wieffer-veerman

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord - PSV • 1-2 [FT]

Van de redactie

Speelronde 14 van de Eredivisie is aangebroken en Feyenoord ontvangt koploper PSV in De Kuip. De Eindhovenaren staan nog zonder puntverlies bovenaan met 39 punten. Feyenoord is in achtervolging en kan het gat vanmiddag met een overwinning terugbrengen naar vier punten. Volg hieronder live het duel tussen de nummers een en twee van de Eredivisie.

Feyenoord - PSV 1-2 (afgelopen)

Scoreverloop:
65' 0-1 Saibari
68' 0-2 Boscagli
81' 1-2 Gimenez

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner (C) (71' Ueda), Hancko, Hartman (46' Lopez); Wieffer, Zerrouki (71' Paixão), Timber; Stengs (77' Milambo), Gimenez, Ivanušec (54' Minteh).

Wissels: Wellenreuther, Lamprou, Beelen, Lopez, Milambo, Lingr, Van den Belt, Dilrosun, Sauer, Paixão, Minteh, Ueda.

Opstelling PSV: Benitez; Teze (11' Van Aanholt), Schouten, Boscagli, Dest; Veerman (72' Ramalho), Til (92' Babadi), Saibari; Bakayoko, De Jong (C), Vertessen.

