Bevestigd
Luka Ivanusec | @HNS_CFF [Twitter]

@HNS_CFF [Twitter]

Transfers

Feyenoord oriënteert zich voor Nakamura, Summerville en Ivanušec

FeyenoordTM

Feyenoord is druk bezig om de markt te oriënteren voor versterkingen in de aanvalslinie. De namen van flankspelers Keito Nakamura en Crysencio Summerville vielen al eerder; nu is ook bekend dat Luka Ivanušec zich in de kijker van de Rotterdammers heeft gespeeld.

Van deze drie namen lijkt op het moment van publicatie Nakamura de meest haalbare. LASK Linz heeft echter een vraagprijs van 10.000.000 euro in gedachten voor de Japanner. Belangstelling van Borussia Dortmund is onjuist gebleken. Feyenoord is nog altijd in de race, maar wacht af om concreet te worden tot de prijs daalt.

De komst van Summerville is na het contact tussen Slot en de speler zeker mogelijk, maar daar zal een flinke transfersom bij komen kijken. Leeds United verlangt minimaal 12.000.000 euro. Er staat een grote clausule in het contract bij de Engels degradant die meer dan het dubbele van het genoemde bedrag bedraagt. Met zijn vertrekwens heeft Summerville de Europese topclubs voor het uitkiezen. Op directieniveau worden er lichte vraagtekens bij zijn komst gezet, al is de technische staf van Feyenoord volledig overtuigd.

De naam van Luka Ivanušec is voor supporters nieuw, maar niet voor de redactie van 1908.nl (klik hier voor screen 2). Feyenoord heeft gevraagd om de naam stil te houden omdat er veel Europese kapers op de kust zijn, maar legt zich daar na het eerdere lek van vanavond bij neer. Ivanušec staat zondagavond op het veld van De Kuip tijdens de UEFA Nations League finale tussen Kroatië en Spanje. Ingewijden noemen zijn komst inmiddels 'niet extreem realistisch' en 'vrijwel onmogelijk'. De 24-jarige Ivanušec staat, met een geschatte marktwaarde van 12.000.000 euro, tot medio 2026 onder contract bij Dinamo Zagreb. De Kroaat was dit seizoen goed voor zevenenveertig duels, waarin hij dertien maal scoorde en vijf assists afleverde.

De eerste contacten met de drie genoemde aanvallers zijn gelegd, al was al het contact prematuur. Hierbij moet gedacht worden aan vrijblijvende gesprekken met zaakwaarnemers en/of de spelers. Feyenoord is op het moment van publicatie nog niet concreet geworden voor één van de drie namen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Indien Dennis te Kloese meer wil dan de poulefase, dan zal hij inderdaad spelers dienen te kopen met een marktwaarde tussen de 12 en 20 miljoen euro. De rest van het elftal (-5, salaris) is prima, maar versterkingen even zwaar als het huidige elftal is nodig. Stekhouders dus. Klopt, deze Ivanusec kan daar 1 van zijn. Evenals die 1.91 Japanse spits.
Ze moeten meer jeugd de kans geven. Milambo, hartjes, Taabouni, Walemark. Allemaal talenten die echt groot kunnen worden. Maar dan moeten ze wel de kans krijgen.
#FTM is er al toenadering gezocht met welke speler dan ook...
Timber aanvoerder Jong Oranje op EK. Gaan we nog veel plezier van beleven. Al wordt hij ten onrechte door sommigen al als miskoop bestempeld.
De Ketelaer niets voor Feyenoord? Misschien huur met optie? Mag weg bij AC Milan.
Ik heb gezien dat Feyenoord een bod uitgebracht heeft op Jean-Charles Castelletto is hier iets van waar?
Aster vranckx is dat niet is voor feyenoord volgens fabrizio gaan milan zijn optie niet lichten??
Qua voetbal doet ie me aan Dries Mertens denken. Alleen met minder maniertjes.
@FTM, wat is het waar dat Feyenoord interesse heeft in Charles Castelletto , kameroens verdediger van Nantes..?
Dit had ik in een ander artikel ook gevraagd, ben benieuwd naar die transfercheck. Denk dat hij ook te duur is ;)
Vol voor Ivanusec gaan! Lijkt me een van de buitenkansjes die voorbij komen.
Dat is toch wel 3, 4, 5 stappen terug t.o.v. deze 3.
Voor erbij denk aan: vd belt, wieffer.

