paixao

Foto en tekst: Feyenoord.nl

Transfers

Feyenoord presenteert Braziliaan Igor Paixão

Van de redactie

Feyenoord heeft vleugelaanvaller Igor Paixão gecontracteerd. De 22-jarige linksbuiten komt over van de Braziliaanse club Coritiba en heeft in De Kuip een overeenkomst getekend tot medio 2027.

‘Het is een grote droom voor mij die uitkomt om voor een grote Europese club als Feyenoord te spelen,’ vertelt Paixão. ‘Ik heb er hard voor gewerkt om te staan waar ik nu sta en ben klaar om het team te helpen, zowel binnen als buiten het veld. Ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren aan de groep met mijn manier van spelen.’

De in het Noord-Braziliaanse Macapa geboren Paixão werd op 14-jarige leeftijd gescout door de jeugdopleiding van Coritiba. Zijn komst geeft Arne Slot extra opties op de flanken. De snelle, behendige buitenspeler beschikt over een passeeractie, waardoor hij ook in de kleine ruimtes goed uit de voeten kan. Paixão maakte begin 2019 zijn debuut voor het eerste elftal van de club. Sindsdien speelde hij 85 wedstrijden, waarin hij goed was voor negentien doelpunten en dertien assists.

Paixão, die bij Feyenoord landgenoot Danilo treft, gaat spelen met rugnummer 14.

Delen

Reacties

Even een grappig dingetje:

Speel al weer enkele jaren op Hattrick voor degene die het niet kennen een voetbal manager spel. Elke jaar duurt 16 weken waarin 14 competitieronden gespeeld worden.

Aan het einde van afgelopen seizoen mijn hele selectie verkocht, en in totaal 25 nieuwe gekocht. Er was bij Feyenoord nog geen Braziliaan in beeld. Een van de spelers die ik kocht als middenvelder heet Bernardino Caixão. Dat lijkt wel weer heel erg op onze nieuwste aanwinst Igor Paixão achternaam scheelt maar een letter
Ik ben heel erg benieuwd naar dit elftal zeg. Er zit genoeg samba in dacht ik zo.
Jaaa deze jongen wordt echt een sensatie in onze mooie kuip hij doet me echt denken aan sinisterra in z'n jonge jaren toen hij pas kwam .
En ik zeg je eerlijk die mis ik nog steeds voor altijd Feyenoorder ♥️🤍🖤
Dikste transferzomer ever ooit! Ik ben sowieso een voorstander van het aantrekken van Zuid en/of Midden Amerikanen want die brengen passie en beleving op t veld en leveren vaak het meeste op.
Frank Arnesen en Dennis de Kloese helden!
Op transfermarkt.com wordt gemeld dat hij 5 miljoen heeft gekost, klopt dit? Ik hoorde geruchten over 8 miljoen?
Eerder ging het over 6m + 3m bonussen + 20% doorverkoop.
Wordt tijd dat de FIFA/ UEFA hier gewoon een openbaar register van maken.
Inclusief de vergoedingen aan betrokkenen.
Klopt het dat Paixão er tegen FC Emmen wel weer bij is?? Hebben we nu een dusdanig korte lijn opgebouwd dat het snel in orde is/komt.

Zou wel een vette opstelling worden Hancko en Trauner op flanken Geertruida en Lopez

Kökcü Bullaude en Szymanski op middenveld

Paixão Gimenez Wålemark in de aanval en mensen laat je eens verbazen over hoe goed Wålemark op rechts is
Aursness staat er ook niet op. Blijft toch koffiedik kijken of ze er in septimber nog zijn.
Aursnes staat er met een reden niet bij... Die gaan we nog verkopen
Walemark is goed op rechts maar Dilrosun zal toch wel de voorkeur krijgen kijkend naar wat hij heeft laten zien in de afgelopen twee wedstrijden. Ook lijkt mij dat middenveld veel te aanvallend. Wellicht kom je er tegen emmen mee weg maar toch. Ballaude zal waarschijnlijk rustig worden gebracht het eerste jaar en als concurrent voor Szymanski worden gezien. Speelt het liefst net achter de spits en is een stuk minder op de 8 positie.
Ik wacht al een half jaar op een goede wedstrijd op rechts, maar tot op heden valt hij vooral op als hij niet op rechts staat.
Voor het eerst, in de hele geschiedenis van deze club, is er op het aan/verkoopbeleid werkelijk niets aan te merken. Ongekend wat we meemaken. Deze zomer is er transfergeschiedenis geschreven door Feyenoord en een fundament voor het komende decennium gelegd. Men onderschat hier hoe belangrijk deze zomer gaat zijn voor de toekomst van Feyenoord met dat geneuzel over dat we nu moeten opbouwen. Jarenlang hebben we van tussenjaar tot tussenjaar geleefd, zonder veel perspectief op een betere toekomst. We hebben ongelofelijk veel eredivisiemiddelmaat moeten slikken in de afgelopen decennia. Vaak Nederlandse spelers zonder enige restwaarde en potentie, waarmee een derde plek het maximaal haalbare was.