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Delen

Reacties

Ik veracht wel dat we 2e gaan worden en dat zijn we eerlijk gezegd ook verplicht vergeleken met de rest. Dat geeft recht op cl. Hopelijk kunnen we nog een 1-2 kwalitatieve versterkingen halen in de winter ook met het oog op volgend jaar. Want die hebben we echt nodig vooral op de flanken voorin en de rechtsbackpositie. Misschien komt de vorm weer terug in de 2e seizoenshelft en kunnen we een mooi europaleagueseizoen hebben. Feyenoord KAN zoveel beter maar de ondergrens ligt helaas ook niet heel hoog.
Ik snap je redenering maar kijk eens hoeveel vleugelspitsen Feyenoord de afgelopen 3 jaar al heeft aangetrokken en in die tijd heeft alleen de al aanwezige Sinisterra echt voldaan. Eerst maar eens goed kijken waar dat aan ligt voor je weer een veronderstelde vleugelflitser aantrekt.
Een extra rechtsachter als breedteversterking is iid een goede keus. Een goede linksbenige middenvelder zou Feyenoord, mijns inziens, echt beter kunnen maken.
Vleugelspelers met rendement (voor-assists, assists en goals) en die er meteen kunnen staan zijn voor Feyenoord gewoon te duur. Zo simpel is het.
Maar als dat een wetmatige zekerheid is, wat jij suggereert, dan heeft het ook geen zin om steeds andere te halen. Daarbij komt dat het volgens mij ook te maken heeft met de specifieke kwaliteiten en daaruit voortvloeiende eenzijdige gerichtheid van Arne Slot: Hij is de man van de veldbezetting (+ het omzetten daarvan) en het positiespel. Maar het verder ontwikkelen/bevorderen van individuele vaardigheden lijkt (!) minder zijn ding. Ik heb het elders op dit forum ook al gezegd, de vacature Pusic was een mooie kans om de technische staf in dat opzicht meer complementair te maken door een zgn 'Coervertrainer' toe te voegen. Etienne Reijnen is nog een zo goed als onbeschreven blad, maar lijkt niet zo'n assistent te zijn.
Vleugelaanvallers die consistent kunnen renderen op een Europees niveau én betaalbaar zijn, dat is gewoon een zeldzaam ras op dit moment. Ik denk dat je altijd moet blijven zoeken naar beter. In het geval van Paixao was én is er voldoende reden om aan te nemen dat het een sterke vleugelaanvaller kan worden. En dan moet vooral de nadruk gelegd worden op potentie: shoppen in de categorie ‘het is er nog niet helemaal, maar kan nog wel komen’. Van Lozano weten we allemaal dat hij goed is. Hetzelfde geldt voor Lang. Maar die gasten waren al goed voordat ze werden gekocht voor €25 miljoen ex. bonussen en ex. €10 miljoen aan salarissen. Het is een categorie te hoog voor Feyenoord. En als ze het wél hadden kunnen betalen, dan is het financiële risico nog te groot. Maar ik zie Feyenoord gestaag naar PSV en Ajax toegroeien, want ook Ajax zijn we nog niet voorbij. Die Amsterdammers hebben nog steeds zakken die net zo diep zijn als die van PSV en Feyenoord samen.
PSV kan idd andere afkoopsommen en salarissen betalen, al zijn de getallen die jij noemt wel heel erg naar boven afgerond. Dan nog moeten de spelers die Feyenoord tot zijn beschikking heeft beter kunnen presteren dan nu gebeurt.
N.B. Van de vleugelspitsen die onder Slot hebben gespeeld was uitgerekend de beste tot nu toe; Sinisterra, degene die voor de laagste afkoopsom gehaald is.
Nogal lang verhaal maar met oneliners doe je zelden recht aan de werkelijkheid. Als je een hekel hebt aan lezen sla je dit verhaal dus maar gewoon over. ;-)
Deze nederlaag is logisch en dus terecht ondanks dat PSV tot de 0-1 niet echt beter was dan Feyenoord. De logica zit hem in het feit dat een aantal spelers de laatste weken niet in de vorm is waarvan 4 tot 8 weken geleden spraken was (Hancko, Geertruida, Stengs, Wieffer). Mede daardoor is het positiespel niet zo goed als het toen was en worden er op die manier nauwelijks kansen gecreëerd. Dat valt minder op tegen kwalitatief zwakkere tegenstanders (Excelsior bv.) omdat dan het kwaliteitsverschil zo groot is dan de mindere vorm er nauwelijks toe doet.
Daarnaast is er de geringe dreiging vanaf de zijkanten voorin en dat is eigenlijk een structureel probleem in de 2½ jaar onder Arne Slot. In het eerste seizoen was Sinisterra in grote vorm en was het probleem er aan de linkerkant niet maar op rechts was het met Jahanbakhsh, Reis Nelson en af en toe Linssen al behelpen. Vorig seizoen zag je het zelfde beeld alleen toen ook aan de linkerkant. Paixão liet zien heel talentvol te zijn maar was nog geen constante waarde, Dilrosun begon goed maar raakte uit vorm na een aantal wedstrijden ‘op 10’ te hebben gespeeld en heeft daarna nauwelijks meer gespeeld.
Ondertussen heeft Wålemark nog nooit duidelijk kunnen maken waarom in januari 2021 de vrienden van Feyenoord enige miljoenen moesten voorschieten om hem te kunnen halen. Op basis van inzet en dynamiek voldeed Alirezah vorig seizoen eigenlijk nog het meest aan de rechterkant. Nu is Minteh op die positie een alles of niks speler die uiterlijk over 7 maanden naar Newcastle vertrekt en is Dilrosun definitief (?!) het muurbloempje van de selectie. Aan de andere kant heeft Paixão een vormcrisis die op een identiteitscrisis begint te lijken en weet Ivanusec, op zijn zachtst gezegd, nog niet te overtuigen.
Derde tekortkoming is het onevenwichtige middenveld: Met Zerrouki en Wieffer heb je echt wel ‘vooral twee keer hetzelfde’. Dat wil niet zeggen dat ze niet samen KUNNEN spelen maar eigenlijk alleen als om hen heen alles klopt: Atletico uit, Lazio thuis. Is dat niet het geval dan vallen de beperkingen direct op. Wieffer kan aanvallend wel iets maar is vooral controleur, daarom paste hij ook zo goed op een middenveld met Kökcü en Szymanski. De dynamiek van Timber komt bij minder positiespel logischerwijs ook veel minder tot zijn recht.
Idealiter beschikte Feyenoord over een goede linkspoot op het middenveld en met Zerrouki of Wieffer op rechts kan Slot dan kiezen voor een heel diepe centrale middenvelder; Stengs of wellicht Ivanusec of een iets minder doorgeschoven speler als Timber. Zo’n keuze is dan uiteraard afhankelijk van de kwaliteiten van de tegenstander. Als Feyenoord dat kan realiseren en Slot & co krijgen, eindelijk (!) de vleugelspitsen aan de praat is de teleurstelling van de afgelopen dagen de basis voor het succes van de nabije toekomst.
Weer een goal van Gimenez wat heb je eran
Wanneer je weer niet van PSV winnen kan
Is het onkunde of is het dome pech
Feit is nu : een volgende titel is nu mijlen ver weg
10 punten verschil is nu het totaal
Ja kameraden PSV inhalen is nu een onmogelijk verhaal
Wat dit seizoen over PSV hangt, hing vorig seizoen over Feyenoord heen. Kwalitatief ontlopen ze elkaar niet veel, maar het momentum ligt gewoon bij PSV. Dat is iets ongrijpbaars. Wordt ook vaak ‘het geluk van de kampioen’ genoemd. Bosz zei zojuist ook zelf ‘de wedstrijd verdiende geen winnaar. Wij zijn daar deze wedstrijd de gelukkige in’.

