dsc00345

Nieuws

NRC: 'Feyenoord overtrad privacyregels met geluidsopnames'

Dennis

Feyenoord heeft bezoekers van de Kuip niet geïnformeerd over microfoons die boven een vak van fanatieke supporters zijn geplaatst, zo meldt het NRC.

De microfoons zijn begin dit jaar opgehangen om spreekkoren vast te leggen. Daarmee handelt Feyenoord in de strijd met de privacywetgeving, zo stelt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Volgens de privacywaakhond moeten bezoekers altijd op de hoogte worden gebracht al er geluidsopnames worden gemaakt."Het moet ook duidelijk zijn voor welk doel die opnames worden gemaakt”, zegt een woordvoerder van de AP.

De KNVB is onlang een project gestart om met moderne technieken de strijd aan te gaan met racisme en discriminatie in voetbalstadions. In het geval van misdragingen zijn vaak wel videobeelden van verdachten beschikbaar, maar geen bruikbare geluidsopnames. Feyenoord en Stadion Feyenoord werken mee aan een pilot.

Stadiondirecteur Jan van Merwijk wil niet kwijt boven welk vak de microfoons hangen. "Ergens achter een van de doelen”. Daarmee lijkt Van Merwijk te zinspelen op de Noordzijde, waar zich de meest luidruchtige supporters bevinden. 

Aanvankelijk werd gehoopt dat de geluidstechniek dusdanig geavanceerd zou zijn, dat naar elke afzonderlijke supporter kon worden geluisterd. Dat bleek uiteindelijk niet haalbaar. Sindsdien ligt de focus op het vastleggen van uitlatingen van groepen supporters. 

Delen

Reacties

Zeker de wens om mensen afzonderlijk te kunnen afluisteren gaat wel heel erg ver.................................................
Bizar dat niemand dit kennelijk een probleem vind. Dit kan absoluut niet. Kappen met die kk zooi
Dan valt dit relatief mee. Het is dat je ermee "akkoord" gaat wanneer je de kuip instapt.

Wat dacht je van burgers in het algemeen? Sommigen worden zonder gegronde reden gevolgd en gemonitord
Hi allemaal,

Normaal heb ik een seizoenskaart op W2 maar voor de EL heb ik tickets op Y1 uit elkaar gehaald. Zijn dat ook sta tribune's waar iedereen door elkaar gaat staan?

Thanks alvast
Jaaaaaa gekkenhuis hier snachts op de website. Iedereen is al aan het voorbereiden voor vanavond
Zeg je dat ook over de Mocromafia?

"Tja, het is illegaal, maar al die moorden zijn wel goed voor het klimaat en de woningcrisis."
Alsof je dat kunt vergelijken met een microfoon waarmee geluidsopnames kunnen worden vastgelegd…
Schandalig dit !!!! Feyenoord schaam je!!!!
Hoor je zoiets uit China dan schud je je hoofd. Zeker de wens om mensen afzonderlijk te kunnen afluisteren gaat wel heel erg ver.
Valt wel mee toch?

De noodzaak is vooral ontstaan door die kleine groep debielen die zo nodig voorwerpen richting spelers op het veld gooien.
Het zou mooi zijn als dat soort figuren eruit gepikt kunnen worden. En geluidsopnames kunnen daar zeker aan bijdragen.
Nou welke vakken zullen dit hebben opgehangen. Zal niet vak PP zijn
Feyenoord heeft hier niets mee te maken, Feyenoord huurt het stadion met of zonder microfoons