(Nog) geen basis inderdaad
Tsja, als ie 12 miljoen moet kosten, dan lijkt mij dat een prijs die normaal is voor een dergelijke speler. Als we ons willen gaan meten met de Europese (sub-)top, dan horen dit soort transfers met dit soort bedragen erbij.
Precies. Hoop zo dat Feyenoord doorpakt. Wil je echt een stap maken dan moet je voor dit soort spelers gaan. Liever 2 toppers van 10-12 miljoen dan weer 4 halve aankopen van 5-6 mil.
Ik vind de aankopen Gimenez, Hancko en Paixao van rond de 5-6 miljoen niet echt halve aankopen... Timber en Dilrosun zijn de andere kant, maar vooralsnog valt de balans (erg) positief uit.
Klopt er zijn altijd uitzonderingen, maar bedoel meer wat wanneer je echt overtuigt bent dat een speler een topper is voor Feyenoord dat je dan best wat meer kunt betalen dan de gebruikelijke 5-6 mil.
Ja, dat ben ik met je eens. Ik denk ergens dat een soort van tussenjaar is, ook met oog op het stadion, lening, financiën, etc. en dat vanaf volgend jaar structureel meer te besteden is.
Dat ligt ook aan aankomend jaar hè, CL halen is dan een must als je financieel grote stappen wil blijven zetten.
Klopt hoor, maar ik vond dat Paixao en Gimenez er tegen Roma uit nauwelijks aan te pas kwamen. Dus ook al zijn het goede aankopen geweest, we kunnen nu naar een nog iets hogere categorie, die Roma wel op de slachtbank leggen. Die luxe was er vorig jaar gewoon niet.
1 goal in 40 min tegen Roma....
Verschrikkelijk dom gelul. Feyenoord speelde een prima wedstrijd maar werd door een schitterend doelpunt de nek omgedraaid. Heb je de goal van Paxaio gezien. Blijkbaar was je koffie halen.
Dat gaat Feyenoord nietsdoen want ze voeren verstandig financieel beleid.
Zit die Ivanusec nog beter te bekijken, maar dat is geen ECHTE vleugelspeler lijkt het zo. Komt veel vanuit de 10 positie zwervend over het hele veld. In het verleden heeft ie ook veel als CM gespeeld. Zou op een bepaalde manier ook de opvolger van Orrie kunnen zijn.
vol voor ivanusec gaan, geen twijfel.
@FTM: bedankt voor al je werk, wat heerlijk om elke dag vol spanning de website vol spanning te bezoeken in deze komkommertijden. Ga zo door!
Hopelijk gaan we nu wat meer actie ondernemen op de transfermarkt. Luka Ivanušec is vooralsnog wel een niveautje hoger dan de andere 2. Leuke optie!, misschien dat ze toch een weg vinden om hem binnen te halen.

@FTM gaat er een kwalitatief goede vervanger van Kökçü komen? Of gaan we het doen met de middenvelders die er al zijn?
Waarom zou Leeds Summerville kwijt willen, die willen binnen een jaar weer terug naar hoogste divisie. Die Kroaat zal wel onmogelijk zijn dan zou die Japanner over blijven, ook aardig aan de prijs.
Je gaat toch niet summerville halen dan ben je zeker kansloos in de champions league.
versterkt toch gewoon met wat goede buiten spelers dan maar wat meer geld kwijt
We moeten ons toch niet zo blind staren om te presteren in de CL. Dat zijn (wellicht) maar 6 wedstrijden waarvan je erg afhankelijk bent van de loting. Straks zit je in poule met Real Madrid,AC Milan en Newcastle United. We zijn als club nu toch enorm groeiende, als we die lijn doorzetten dan zullen we vast vaker CL spelen en groeien we vanzelf toe naar het niveau dat we wat kunnen presteren daar.
Precies dat gelul over de CL de hele tijd. Je moet gewoon je selectie versterken tennopzichtenvan afgelopen jaar dan maak je vanzelf meer kans in de CL. Aankopen halen van CL niveau is een utopie voor ons, dan ben je 15mil per speler kwijt.
Waarom wordt de naam van Ivanusec geplaatst nadat de club nadrukkelijk heeft gevraagd dit niet te doen? Er zal vast een goede reden voor zijn, dus licht eens een tip van de sluier ;-)
Lees de tekst nog eens aandachtig door zou ik zeggen, dan zie je dat het nu al niet meer uitmaakt.

