Jim Breeman Sports Photography

Fotoverslagen

Feyenoord Vrouwen wint laatste oefenwedstrijd (3-0) (incl Fotoverslag)

Jim

Feyenoord Vrouwen heeft gisteren de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding afgesloten met een 3-0 overwinning op hoofdklasser Saestum. Dankzij goals van van de Goorbergh en Cobussen (2x) is de voorbereiding goed afgesloten.

Op een heerlijke zomeravond op Varkenoord leek de temperatuur in de eerste helft ook vat te hebben op het spel van beide ploegen. In een wat laag tempo gebeurde er weinig voor rust. De verdedging straalde wel meer rust uit dan 2 weken geleden. Ondanks de weinige hoogtepunten ging Feyenoord met een voorsprong de rust in. Vlak voor rust bereikte een goede voorzet van Ypema het hoofd van van de Goorbergh. Zij knikte goed binnen en daarmee stond direct de ruststand op het bord.

Na de rust mocht Rijsdijk het voorin gaan proberen ten koste van Schneijderberg. Het tempo ging iets omhoog maar voor beide goals viel er nog niet veel te beleven. Met bijna 60 minuten op de klok kwam Weimar voor het eerst in actie. Inmiddels was aanvoerder Boshuizen naar de kant gehaald. Obispo kwam haar vervangen en nam haar plaats linksachter in. De band ging om de arm van de Graaf en een kwartier later maakt de wat ongelukkig spelende Ezzouzi plaats voor Cobussen. Cobussen, voor altijd in de geschiedenisboeken als eerste doelpuntenmaker ooit, bracht wat energie in het veld.

7 minuten voor tijd is het dan toch raak. Van de Ven geeft voor en Cobussen kopt prachtig de 2-0 binnen. Daarmee is het nog niet klaar voor Cobussen. Vier minuten later schiet ze ook de 3-0 binnen. Feyenoord gaf weinig weg en met name de Graaf maakte een sterke indruk. Met nog 2 weken te gaan tot de start van de eredivisie lijkt het team steeds beter ingespeeld te raken op elkaar.

16 september opent Feyenoord Vrouwen in de eredivisie in een stadsderby tegen Excelsior. Kaarten voor deze openingswedstrijd koop je hier

Foto's: Jim Breeman Sports Photography

img-9103
Op een zonnige zomeravond speelde Feyenoord v1 een oefenwedstrijd tegen Seastum v1.
img-9104
Vrijdag 16 september begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen stadsgenoot Excelsior.
img-9105
Deze vrouwen startte in de basis.
img-9119
Feyenoord begon wat stroef aan de wedstrijd. Veel uitgespeelde kansen waren er niet.
img-9122
Justine Brandau kwam op vanaf de linksback positie.
img-9138
img-9178
July Schneijderberg kwam niet tot scoren.
img-9213
Seastum was afgelopen seizoen de eerste tegenstander waar Feyenoord vrouwen 1 ooit in de Kuip tegen voetbalde. Dat duel werd 1-0 voor Feyenoord.