Primeur Bevestigd
yv202255a1c06714

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord plant oefenwedstrijd in tegen Leuven

FeyenoordTM

Komend weekend staan er vanwege de KNVB Bekerfinale tussen Ajax en PSV géén wedstrijden op het programma in de Eredivisie, maar dat weerhoudt koploper Feyenoord er niet van om ook maar een millimeter te verslappen in de kampioensstrijd.

De Rotterdammers plannen aankomend weekend een oefenduel in tegen het Belgische Oud-Heverlee Leuven. Oud-Feyenoord doelman Valentin Alexandru Cojocaru keert met de nummer tien uit de Belgische competitie terug in Rotterdam.

De Roemeen ontpopte zich dit seizoen tot de absolute nummer één onder de lat van Leuven. Cojocaru kwam in maart 2022 transfervrij over van het Oekraïense Dnipro-1 naar Feyenoord nadat Justin Bijlow kort daarvoor geblesseerd was geraakt. De Oekraïense competitie lag destijds stil door de oorlogssituatie; de contracten van buitenlandse spelers werden daarom tijdelijk opgeschort.

We leven eind April, maar OH Leuven is dit seizoen in de eigen competitie al uitgespeeld. Het ontliep zowel de play-offs voor Europees voetbal als degradatie. Bezigheidstherapie is wat volgt. Het nieuwe seizoen begint pas op 28 juli; nog meer dan drie maanden. “Dat wordt lekker doelloos trainen”, aldus manager Marc Brys tegenover Nieuwsblad. “De spelers denken dat we nog zes weken doortrainen, dus laat ze nog waar even in de waan, maar het zullen er twee of drie worden.”

Het is de bedoeling dat het oefenduel Feyenoord - OH Leuven zaterdag op Varkenoord afgewerkt wordt. Het duel is vanwege vergunningstechnische redenen niet toegankelijk voor publiek.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ik hoop dat Feyenoord ditmaal niet kleinzerig gaat doen en gewoon gaat streamen. Ik zie in ieder geval een opening; er is bekeken om een vergunning voor deze wedstrijd verstrekt te krijgen - maar dat was kostentechnisch al niet verantwoord.