Bevestigd
mikki-van-sas-feyenoordnl

Feyenoord.nl

Transfers

Feyenoord presenteert Van Sas aan het Legioen

FeyenoordTM

Feyenoord en Manchester City FC hebben een akkoord bereikt over de transfer van doelman Mikki van Sas. De 19-jarige talentvolle keeper, die transfervrij overkomt uit Engeland, heeft in De Kuip een driejarig contract getekend tot medio 2026.

‘De laatste dagen is het snel gegaan, en ik ben er trots op dat ik me nu speler van Feyenoord mag noemen,’ aldus Van Sas. ‘De cirkel is in zekere zin rond. Ooit ben ik in de F-jes al gescout en nu ben ik vele jaren later weer terug als contractspeler, met een hele hoop ervaring die ik onder andere heb opgedaan bij Manchester City. Hier bij Feyenoord wil ik de volgende stappen zetten in mijn carrière en ik hoop te kunnen bijdragen aan verder succes van de club.’

De in Utrecht geboren en getogen van Sas begon zijn voetbalcarrière bij USV Hercules. In 2016 werd hij opgepikt door FC Utrecht, waar hij drie jaar in de jeugdopleiding speelde. In de zomer van 2020 meldde Manchester City zich voor de beloftevolle doelman en maakte hij de overstap naar Engeland.

Bij Feyenoord gaat Van Sas spelen met rugnummer 39.

Tekst via Feyenoord.nl

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Prima om hem erbij te hebben, hij is welkom! Van Sas heeft iig een uitstekende lengte (193cm) en hierdoor wellicht een ander arsenaal aan mogelijkheden die we nog niet hadden voor de keeperspositie. (Naast talent)

Lichaamslengte heeft hij iig sowieso voor op de overige keepers Bijlow (187 cm), Wellenreuther (186cm) & de door Slot nieuw gecreëerde functie van trainings&keepersgroep-mentor (kan me niet voorstellen dat hij als serieuze optie als keeper is gehaald) Lamprou (176 cm).

Waar Bijlow en Wellenreuther natuurlijk weer een aanzienlijke ervaring bezitten. Benieuwd hoe van Sas zich gaat ontwikkelen
Boeiee, we willen een buitenkansje voor op het middenveld!
Ja ik snap hem ook niet helemaal. Speelt hij memory ofzo?
Yup, dat is de caption op insta... overigens ook een verwijzing naar Making Memories.
Ik ben serieud benieuwd wat Lamprou verdient...als handschoenenverzamelaar voor na de training
Je zal toch een klein keepertje zijn uit Griekenland.... Opeens was daar de toegenomen kans op heel misschien wat speeltijd.

Ik kan haast niet aan de indruk ontkomen, dat Slot geschrokken is van zijn kunsten. Of in elk geval zijn huiidge staat van dienst.
Wat denk je nou? Gozer is niet goed genoeg voor Willem ll. Natuurlijk wil Slot die lilliputter niet onder de lat hebben.