Zonde, want als het aan mij lag had ik dit nog weken stilgehouden (zoals ik altijd het clubbelang overweeg en daarbij wacht op bronnen hun groene licht)
Ja maar niemand neemt die FeyenoordScout serieus, dus had je het dan echt niet nog wat langer stil kunnen houden?
Helder. Ik had zo laat op de avond een stukje gemist.
Sommigen lezen inderdaad slecht Rutger. Staat er heel duidelijk in.
veel geld uitgeven aan een jeugdspeler die zelf graag weg wilde vind ik raar.
Hij wilde niet weg, maar een kans op meer speeltijd. Maar bij de technische staf, zagen ze meer in Narsingh
Want het 2de van Leeds was de kans op speeltijd groter? Hij heeft dit jaar geluk gehad dat Sinisterra en alle anderen geblesseerd raakten, anders zat ie voor de 3de jaar op rij op de bank. Als ie toendertijd echt speeltijd wilde, ga je niet naar het 2de van Leeds, terwijl veel eredivisieploegen hem graag wilde voor het eerste.
Denk ook dat daarom de directie er een beetje voor ligt.
Brobbytoestanden daar lachten we massaal om.....
Dit is iets totaal anders maar ok
Sowieso dus een flinke investering. Ben je wel direct een derde van je budget kwijt.

Is Feyenoord nog in de markt voor eredivisie spelers?
Zou er niet heel veel kunnen noemen. Misschien Saito of Reijnders? Een 3e keeper?
Van Ewijk is eerder genoemd. Er zijn intern grote twijfels over zijn verdedigende kwaliteit. Hilgers speelt bij Twente nauwelijks, dus lijkt me ook niet de versterking waar we op zitten te wachten.

