vilhena

Nieuws

Feyenoord ontvangt bedrag voor Vilhena transfer

Dennis

Feyenoord ontving deze transferperiode tot dusver een klein bedrag aan solidariteitsbijdragen. Het gehele bedrag is vooralsnog afkomstig van de transfer van Tonny Vilhena naar Espanyol. De Spanjaarden betalen zijn oude club FK Krasnodar circa 2,5 miljoen euro. Dit levert Feyenoord 125.000 euro op.

Sinds 2001 dienen clubs bij nationale en internationale transfers in totaal 5% van het betaalde transferbedrag af te staan aan clubs die hebben bijgedragen aan de opleiding van de betreffende speler. De bijdrage wordt iedere keer opnieuw uitgekeerd wanneer een speler een transfer maakt waar een transfersom mee is gemoeid.

De verwachting is dat Feyenoord deze transferwindow weinig aan solidariteitsbijdragen gaat ophalen. Veel spelers met een achtergrond bij de Rotterdammers stappen deze zomer transfervrij over naar een andere club, waaronder Calvin Verdonk, Erwin Mulder, Lucas Woudenberg,  Simon Gustafson en Mohammed El Hankouri. Bij een transfervrije overstap hoeft geen solidariteitsbijdrage te worden betaald.

Spelers waar mogelijk nog een vergoeding voor wordt ontvangen zijn Gustavo Hamer (nu Coventry City, interesse Fulham) en Nathan Aké (nu Manchester City, interesse Chelsea). Zoals eerder gemeld is Manchester City momenteel niet geinteresseerd om Aké naar Chelsea te laten vertrekken.  

Delen

Reacties

Geen moment over twijfelen, kopen en een 4 jarig contract. Kopen, niet huren. Later, na zijn actieve voetbalcarrière een functie binnen onze club aanbieden. Hele leuke speler als backup op verschillende posities. Goede mentaliteit ook.
Feyenoord ontvangt ook een solidariteitsbijdrage voor St. Juste.
Kan iemand me uitleggen waar al die bonussen vandaan komen?
Is het automatisch opgenomen in elk contract? Hoeveel vergoedingen zijn er?
Opleidings vergoeding, door verkoop, solidariteits vergoeding.

Las dat Utrecht wel 5 keer heeft verdiend aan Haller, meer dan Ajax.
Tsja, toch weer bij kunnen schrijven op de rekening. Kunnen we alvast opzij zetten voor boetes aankomend seizoen
had hem liever in de breedte erbij gehad!
De Twitter berichten van KuipTalk en de reactie daarop van FTM baart mij ernstig zorgen. Als het daadwerkelijk klopt dat een aantal potentiële aanwinsten al maanden in het vizier zijn, maar actie ontbreekt doordat te veel mensen hiervan iets moeten vinden, belooft dat weinig goeds.
Dan begrijp ik zijn podcast niet….daar zei hij heel wat anders…althans kwam op mij heel anders over. Ten tweede heeft Te Kloese wel meer aan zijn hoofd: zooi opruimen Van Geel/koevermans, VvF, arnesen die uitgevallen is, verlengen contracten, uitgaande transfers( ja die zijn er ook nog)….heb vertrouwen. Ze zijn andere weg ingeslagen en dat heeft tijd nodig…
Dat klopt, daar heb je ook zeker gelijk in. Daarnaast is Arne Slot er ook vrij rustig onder. De competitie start over drie weken, ik neem aan dat ze graag minimaal de linksback positie ingevuld willen hebben voor de start. Baart mij voornamelijk zorgen dat binnen Feyenoord zo veel personen met de transfers kunnen bemoeien wat de voortgang van een traject behoorlijk vertraagd.
Ja dat bemoeien hoor ik ieder jaar, maar is dat VvF, hogere top, wie? Normaal bepaalt de trainer wat hij wil en nodig heeft… blijf er ook vanuit gaan dat Feyenoord bepaalde zaken expres stil houdt….geduld is een schone zaak
Zijn die boetes ook weer afbetaald.
Boetes betalen?
Hadden we een spits uit de hoofdklasse kunnen halen. 😉