Ik hoop vooral dat ze bij Feyenoord nu wat minder in hun hoofd gaan zitten en wat vrijer gaan voetballen.
Wel het grote verschil dat we vorig jaar vaak wedstrijden op het nippertje wisten te winnen en psv redelijk makkelijk door de eredivisie heen wandelt.
Oppassen dat ook de 2de plek niet in de problemen komt, want bij Feyenoord kan het zomaar helemaal instorten nu en spelers zullen nog eerder weg willen in de winterstop nu de cl droom weg is en het kampioenschap uit zicht..
Feyenoord kan het gewoon niet tegen tegenstanders van niveau, die het spel ontregelen. Leuk hoor je steek- en cross balletjes tegen excelsior, maar hier kom je gewoon tekort.
geertruida al weken zwaar uit vorm echt een drama. Hartman is echt een wereld van verschil met die maloot van een lopez, geeft die bakayoko veel te veel ruimte elke keer. Voor de rest speelt psv gewoon een stuk volwassener... die zie je geen zidanes doen op hun eigen helft bijvoorbeeld
De noodzakelijke wissel Hartman » Lopez had geen enkele invloed op het wedstrijdverloop en de uitslag. Je mag best je frustratie afreageren maar blijf wel een beetje bij de werkelijkheid, vriend. Over Geertruida heb je gelijk maar dezelfde conclusie kan ook getrokken worden over Hancko, Wieffer en Stengs. Eigenlijk speelde alleen Timber een beetje goede wedstrijd en valt Gimenez weinig te verwijten als je ziet hoe absurd weinig bruikbare ballen hij krijgt. Het beroerde voetbal VOOR de eindpass maakte het inbrengen van Ueda ook echt tot een 'god zegen de greep-wissel'. Die pakken zelden goed uit. Vandaag dus ook niet.
Balen. Laten we hopen dat de vloek van Bosz aanhoudt en hij met z'n team minder voetbal gaat spelen na de winterstop. Aan de andere kant moeten wij gewoon meer leveren. Ik hoop dat de andere teams in de competitie na de winterstop wat meer tegenstand kunnen geven naar PSV, want we hebben het vandaag uit handen gegeven en het hangt helaas af van de misstappen die PSV gaat maken.
Volgens mij is het verschil “vorm”. Alles spelers van PSV zijn niet bijzonder maar spelen gewoon goed of zijn in vorm. Bij onze Feyenoord is dat even niet zo. Komt vanzelf. We hebben naar mijn mening betere spelers./team.
Je kunt ervan vinden wat je wilt het wordt op details beslist ze ontlopen elkaar echt niet veel maar bij PSV staat het beter hebben meer scorend vermogen als ik zie hoe vaak gimenez vandaag op zijn kont lag, Het is heel jammer maar we gaan gewoon door plek twee is ook Champions League maar voorlopig heb je nog een hele klus om AZ achter je te houden, niet Treuren zo slecht was het nou ook weer niet maar het was gewoon net niet goed genoeg
Eerlijk is eerlijk psv heeft kwalitatief gewoon veel beter ingekocht dit jaar. Ze zetten een wisselspeler erin en worden alsnog niet minder. En een trainer met veel ervaring voor de groep gezet. Had graag gezien dat we echt eens wat langer konden domineren jn Nederland dan slechts een jaar. Denk ook wel dat pusic ook echt heel belangrijk was voor Feyenoord. Belangrijker dan menigeen dacht. Aan de andere kant als zelfs hanchko,Geertruida Gimenez en timber niet thuis geven Tjah dan kan je nog uren verder spelen zonder te winnen. Horrorweek voorbij. Wonden likken en richten op de 2e plaats en de Europa league. Dat is op dit moment ons niveau.
PSV heeft beter ingekocht omdat het ook de middelen had om beter in te kopen. En zoals we Feyenoord het hele seizoen al groter maken dan ze zijn (want we zouden wel even winnen van wereldtopper Atletico Madrid), moeten we ook de rol van Pusic niet groter maken. Pusic was er ook bij toen Feyenoord punten verspeelde tegen Fortuna en Sparta.