Denk dat Booth/Douvikas/Bozdogan van Utrecht, of Cerny van Twente, eerder in aanmerking komen. Eventueel nog Mbuyamba van Volendam of Vaessen van RKC als derde keeper.
Gaat waarschijnlijk gewoon om Brenet, die wilde ze afgelopen jaar al.
Derde van je budget waar baseer je dat op? 30 miljoen plus CL en kokcu voor ruim 25 weg... geld van vorig jaar ook nog wel wat over aursness, sini, senesi etc. Plus dermane weg 2 miljoen zeker zal dus best een potje zijn toch lijkt mij??
Gaan champions league in moet je toch goed voor de dag komen.
Vraagprijs van 12 miljoen gaat denk ik zelfs eerder richting (ruim) de helft van het op dit moment besteedbare budget. Het geld van vorig seizoen was op een paar miljoen na al zo'n beetje uitgegeven. Anders had je die soap rondom Zerrouki niet gehad in de winterstop. Feyenoord kan sowieso niet al het inkomende transfergeld besteden aangezien er ook lonen van spelers, trainersstaf en medewerkers moeten worden betaald, je hebt stadionhuur, allerlei faciliteiten moeten worden onderhouden, je zit nog met lopende aflossingen op spelers etc. Ten tweede zijn er al spelers gehaald. Met name de genoemde Zerrouki. Ten derde worden transfersommen in termijnen betaald. Een gedeelte van wat je vorige zomer hebt verdiend moet nog binnenkomen. In de zomers daarvoor verdiende Feyenoord amper een cent aan transfers dus er is ook geen spaarpotje opgebouwd in voorgaande jaren. Ter vergelijking: Ajax heeft een spaarpot van 200 miljoen. Door CL geld en verkoop Kokcu kan Feyenoord nu wel wat meer doen dan voorgaande jaren. Maar 12 miljoen aftikken voor 1 speler betekent dat voor de invulling van andere posities (middenveld, spits, LCV) weinig geld overblijft.
Lonen hebben niks te maken met transfergeld. Kokcu was één van de grootverdieners, dus is er qua lonen ook weer meer mogelijk. @FTM corrigeer me als dit onjuist is.
Zoals je zelf zegt worden transfersommen vaak in termijnen betaald, dit geldt dus niet alleen voor ingaande maar ook uitgaande sommen. Ik denk dat Feyenoord dan ook niet in 1x 12 miljoen aftikt.
De inkomende sommen zijn dus pas sinds vorige zomer. Daarvoor verdiende Feyenoord niks. Dat werkt door. Daarnaast geven clubs die financieel gezond willen zijn slechts een deel van het inkomende geld uit. Feyenoord gaf vorige zomer 40-50 procent van het inkomende geld uit en zelfs Ajax gaf naar de helft van het inkomende geld uit. Dat is ook de reden dat Feyenoord vernoedelijk naast Pepi grijpt, afgelopen winterstop niet de fel begeerde Zerrouki haalde en wacht of ze Nakamura voor een lagere prijs kunnen overnemen. Als ze het geld zomaar konden spenderen zouden ze gewoon 8 miljoen voor Pepi neerleggen en 12 miljoen voor 1 of 2 van bovengenoemde buitenspelers en dan ook nog een middenvelder en een LCV halen. Mochten ze, zoals woerts beweert, de schuld van de Kuip aan Goldman Sachs willen afbetalen om zo meer zeggenschap over het stadion te krijgen dan perkt dat de mogelijkheden verder in.
Ik begrijp compleet wat je zegt, maar ik bedoel te zeggen dat ik verwacht dat we met geen enkele inkomende transfer alles direct in 1 keer betalen en er dus wat meer mogelijk moet zijn met het totale budget. Dat we nog steeds zorgvuldig met de financiën moeten zijn lijkt me ook vrij duidelijk.
Hoe groot is de kans dat summerville komt? Lijkt mij een geweldige aanwinst.
Is huur niet een meer realistische gedachte dan koop ? Voor Leeds ook beter.
In welk opzicht is dat beter voor leeds precies?
Komen geen van 3 allemaal te duur
@FTM, Weet jij toevallig al wat het plan is met Walemark? Of gaat dit bekend worden nu Slot weer terug is van vakantie?
Wil niet weg, maar zal op den duur wel moeten..
Hoe groot is de kans dat summerville komt?
Het is 'zich oriënteren OP' en niet 'voor'. De zin klopt hier ook niet. Het moet zijn: 'Feyenoord is druk bezig om zich te oriënteren op de markt...'
Verder nog wat te zeiken of toch wel blij met ons nieuws?
Beste Rutger wanneer weer een podcast?
Heel blij met het nieuws, maar je kunt niet schrijven en dat betekent dat je dat beter aan iemand anders kunt overlaten. Je staat behoorlijk voor gek elke keer.
Wat boeit dat nu. Wees blij dat iemand hier tijd in steekt. Nieuws is belangrijker dan een spelfoutje.
Je bent zeker fan van het programma 10 voor taal
@FTM Diego Gomez van Libertad een optie als vervanger van Orrie ? En hoe staat het ervoor met Bergvall, verwacht je dat hij gaat komen deze zomer of is hij te duur.
@FTM Ziet Feyenoord Geertruida als centrale verdediger of rechtsback voor volgend seizoen (mits hij te behouden is)?
En mag pedersen vertrekken vanaf een bod van 4+ miljoen of iets dergelijks, kortom wat is het plan met Geertruida qua positie en pedersen qua transfer/blijven
@FTM. Wil Feyenoord nog een middenvelder (spelmaker) halen als opvolger van Kokcu of denken ze het met de huidige middenvelders af te kunnen?
Gezien de bedragen die worden gevraagd kan Feyenoord maar eentje van dit drietal kopen. Ivanusec kan dus een streep doorheen. Nakamura lijkt me een uitstekende aanwinst als er een paar miljoen vanaf kan worden gesnoept. Die kan volgens transfermarkt ook als (schaduw)spits uit de voeten. Als dat echt het geval is kun je met hem 2 vliegen in een klap slaan. Summerville had ik enige hoop dat hij misschien kon worden gehuurd met een koopoptie voor een flink bedrag. Maar als die topclubs echt doorpakken dan is Feyenoord kansloos. Dan nog zou Feyenoord hem kunnen huren zonder koopoptie als hij wordt gehaald door een club van het kaliber Chelsea waar hij voorlopig toch nauwelijks speeltijd zou krijgen. En anders kan Te Kloese misschien zijn contacten aanspreken om Alan Velasco los te weken bij FC Dallas. Spectaculaire speler.
Nu praten we ergens over. Kost wat, heb je wat.

