Gerucht
yv201908221611op

VK Sportphoto

Nieuws

'Oud-Feyenoorder Edgar Ié beschuldigd van bizarre wisseltruc'

Stan

Edgar Ié, die tijdens het seizoen 2019-2020 op huurbasis uitkwam voor Feyenoord, is in Roemenië in opspraak geraakt. De verdediger van Guinee-Bissause afkomst zou bij zijn transfer naar Dinamo Boekarest namelijk zijn tweelingbroer in zijn plaats hebben gestuurd, zo klinken de geluiden in de Roemeense media. 

Journalist Emanuel Rosu komt zondagavond met het nieuws dat Dinamo sterk het vermoeden heeft dat niet Edgar, maar zijn broer Edelino Ié zich afgelopen winter in Boekarest heeft gemeld. Nadat de oud-Feyenoorder zonder club zat, tekende hij medio februari een contract in de hoofdstad van Roemenië. Sindsdien kwam hij slechts vijf wedstrijden in actie voor de nummer 14 van de Liga 1. De vraag die zich echter nu opwerpt, is of het niet zijn broer was die in die geringe speeltijd op het veld stond. 

Rosu meldt dat Dinamo verschillende redenen heeft om te geloven dat ze het slachtoffer geworden zijn van een persoonsverwisseling. Zo zou Ié bij zijn komst geen woord Engels kunnen, terwijl de club zeker denkt te weten dat de mandekker de taal in eerdere gesprekken wel beheerste. Daarnaast weigert de speler zijn rijbewijs te laten zien. Volgens de berichtgeving zou de clubs zelfs een DNA-test willen laten doen om te bepalen of ze te maken hebben met de echte Edgar Ié. 

Of ook op basis van de voetballende kwaliteiten is beoordeeld dat de speler die na de winterstop werd binnengehaald niet Edgar Ié kan zijn, is onbekend. Zijn broer Edelino blijkt echter ook geen onaardige voetballer. Als rechtsbuiten speelde hij onder meer samen met Edgar in de jeugd van Sporting Portugal, waarna een zwerftocht langs verschillende clubs in de lagere divisies van Portugal volgde. Sinds zijn vertrek uit Polen, begin dit jaar, zou Edelino zonder club moeten zitten.

Edgar Ié zelf speelde in het seizoen 2019-2020 op huurbasis 19 wedstrijden voor Feyenoord onder Jaap Stam en Dick Advocaat, waarna hij terugkeerde naar zijn eigenlijke werkgever Trabzonspor. In de jaren daarna kwam hij ook nog uit voor Basaksehir FK en speelde hij namens Guinee-Bissau op de Africa Cup van dit jaar. Sinds afgelopen februari zou de 30-jarige verdediger dus onder contract moeten staan bij Dinamo Boekarest. 

Mocht daadwerkelijk Edelino en niet Edgdar de wedstrijden gespeeld hebben voor Dinamo, dan hangt de club een reglementair verlies in de desbetreffende vijf wedstrijden boven het hoofd. Andrei Nicolescu, bestuurslid bij de club, ontkent op de Roemeense televisie in ieder geval ten zeerste dat de verkeerde Ié is binnengehaald en heeft dan ook geen goed woord over voor de beweringen van Rosu. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Dan moet het haast ook wel die broer zijn die destijds bij ons liep.
Wat een drama was deze man.
Drama viel ook wel mee. Maar een Hancko was het zeker niet.
Tussen Ié en Hancko ligt echt zo enorm veel ruimte.
Blijkbaar hebben wij onze lat op verschillende hoogtes liggen. Dat mag, kunnen er niet allemaal dezelfde mening op nahouden ;-)
We zijn nog altijd niet verwend. En we moeten er met z'n allen voor waken dat we dat ook nooit worden.
Ié was toen net zo prut ald dat hij nu zou zijn. Hij is (mede door blessreleed, dat wel) natuurlijk niet zomaar tot slechts 11 wedstrijden in Feyenoord 1 gekomen. Zat zelfs in dat flutelftal nog regelmatig wissel destijds.
Nou de laatste 2 jaar anders wel. Er is weer geld. Er staat weer waarde en talent op het veld.

Toendertijd mochten we god op de blote knieen bedanken dat we steeds 3e/4e werden omdat de rest vd competitie nóg slechter was.
Vandaar dat we altijd luid ie ie ie van de tribunes schalden? 🤔
We? Ik niet hoor.
Het was meer een cultfiguur dan een goede speler. Ook cultfiguren worden vaak, om die reden, luid toegezongen.
Babovic z'n naam schalde ook vanaf de tribunes. Goede speler ook? Niet echt hè ;-)
Ié was destijds toch een prima speler? Razendsnel, alleen een beetje apart.
In verhouding met het team van nu was hij waardeloos, dat klopt haha
Daar zijn de meningen dan over verdeeld.
Ik vond het een vrij simpele, domme en beperkte verdediger.
De verwachting van het elftal was toendertijd gewoon wat minder hoog, we waren verre van verwend.