Bevestigd
sterren-shirt-1

VK Sportphoto

Nieuws

Vrouwentitels blijken mee te tellen voor kampioenssterren op shirt

Stan

Met het kampioenschap van de vrouwen van FC Twente in de Azerion Vrouwen Eredivisie van afgelopen weekend, is er een bijzondere kwestie ontstaan. Door de titels van zowel de mannen- als de vrouwentak bij elkaar op te tellen komt de club uit Enschede namelijk op tien kampioenschappen uit, wat recht geeft op een ster op de borst. Daarbij mogen de Enschedeërs zelf bepalen of deze ster vanaf volgend seizoen ook te zien is op het shirt, zo blijkt uit een verklaring van de KNVB. 

Feyenoord Vrouwen 1 werd in haar geringe bestaan nog nooit kampioen, maar speelt toch met een ster op de borst. Dat komt vanwege de 16 landstitels die het mannenteam in de clubhistorie veroverde. Naast de Rotterdammers dragen bij de proclubs alleen Ajax en PSV respectievelijk drie en twee sterren op de borst. Ook in die gevallen zijn de sterren te zien op de vrouwenshirts, terwijl beide clubs in het vrouwenvoetbal bij lange na niet de vereiste 10 titels bij elkaar hebben gespeeld. 

Door het negende kampioenschap van de FC Twente Vrouwen, dat afgelopen zaterdag werd behaald, kan er naast de traditionele top drie nog een club bijkomen met een ster op de borst. Met het enkelvoudige Eredivisie-kampioenschap van de mannentak van de Tukkers in 2010 komt de club namelijk uit op tien landstitels. Genoeg dus voor een ster, zo blijkt uit een verklaring van KNVB-woordvoerder Martine Braam aan Tubantia afgelopen week. "Er bestaat niet zoiets als een ‘beleid op het voeren van sterren. Het is meer een gebruik wat op clubniveau is ontstaan bij tien landstitels. In het geval van FC Twente mogen ze daarom zelf beslissen hoe ze hiermee omgaan wanneer FC Twente de mijlpaal van tien landstitels aantikt."

Twente heeft na het kampioenschap van de vrouwen bekend gemaakt af te zien van de ster. Die komt er pas bij het vrouwenteam wanneer de tiende titel behaald is. Wat echter vast staat is dat Feyenoord door het nieuws weer een stap dichter bij een tweede ster is, mochten er in de komende seizoen kampioenschappen voor zowel de mannen- als vrouwentak volgen. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Dit is waanzin. Ik ben het met velen hier eens. Je hebt de mannen, de vrouwen en de jeugd en de junioren. Ieder hun eigen ster op de borst, want zo is de waarde van zo'n ster niets meer waard.
Lekker woke weer dit... maarrr waarom de jeugd niet? Beetje discriminerend
Achterlijke inclusiviteits rotzooi haalt de waarde van die ster omlaag. Niks meer waard zo.
Totaal geschift dit. Respect voor Twente dat zij afzien van een ster. Verbaas mij over die obsessie om het voetballen van vrouwen (meisjes voornamelijk) te willen vergelijken met profvoetbal van mannen.
Laten we een heel shirt vol met sterren nemen. Als je de jeugd en amateurs mee tel zijn er al honderden kampioenschappen.
Respect? Zij vinden dus blijkbaar dat het enkele kampioenschap van de mannen afbreuk doet aan de 9 titeltjes van die de dametjes.

Alsof je bij de bouwmarkt een vrouw aan wil bieden iets zwaars in te laden, en zij beledigd is omdat ik er in haar beleving vanuit ga dat ze het zelf niet kan. Dat is WOKE in hoofdletters.

Bel je vader lekker om in te laden, zou ik zeggen.
"Naast de Rotterdammers dragen alleen Ajax en PSV respectievelijk drie en twee sterren op de borst."
Niet helemaal juist. Amateur club HVV draagt een ster voor de 10 landskampioenschappen behaalt tussen 1891 en 1914.

Trouwens heeft Twente heeft al gezegd. Ster komt er niet op. Pas bij de 10e titel van de vrouwen zullen die een ster gaan dragen. De mannen niet.
Schaf die k*t sterren af. Bekijk het shirt van Bayern >>> Ziet er totaal belachelijk uit
Die hebben ander systeem ook om te voorkomen dat Bayer de enige is:
1 ster voor 3 titels
2 voor 5
3 voor 10
4 voor 20
5 voor 30

Meer dan 5 mag niet. En als ze het standaard 10 volgen zou Bayern er 3 hebben en veder niemand een ster. Nu heeft Bayern er 5.
Ook tellen alleen titels na 1963 en clubs die in de DDR kampioen werden mogen de titel niet meetellen.
Ik heb al ergens gelezen dat Twente dat niet gaat doen. Pas bij de 10e titel van de vrouwen spelen de vrouwen het jaar daarna met een ster boven het logo en de mannen niet. Aldus een verklaring van Twente
Niet meer dan normaal overigens, zouden de top 3 ook moeten doen.
Vrouwen hun eigen ster(ren) laten verdienen.
Zullen we ook maar het aantal kampioenschappen in de jeugd gaan mee tellen?
Hahahaha dit is weer het domste wat ik heb gehoord deze week en we zijn nog maar net begonnen
Dus als je een paar michelin sterren krijgt mag dat op de borst.
Wat is dit voor iets debiels
Dus als je een keuken prijs wint krijg je een ster
Gaat eerlijk gezegd toch een beetje kut voelen als Twente ineens ook met een ster gaat spelen, maar moet eerlijk zeggen dat het me verder vrij weinig gaat boeien.