Hij is zijn geld meer dan waard en ga je zeker winst opmaken.

Summerville is een middelmatige speler, die sporadisch iets leuks laat zien.

Die Japanner heeft al flink wat clubs gehad en dit is zijn eerste seizoen dat die leuk presteert, een te groot risico dat.

Beide spelers moeten sowieso minimaal 8 miljoen kosten, leg dan een paar miljoen bij voor deze Luka Ivanušec
En Wilfred Gnonto en Joki Saito dan?
Zijn ook linksbuitens inderdaad.
Kijken mij ook twee reële opties, waar de aankoopprijs lager zal liggen.
#FeyenoordTM slot back jij een comeback op twitch vanavond? Make it happen, we wachten al zolang.
Komende week ga ik er effe voor zitten hoe het in elkaar steekt :-)
@FTM hoop nog steeds dat er deze zomer spelers naar ons komen waarvan we denken: pff wat lijp dat die naar Feyenoord komt. (Omdat we nu CL ingaan en Slot onze trainer is). Soort Elia vibes toentertijd. Verwacht jij dat die nog kan komen? Of moeten we het toch wel doen met niveau Nakamura/Summerville
Nou nakamura en zeker summerville heeft die vibes zeker hoor.. Zitten wel grotere clubs achter hen aan en summerville heeft het erg leuk gedaan in de f'ing premier league. Een hoger niveau dan dat is toch pure fantasie
Precies vandaar m’n hoop! Toen Tadic naar 020 ging… beetje zoon speler die inlevert qua salaris en eigenlijk te goed is voor de eredivisie.
Dit soort namen moeten we het mee doen, vooralsnog.
Misschien nog een goede verdediger.
@FTM schat jij Nakamura even hoog in als Noa Lang? Zie hem bij psv voorbij komen.
Ik vind Lang, puur als voetballer gezien, nu wel beter. Maar in potentie kan Nakamura daar overheen klappen.
Lang is een naar mannetje die de groepssfeer verpest. Nooit aan beginnen. Gaat leuk worden tussen Lang en Simons 😀
Je loopt wat hard van stapel. Mbappe komt echt niet.
Misschien vloek ik nu in de kerk, en na die uitspraken hoef ik die rat er ook niet bij. Maar Noa Lang ooit een topic geweest? Zelfde prijskaartje ongeveer en verder dan die andere imo. Als PSV kans maar hadden wij dat ook gekund denk ik.
Giede voetballer, maar wat een kutventje is het ook voor die uitspeaken van hem.
Lang lijkt me een goede optie, jong, niet duur, veel talent…..
ik zou zelfs Berghuis overwegen, is toch beter dan al onze huidige buitenspelers…..
@FeyenoordTM

Wordt er ingezet op alle drie de spelers, of is de bedoeling dat er 1 van de drie komt?


