, men moet ook eens kijken naar andere clubs. Er wordt gedaan alsof de ene na de andere talent doorbreekt, maar dat valt echt reuze mee. Zo'n Bakayoko had 1 jaar KKD (Zelfde als een verhuurperiode voor bijv. Een 'T Zand) terwijl een Mo Taabouni en een Kenzo Goudmijn meerdere jaren bij Jong AZ liepen en nog steeds niet zijn doorgebroken. Jong Utrecht breekt nooit iemand door. Tuurlijk is het beter om wel een KKD team te hebben, maar uiteindelijk is het slechts een hulpmiddel voor het echte doel: doorbreken in het eerste team.
Het hebben van een kkd team is zeer belangrijk. Als je de jongens die nu bij Dord spelen een keer in de eredivisie had kunnen testen dan weet je waar je aan toe bent. Voor de jongens ook beter dat ze weten dat de dat jaar nog eventueel kunnen doorstromen midden in het jaar.
Het feit dat er iemand is doorgestroomd zonder op dat niveau te spelen, zegt natuurlijk helemaal niks over het feit of het beter is voor de ontwikkeling om dat daadwerkelijk wel te doen.
@Mitchell, het zegt wel iets toch? Zeker als je ziet dat de gasten die verhuurd zijn aan een KKD club helemaal niet zijn doorgestroomd naar Feyenoord 1
Aan de andere kant hebben Wieffer en Beelen daar wel gespeeld en zijn er tientallen voorbeelden op te noemen van spelers vanuit de jeugd die het weer niet hebben gehaald. Dan zouden we ook kunnen stellen dat dat laatste komt omdat we juist geen team in de KKD hebben.
@Mitchell, als je kijkt hoe veel jeugdspelers bij AZ, Ajax, PSV en FC Utrecht niet zijn doorgestroomd naar het eerste elftal dan kan je je ook afvragen wat het nut is van een KKD team.

Het is denk ik lastig te voorspellen of iemand de stap maakt. Voor Beelen en Wieffer geldt dat zij hun kans pakten toen ze noodgedwongen moesten spelen door blessures van anderen, net als bij Hartman
Je onderschat de jong in de KKD voordelen enorm. Het is voor jonge spelers vaak al moeilijk genoeg om bij het eerste te komen en te blijven en soms kan een kleine blessure mede zorgen voor een verloren seizoen en bank zitten. Welke keuze moet je nu maken voor een seizoen begint? Gaan voor je kans? Laten verhuren? Het is een soort alles of niets. Hik je tegen het eerste aan kan je een aantal wedstrijden met het eerste meepakken en verder spelen voor jong. Kom je terug van een blessure kan je ritme opdoen in jong om vervolgens weer aan te sluiten bij het eerste.
Wat jij zegt kan nu toch ook met de o21? Het is niet zo of de spelers daar elke week hun tegenstander zoek spelen.

Wij hebben al spelers verhuurt aan KKD clubs en dat heeft nog niet veel spetterende resultaten opgeleverd. Ik heb het idee dat er andere zaken dan spelen in de KKD veel belangrijker zijn voor het doorbreken van een jeugdspeler.
Waarom is er geen mogelijkheid om in te stromen in de Derde- of Vierde divisie?
Omdat de KNVB de verkeerde prioriteiten stelt.