Vergeet niet dat psv best wat risico heeft genomen dit jaar met een aantal aankopen van ruim boven de 10 miljoen hopende de cl voorronde te halen om die kosten eruit te halen. Dat risico heeft Feyenoord niet durven nemen. Vanwaar we komen begrijp ik dat absoluut. Maar het scorend vermogen wat psv op het veld heeft staan en zelfs op de reservebank heeft is gewoon ongekend. Waar wij vorig jaar vaak tot het gaatje moesten gaan en wat geluk hadden met een doelpunt in de laatste minuten wint psv vandaag gewoon zonder zich bovenmatig in te zetten!
Wat is dat toch? Brengt de titelprolongatie dan zoveel zenuwen met ze mee?
** Geertruida champions league nu competitie ***** stotteraar je moeder
Snap dat je gefrustreerd bent maar eigen spelers val je niet op die manier aan..
Vind jij niet dat hij nonchalant speelt en ons twee keer zwaar benadeeld heeft , ben echt klaar met hem
Kneus dat je er bent, nepsupporter.
Wat kneus mafkees , donderop samen met die stotteraar met je nepsupporter , jij teletekst supporter , ik geef meer aan Feyenoord uit dan jij verdiend per maand mafkees
Zo jij weet hoeveel ik aan Feyenoord uitgeef al een jaar of 40? Knap van je.
En voor dat geld mag je dan je eigen spelers belachelijk maken ofzo? Ekte neppert jij.
Kom maar keer langs ons vak, weten we wel raak met prutsertjes met een grote muil zoals jij. Y3, tot snel.
Minteh ook , wat een egoïst. Miskoop zeg!
Je weet dat we hem niet hebben gekocht he
We waren toch zo goed? Waar zijn we nou dan?
We kunnen het schudden kameraden. Ongelooflijk.
Yup. Geertruida. Snap niet dat Slot hem daar niet eerder op heeft aangesproken. Eigen helft een dribbel in gooien op de meest domste momenten, balverlies, tegen goal.. zoveelste keer al. Bosz is tactisch sterker dan Slot, mag ook gezegd worden'.
Trouwens spelen zelfs zonder Lang en Lozano. Dit thuis. Schaamtelijk wat onze spelers vandaag op de mat brengen
Hoe is Bosz tactisch sterker als ze geen kans gecreëerd hebben tot die tegengoals, daarna lopen we gewoon aangeslagen rond?
Zonder zijn 2 sterspelers hebben wij ook 0' kansen gecreëerd, speelt op de counter. Bosz heeft het slim neergezet waar Slot geen antwoord op heeft. Nu gaan wij opportunistisch spelen en krijg je ander soort voetbal, maar over de hele wedstrijd was Pisvee 0 keer in problemen.
Wat doet Geertruida de laatste weken ? Onherkenbaar slecht !!!
Donder op met deze boys man. Geertruida die een Zidane actie maakt voor de eigen box, en dan vervolgens slapen bij die corner. Timber en Wieffer gestreden en de rest matig tot zeer matig. Gimenez mag trouwens ook een beetje gaan beginnen met wakker worden.
Vind Trauner achterin wel heel prima hoor.
Trauner doet het oké, alleen zijn zwakke punt blijft toch die scherpe strakke voorzetten (0-1). Ook bij atletico werd hij op dat punt geëxposed door Morata en Griezman, maar oké hij is zeker niet een van de mindere vandaag
Wakker worden is te laat. Wekker niet gezet.
vind dat je hancko en hartman ook niets kan verwijten.
Geertruida speelt echt de laatste wedstrijden zo ongelofelijk slecht .. niet normaal
Heel de fk wedstrijd hebben we licht de overhand en dan krijgen we het nog voor elkaar om binnen 3 min 2-0 achter te komen, titelkansen nu echt de prullenbak in
De 2 de plek is hoogst haalbare en dat zal nog moeilijk zat worden.
Wat ongelooflijk slecht weer. Onbegrijpelijk het lijkt wel met de week minder te worden. Hopelijk wordt er in de winterstop een nieuwe rechtsback of rechter centrale verdediger gehaald. Trauner is een held maar is wel aan vervanging toe.
Trauner is vandaag je beste man.
Geertruida is weer eens bagger, idem Zerrouki.
Trauner is zo traag als dikke stront. Staat samen met wiefer te kijken bij de 1-0
Trauner is verdedigend en opbouwend gezien je meest stabiele kracht, het is Geertruida die verzaakt de laatste weken.