Hoe staat het met Pepi en of andere spits?
Ze spellen allemaal op links dus zal er maar eentje worden.
Summerville kan op rechts en Ivanusec is van origine een middenvelder. In theorie kan je ze alle 3 halen voor verschillende plekken, maar lijkt me niet dat Feyenoord dat doet.
Lees jij wel met je alledrie? Dit zijn spelers van minimaal 12m per stuk qua markt waarde. Minder fifa computer spelletjes spelen
Ik zeg toch in theorie, kan je wel lezen? Ik zeg letterlijk dat het waarschijnlijk niet gaat gebeuren.
Haha als Feyenoord als tegen de vraagprijs aan hikt van alle drie de spelers individueel, denk je dan echt dat ze uiteindelijk drie dure spelers voor dezelfde posities gaan kopen? ;)
Laat ik de vraag dan anders formuleren.

In een eerder bericht van ftm werd gezegd dat er voor drie nieuwe buitenspelers wordt gekeken. Natuurlijk begrijp ik dat Feyenoord niet drie keer haar transferrecord wil/gaat verbreken.

Dis ik stel hem anders. Is Feyenoord nog steeds van plan drie nieuwe buitenspelers te halen?

Tevreden zo?
Zo is de vraag een stuk logischer ja. En dat zou dan dus betekenen dat er na het aantrekken van Minteh nog 2 buitenspelers over zouden moeten komen.

Dat zal wel alleen gebeuren als Walemark verhuurd kan worden en vermoedelijk zal Jahanbaksh dan ook moeten vertrekken, anders is het extreem druk op die posities.
@FTM wordt het maar 1 van deze? Of kan het ook zijn dat nakamura en summerville komen?
Die gast in het filmpje is een compleet andere speler, verdediger van Split 😂
Laat maar, is of al aangepast of mijn telefoon skipte naar volgende video
Stond inderdaad eerst een video van een andere speler
Dus 2 van deze is niet realistisch, waarom houden ze z daar dan überhaupt me bezig. Zonde van de tijd. Als ik op zoek ga naar een huis dan kijk ik ook alleen maar naar huizen die ik kan betalen.
Leuk man ,naampjes noemen.. schijnt dat Modric en Isco ook transfervrij zijn?🤭
Wat is je punt? Er zijn contacten gelegd, dus de moeite waard om te vermelden. Als straks een speler wordt vastgelegd die niet van tevoren is genoemd, dan is het weer zeiken dat je het niet eerder hebt gehoord..
Gewoon een flauw grapje man, maak je niet zo druk😂
Leuk man ,naampjes noemen.. schijnt dat Modric en Isco ook transfervrij zijn?🤭
@FTM Hoor jij naast deze 3 nog andere namen voor wie we wel eens concreet zouden kunnen worden?
Gok middenveld of verdediging ;)
Na afgelopen week kan keeper ook best😜
zomaar een gok maar je komt nog een cv te kort....dus die linie??
Ja ik denk linker centrale of vervanger Kokcu, maar sluit ook rechtsback niet uit voor als Pedersen of Geertruida vertrekt
@FTM Van welke clubs hebben we nou concurrentie voor Nakamura dan, als Dortmund blijkbaar niet klopt.
De Genkjes en de Frankfurtjes van deze wereld
@FTM Serieuze concurrenten dus.. maar ik neem aan dat wij net als deze beide een goed plan kunnen voorschotelen en veel perspectief kunnen bieden!
Dus Slot heeft wel met Summerville gesproken?
Wat vind je eigenlijk van de aankoop van Ajax? 8 miljoen is een beetje wat wij ook willen betalen toch? Hadden wij deze ook in het vizie?
Moet ik nog bestuderen, ben lekker met Feyenoord bezig
Achter het kan geen kwaad om de concurrentie in de gaten te houden. Gezien het bedrag zou het een speler kunnen zijn, die Feyenoord ook had kunnen halen. Wel een soort spelverdeler.
Is ook veel leuker mooiste club van Nederland 😁
Dus Slot heeft wel met Summerville gesproken?
Als de naam stilgehouden moest worden, waarom noem je hem nu dan toch
Excuus lees nu dat iemand anders hem genoemd heeft
  • 1
  • 2