yv2023727yv2023727a1a08885-1

VK Sportphoto

Nieuws

Marino Pusic behaalt kampioenschap met Shakhtar Donetsk

Stan

Marino Pusic heeft zaterdag het kampioenschap veroverd met zijn club Shakhtar Donetsk. De trainer, die in oktober 2023 afzwaaide als assistent bij Feyenoord, bekroont zijn eerste seizoen in Oekraïne op die manier direct met een prijs. 

Het Shakhtar van Pusic nam het zaterdag in een directe confrontatie op tegen titelconcurrent Dinamo Kiev. Daarin had het aan een doelpunt van talentvolle middenvelder Georgiy Sudakov genoeg voor de overwinning. Met nog twee wedstrijden te spelen in de Oekraïnse competitie, kan de ploeg niet meer worden ingehaald en is Shaktar zeker van de titel. Marino Pusic, die als assistent-trainer van Feyenoord vorig seizoen al op de Coolsingel stond, mag daarmee zijn tweede titel op rij vieren. 

Het seizoen kan echter nog mooier worden voor Pusic en Shakhtar. Aanstaande woensdag speelt de club uit Donetsk namelijk de nationale bekerfinale tegen Vorskla Poltava, waarin het beslag kan leggen op de Oekraïense dubbel. Zo krijgt Pusic de kans een zeer succesvol seizoen, waarin onder andere in Champions League-verband gewonnen werd van FC Barcelona, op passende wijze af te sluiten.

Delen

Reacties

Pusic terughalen als hoofdtrainer!
Terughalen en met De Wolf als van.ouds doorgaan waar Slot gestopt is.
Als je naar de clubs kijkt en Nederlandse trainers dan is er maar 1 ploeg en daarbij 1 trainer die in aanmerking komt tweeten de trainer van nec. Zoals hij zijn team laat voetballen..
NEC speelt countervoetbal vanuit de omschakeling, dat is echt heel anders dan wij spelen.
Waarom moet een trainer kunnen tweeten? 🤔. Die is toch geen Wilders…
Nog transferperikelen op dit moment tav nieuwe spelers @FeyenoordTM ?
Denk dat er eerst een nieuwe trainer moet komen
Dan kan je die 13 miljoen van Slot en co doorstorten naar Ukraine, lijkt me geen goed plan.
Leuk voor hem verder dat hij kampioen is geworden.
Marino Pusic als trainer zou geweldig zijn en anders is Alexander Blessin van Union een prima alternatief, die haalt ook het maximale uit zijn ploegen.
Weet iemand nog op welke plek ze stonden toen hij instapte?

Sowieso een knappe prestatie als je vanaf november niet meer verloren hebt!
De laatste keer dat Donetsk geen kampioen werd was in 2016...
Foutje...in 2021 waren ze blijkbaar ook geen kampioen. Maar met 15 titels sinds 2002 (en bijvoorbeeld titels in 2017, 2018, 2019, 2020, 2022 en 2023) is het dus een normale prestatie om met Donetsk kampioen te worden. Ik schrijf het maar omdat er vast weer reacties komen dat Feyenoord Pusic moet halen.
Dat zwakt de prestatie inderdaad wel behoorlijk af. Ik ben overigens ook van mening dat Feyenoord voor een fris en nieuw gezicht moeten gaan als trainer. Neem aan dat ze een profiel hebben. Maar word wel tijd dat er iets bekend gemaakt word voordat we dalijk weer in de voorbereiding zotten en nog steeds op zoek zijn naar spelers
Met Pusic zouden ze precies weten wat ze in huis halen. Maar het zou me wel verbazen als hij zou komen wat bij Twente en de Graafschap was hij vooral goed in het organiseren van de defensie en was er geen sprake van aanvallend voetbal. Zeker bij Twente is dat opvallend omdat die met een veel hogere begroting werkten dan de rest van de KKD. Dus wat mij betreft ook een fris nieuw gezicht die over een langere periode heeft bewezen resultaat te behalen met aanvallend voetbal.