yv2024512yv2024512a9c07207

VK Sportphoto

Opinie

Cijfers • Hancko steekt er weer bovenuit bij moeizaam Feyenoord

Stan

Door een late treffer wist Feyenoord zondag dan toch af te rekenen met de tien man van N.E.C.  Dat het voor de Rotterdammers niet vanzelf ging in Nijmegen, bleek uit de cijfers van Het Legioen, waarin geen echte uitschieters te vinden zijn. Desondanks kwam de altijd betrouwbare Dávid Hankco weer eens bovendrijven als man van de wedstrijd. 

Na een redelijk zorgeloze eerste helft voor Feyenoord, mondde het tweede bedrijf uit in een spektakel, waarbij de ploeg van Arne Slot vlak voor tijd de 2-2 tegen tien N.E.C.-ers kreeg te verwerken. Gelukkig was het Ayase Ueda die met een intikker de 2-3 binnenschoot in extremis en zijn team zo behoedde voor een flater. De Japanse spits kwam door blessureleed van Santiago Gimenez de volle 90 minuten in actie en benutte die kans dus met het winnende doelpunt. Het levert de aanvaller een cijfer van 7,0 op.

Daarmee kan Ueda terugkijken op een redelijk optreden, maar kan hij niet reken op de hoogste beoordeling in de Feyenoord-selectie. Die is voor de zoveelste keer dit seizoen weggelegd voor Dávid Hancko, die een 7,4 krijgt van de supporters. Waar de mandekker de laatste weken vaker op de linksback-positie opereerde, was hij in de Keizerstad weer in het hart van de Rotterdamse verdediging te vinden. De Slowaak zakt bij Feyenoord nooit door de ondergrens en is voor zijn medespelers daarom een speler om op te bouwen. Met zijn constant hoge niveau en soevereine optredens kan Hancko dan ook als dé kanshebber voor de titel van speler van het jaar in De Kuip worden gerekend.

Beoordelingen NEC vs Feyenoord

Justin Bijlow  Justin Bijlow 
7,0
Lutsharel Geertruida Lutsharel Geertruida
7,0
Thomas Beelen Thomas Beelen
7,2
Dávid Hancko Dávid Hancko
7,5
M. López M. López
6,1
C. Stengs C. Stengs
6,7
Ramiz Zerrouki Ramiz Zerrouki
4,8
Thomas van den Belt Thomas van den Belt
5,5
Yankuba Minteh Yankuba Minteh
6,7
Ayase Ueda Ayase Ueda
7,0
Luka Ivanusec Luka Ivanusec
6,5
Igor Paixão Igor Paixão
6,5
Alireza Jahanbakhsh   Alireza Jahanbakhsh  
6,5
Ondrej Lingr Ondrej Lingr
6,2
Gernot Trauner   Gernot Trauner  
6,1
Leo Sauer Leo Sauer
6,7

Delen

Reacties

Is het niet mogelijk om een betere foto van Ivanusec hier te krijgen? ;-)