We zijn nu EINDELIJK in de opbouwfase beland waarin de potentie is gecreëerd voor toekomstig succes op zowel sportief als financieel vlak. En dat alles, dankzij de gouden greep om te investeren in een TD die het gezonde verstand had om een kundige scouting neer te zetten en de beste Nederlandse trainer aan te stellen. Dit gepaard met een nieuwe algemeen directeur met voetbalverstand die kan onderhandelen leidt dat we voor het eerst een topclub zijn als het gaat om aan/verkoopbeleid. Hulde Feyenoord.
En dat is echt alleen maar te beamen werkelijk een gouden zomer
Helemaal mee eens. Maar zuurpruimen hou je, je moet eens weten hoeveel er nu op Idrissi zeiken 😧
Nou, ik zie nog geen ijslander in selectie! Ik slaap slecht en hep diaree.
Prachtig geschreven. Je verwoord precies zoals het is!
Alleen Idrissi snap ik niet, maar gelukkig is die gehuurd en kunnen we die ook makkelijk weer lozen.
@FTM wanneer meer nieuws over project signing?
Hulde voor deze site! In alle rotzooi die de wereld maar ingeslingerd word. Is deze site heel duidelijk in hun verhaal. Ze nemen hierin ook de onderhandelingspositie van Feyenoord mee en dan zijn ze alsnog de 1e👍
5mil lees ik op tranfermarkt excl bonussen. Prima deal lijkt me!
Nu hancko en bullaude nog 💪💪💪
Hancko snap ik, maar waarom Bullaude er nog bij?
eens tedje, ik snap het ook niet maar gelukkig hep arnesen en slot meer verstand.
Bullaude zeker erbij, die jongen heeft sowieso tijd nodig om aan te passen en ik zie kokcu en aursness nog gaan dit jaar of volgende jaar. Als ze blijven kan die jongen rustig worden ingebracht
Zodat we dadelijk niet in paniek nog een vervanger moeten halen mocht Kokcu en/of Aursnes
op het laatste moment word verkocht.
Zag ik een vlag met dezelfde kleuren als de Rotterdamse stadsvlag heeft daar in dat verre Coritiba.

Wit en groen
6 miljoen + 3 bonus voor 80 procent van de rechten?
Mag toch hopen gewoon voor 100 procent
JAAAA welkom Igor en nog nu nog Hancko en Ballaude.
Ziekk nu hankco er nog bij en we hebben een mooi team staan.
Inderdaad, daarin heeft men gelukkig heel wat stappen gemaakt.
Tijdens zijn presentatie zei hij dat hij nieuwe spelers ging aankondigen toch? aangezien hij Rasmussen aankondigde voordat Feyenoord dat deed.
Leuke samenwerking tussen Feyenoord en Santi
Ja daar zat ik ook aan te denken daar maakt Feyenoord mooi soort van nieuw iets van. Goed gedaan van iedereen en welkom aan Igor,
Paixao is niet zojuist officieel gepresteerd. Wat een onzin artikel.
Tuurlijk wel. Dit is allemaal in samenspraak met Feyenoord.
Man man.....neem er anders nog eentje.
Staat toch op de officiële website van feyenoord hoor
Toen Gimenez geïntroduceerd werd had hij op datzelfde Rasmussen naast zich op de fiets hierdoor werd ook die transfer onbedoeld wereldkundig gemaakt waarop Santi in een interview zei ja dat is ook waar ik voor ben aangenomen

Wereldkundig maken van nieuwe spelers, nu heeft hij dat volgens mij niet met Wellenruether gedaan, maar verwacht bijvoorbeeld via hem ook het bericht over Bullaude nu ook Zuid Amerikaans net Santi
Noord-Amerika ***. Hij is mexicaans
Maar geboren in zuid- Amerika 😉
Tja Noord Amerika dan hehehe je snapt wel wat bedoeld hehehe
Haha, mooi hoe ze Gimenez hierbij betrekken.
“Gimenez presenteert Paixao” wat een held die Mexicaan🥵
JAAAAAAA NOG NIET OFFICIEEL DOOR FEYENOORD MAAR JAAAAA