Ronald Koeman - VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

Drie Feyenoorders bij definitieve selectie Oranje: Hartman debuteert

Stan

Bondscoach Ronald Koeman heeft Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Quilindschy Hartman geselecteerd voor de EK-kwalificatie wedstrijden van het Nederlands Elftal tegen Griekenland en Ierland. Feyenoord is daarmee hofleverancier van Oranje. 

Geertruida, Wieffer en Hartman maken deel uit van de 25-koppige selectie die komende interlandperiode zijn opgeroepen door Koeman. De eerste twee zaten al eerder bij het Nederlands Elftal en debuteerden onder de huidige bondscoach in Oranje, maar voor Hartman is de uitverkiezing een primeur. De linksback van Feyenoord mag dan ook hopen op zijn debuut in het Nederlandse team.

Ten opzichte van de voorselectie valt Feyenoord-doelman Justin Bijlow af. De keeper raakte in aanloop naar het duel met Sparta geblesseerd en zal nog een aantal weken niet in actie kunnen komen. 

Naast de drie Feyenoorders zijn ook Nathan Aké, Ian Maatsen en Noa Lang, die in de jeugd speelden van de Rotterdammers, en oud-Feyenoorder Steven Berghuis opgeroepen. 

De selectie van Ronald Koeman zal het in het kader van kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland opnemen tegen Griekenland (7 september in het Philips Stadion) en daarna afreizen naar Dublin voor de uitwedstrijd tegen Ierland (10 september).

Delen

Reacties

Slechts 1 Ajacied in Oranje. Times are changing....
Q geweldig voor jou altijd vertrouwen in jou gehad 👌😁💪
Dat Blind er ook weer bij zit, wat een schande.
@Ronald Koeman: ga eens langs bij Pearl, Hans Anders of Eyewish, daar verkopen ze brillen voor relatief lage prijzen.
Op wat is die Berghuis geselecteerd? Heb nog niks laten zien de laatste tijd
Serieus, die Blind zit er nog bij als hij 3 jaar gestopt is volgens mij.