Uitvak sfeeractie Sturm Graz - Feyenoord

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord over 'Graz': 'juiste conclusies trekken en maatregelen treffen'

Van de redactie

Feyenoord baalt enorm van de ongeregeldheden rond de Europa League wedstrijd tegen Sturm Graz. 

In gesprek met Algemeen Dagblad benadrukt Feyenoord alle vormen van geweld, vernielingen en agressief gedrag volledig af te keuren. De club laat weten dat wordt onderzocht wat er precies alleemaal is gebeurd. “In samenwerking met onder andere Sturm Graz en de lokale autoriteiten verzamelt Feyenoord de komende dagen zo veel mogelijk informatie en worden beelden bekeken, teneinde op basis van een zo compleet mogelijk overzicht de juiste conclusies te trekken en maatregelen te treffen”, aldus een woordvoerder van de Rotterdammers.

Volgens de Oostenrijkse politie zijn er gewonden gevallen, ook onder politiemensen. ''Zulke wedstrijden, met zoveel geweld, hebben we in Graz niet eerder meegemaakt''. Met hulp van camerabeelden zal worden gezocht naar meer raddraaiers. Onderweg naar hun hotel zijn twee Nederlanders neergestoken. Vier Oostenrijkers zijn daarvoor opgepakt.

FSV De Feijenoorder stelt in een officiële verklaring met sterke afkeuring te kijken naar de ontstaande rellen en schade. “Buiten het bovengenoemde gedrag zijn we ook geschrokken van de reactie van de Oostenrijkse autoriteiten in en rondom het stadion. Veel supporters die zich buiten de gehele ophef hielden zijn er ook de dupe geworden. Het gebruik van pepperspray in het stadion is in onze ogen een stap te ver. Een ongewenste situatie die net als de eerstgenoemde vernielingen onderzocht dient te worden. We zullen hierover met de club in gesprek gaan”, aldus de supportersvereniging.

FSV De Feijenoorder-voorzitter Kees Lau liet zich eerder al kritisch uit over het gedrag van een deel van de aanhang. "Zo onnodig om de boel te gaan slopen na de wedstrijd. Wees boos op Feijenoord. Die hebben het volkomen onnodig verkloot tegen een hele matige tegenstander", aldus Lau op Twitter.

Delen

Reacties

Gedrag van Feyenoord vandalen kost veel geld. Zonder hen had de spelersgroep sterker kunnen zijn.
Er is maar 1 maatregel. Dit soort gasten een levenslang stadionverbod geven. De vele goeden lijden onder de kwaden. Feyenoord moet veel harder optreden. Schandalig dat het ook soms gewoon goed gepraat wordt.
Stadionverbod zoals dat nu wordt gehanteerd is een lachertje, dat houdt due gasten niet tegen. Jammer maar helaas maar laat Feyenoord maar eens een tijd zonder supporters naar uitwedstrijden gaan. Het is en blijft een gebed zonder eind
Waarom is dit in Engeland wel gelukt. Daar kwamen die rellen van oirspring vandaan. Stadionverboden voor 10 jaar en zelfs levenslang maar hier peppie en kokkie straffen. Nog even en we mogen nooit meer Europees spelen. 😡🤬
Wat zou dat kosten? Een nieuw pakje papieren bekers.....

Want dat was de schade toch 1908?
Die Lau moet ophouden met afzwakken door te janken over pepperspray. Die ******** maken zijn club kapot.
Nou er zullen geen wedstrijden meer komen in Europa dit seizoen, dat is al verknald.
Zou mij niks verbazen als Feyenoord zegt we stoppen met meenemen supporters in Europa.
Ik kom al sinds 1963 in De Kuip en was altijd trots Feyenoorder te zijn.
Overal waar ik kwam , droeg ik dat uit.
Maar dat is al een hele tijd geleden, ik kom nog altijd in de Kuip, maar het gevoel is wel enorm veranderd.
Het Legioen wat het was, is het legioentje niet meer, is nou een dotje volk wat erop uit is om ellende te veroorzaken.
En om het helder te houden, wij hebben vroeger ook best wel een potje geknokt, maar wat nu gebeurd, dat gaat nergens over.
Dat heeft niks met m'n club en supporters te maken met wat het was, als je de club kapot wil maken, moeten ze zo doorgaan.
Kan er helaas niks aan veranderen, maar als ik 40 jaar jonger zou zijn, kreeg dat volk een pak slaag van me, dat ze in ieder geval de eerste paar maanden niet meer op de benen konden staan.
Wat een verschrikkelijk kutvolk, heb er geen woorden voor, je club kapot maken , de club waarmee je geboren bent en waarmee je dood gaat.
Van mij mag dat tuig voor het vuurpeloton, afschieten, dat is de oplossing.