team-elftalfoto-lazio-uit

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord ondersteunt boodschap One Love-actie

Van de redactie

Net als de voorgaande edities ondersteunt Feyenoord de boodschap achter de One Love-actie van aankomend weekend. De club vindt het belangrijk zich uit te spreken tegen discriminatie en racisme, waar deze speelronde in het Nederlandse voetbal aandacht voor wordt gevraagd. Feyenoord zal op diverse manieren uiting geven aan het verspreiden van die boodschap.

Zo vraagt Feyenoord via zijn digitale kanalen aandacht voor het onderwerp en draagt trainer Arne Slot tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax het One Love-speldje. Ook aanvoerder Orkun Kökçü zal tijdens de Klassieker de achterliggende boodschap van de actie onderschrijven middels een aangepaste aanvoerdersband. Op de band prijkt de tekst ‘Respect voor iedereen’.

Over One Love
De One Love-campagne is in 2020 gestart door de KNVB. Sindsdien wordt er op meerdere momenten in het voetbaljaar aandacht gevraagd voor verbinding middels de slogan ‘Ons voetbal is voor iedereen’. In het kader van de Internationale Dag tegen Racisme op 21 maart wordt tijdens Speelronde 26 opnieuw opgeroepen tot meer maatschappelijke bewustwording. De voetbalbond heeft clubs gevraagd om de boodschap te ondersteunen en daarbij benadrukt dat clubs en hun aanvoerders vrij zijn in welke mate ze de ter beschikking gestelde uitingen rondom One Love opvoeren.

Reserve-aanvoerder Gernot Trauner steunt het initiatief van harte. Zo geeft hij in onderstaand interview het volgende aan: ‘Wij voetballers hebben het platform om ons uit te spreken tegen racisme en discriminatie van welke vorm dan ook. Ik vind het belangrijk dat we dat ook blijven doen. De voetbalkleedkamer is een mooi voorbeeld van hoe mensen met verschillende achtergronden samen kunnen leven en zelfs een hecht team kunnen vormen. Dat willen we graag uitdragen.’

Bron: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

'Respect voor iedereen behalve ****'s' had beter gestaan bij hem