Dit psv is te sterk, ze hebben dit seizoen een enorme gok genomen door duur in te kopen, en dat heeft goed uitgepakt. Feyenoord probeerde in 2008 ooit hetzelfde en dat werd een flop wat bijna het faillissement betekende.
Zo makkelijk dit, PSV heeft geen kans gehad tot die goals waren we gewoon sterker. Maar met die onterechte goals uit het niks krijg je gewoon een dreun te verwerken.
Hoezo onterechte goals? Het doelpunt van ons was trouwens ook nog eens een fout van Benites.
Bijlo was trouwens weer uitstekend, die is weer helemaal terug!
Lekker Geertruida, zwakste schakel vandaag. Iets teveel in zichzelf gaan geloven nadat ie zogenaamd 40 miljoen waard was. Van de week ook al bagger.
Oh ja minteh erin is misschien wat we nodig hebben.
Feyenoord al met al iets dreigender maar tis nog niet genoeg om hier vandaag te kunnen winnen. Weet niet wat er is maar sinds Pusic weg is nog geen goede pot op de mat gelegd. Is dat toeval? Wie zal het zeggen. Psv blijft gevaarlijk met hun scorend vermogen. Mis bij Feyenoord hetzelfde als wat er ook bij het publiek mist. Gif, gewoon de tegenstander willen opvreten. Ook zoveel balverlies met namen van Geertruida en Zerrouki. Het moet de 2e helft echt beter willen we de competitie nog wat spannender maken!
Verdedigend best oke, afgezien van de kans waar de Jong volledig over de bal maait.
Aanvallend vind ik Ivanusec en Gimenez wat tegenvallen, Ivanusec mist natuurlijk wat speelminuten maar vraag me af of wij zijn lat niet te hoog gelegd hebben op basis van z'n eerste paar wedstrijden.
Ik zou het geweldig vinden als Gimenez nog een seizoen in de Kuip blijft maar hij laat het toch nog niet echt zien in de belangrijke wedstrijden dus weet niet of ze hem nog komen ophalen voor 40+ milj.
PSV in begin wat sterker, toch heeft Feyenoord daarna wat kansen gehad. Vind Timber en Hartman erg goed. Ivanusec het komt er niet uit.
Zerrouki vind ik ook tot nu toe niet geweldig
Ivanusec, wat is daar mee aan de hand man
Is onzeker. Kan het niveau nog niet aan. Hij heeft zelf ook aangegeven dat hij nog moeite heeft met aanpassen. Maar hij kan wel voetballen hoor. Heeft helaas alleen wat langer de tijd nodig.
Zerrouki en Ivanusec eruit, Minteh en Paixao erin en gaan voetballen.
PSV is achterin niet heel sterk daar moet je van kunnen profiteren.
Zerrouki is de vrije man. Als je die eruit haalt moet je de lange bal gaan spelen. Het zijn vooral de spelers om zerrouki heen die te weinig bewegen.
Ja maar Zerrouki kan niet voetballen .. prima balafpakker maar verder voegt hij niet zoveel toe.
Zerrouki en Geertruida lijken erg uit hun doen, cruciale posities waar we de slag nu verliezen. Ook Ivanusec en Gimenez moeten wat scherper zijn.
Spelopvatting prima, uitvoering (nog) niet.
Ik denk dat Bosz met zijn opstelling al 0-1 voor staat. Schouten zal inschuiven. PSV speelt met twee nummers 10. Om een ondertal op het middenveld te voorkomen zal Gimenez verder van het Eindhovense doel moeten spelen óf je moet Zerrouki naast Wieffer houden. In beide gevallen lever je in op aanvallende stootkracht.

Heb hier geen goed gevoel over kameraden. Wat denken jullie?
Ik denk dat Slot dat probeert opnte vangen met 2 inzakkende buitenspelers, i.p.v. kamikazepiloten Minteh en Paixao.
Dat zou goed kunnen. Verwacht je dan ook dat PSV meer balbezit zal hebben?
Nope.
Ik verwacht een PSV dat zich ingraaft en daar vanuit probeert te counteren.
Alleen Gimenez in de aanval heeft diepte in het spel, het wordt voor PSV wel eenvoudig om ons onder druk te zetten zo.
Sterkste opstelling! Daarnaast heb je nu ook een Minteh als super sub (vanaf min 60)
Winnen!!! Dat is alleen wat telt!!