bijlow

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord verliest topper van PSV in De Kuip

Van de redactie

Feyenoord heeft de topper in De Kuip tegen PSV niet weten te winnen. De Eindhovenaren waren met 1-2 te sterk voor de Rotterdammers. Door de nederlaag kijkt de ploeg van Arne Slot tegen een tien punten achterstand aan in de Eredivisie op de koploper. 

Pas na rust vielen de doelpunten in Rotterdam. PSV maakte in vijf minuten tijd met het binnenschieten van twee doelpunten het verschil door goals van Saibari en Boscagli. Feyenoord deed in minuut 81 nog iets terug via Gimenez, maar bleek niet genoeg voor een punt of meer.

Later meer...

Feyenoord - PSV 1-2

Scoreverloop:
65' 0-1 Saibari
68' 0-2 Boscagli
81' 1-2 Gimenez

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner (C) (71' Ueda), Hancko, Hartman (46' Lopez); Wieffer, Zerrouki (71' Paixão), Timber; Stengs (77' Milambo), Gimenez, Ivanušec (54' Minteh).

Wissels: Wellenreuther, Lamprou, Beelen, Lopez, Milambo, Lingr, Van den Belt, Dilrosun, Sauer, Paixão, Minteh, Ueda.

Opstelling PSV: Benitez; Teze (11' Van Aanholt), Schouten, Boscagli, Dest; Veerman (72' Ramalho), Til (92' Babadi), Saibari; Bakayoko, De Jong (C), Vertessen.

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Delen

Reacties

Hopelijk is de gifbeker even leeg nu, Paixao en Ivanusec die even hun vorm helemaal moeten herpakken en kunnen we nog een betere reeks dat vorig jaar neerzetten in de Europa League. PSV is dit seizoen even oppermachtig, complimenten naar hun.
Waar zijn nou die grootsprekers dat Feyenoord wel even zou winnen van PSV? Dat ze nog wel even zouden verliezen als ze bij Feyenoord op bezoek moesten en dat het dan wel afgelopen zou zijn voor PSV? Ik zie ze nu niet meer. Ik hield toen wijselijk mijn mond omdat van wat er nu is gebeurd wel een heel sterk vermoeden had. Ik voelde het al aankomen. En ik had (helaas) gelijk.
Je staat precies waar je hoort nu. Geen CL en niet meer in de titelrace. Spel was echt niet om aan te gluren vandaag, aardig geschrokken van het niveau van een aantal spelers vandaag.

Laten we hopen dat we nog 2e worden voor CL plaatsing en evt de beker pakken of een goede run in de EL.
En hoe vaak heb je de toto al gewonnen in je leven? Met zulke voorspellende gaven moet dat week in, week uit een appeltje-eitje verhaal zijn.....
Maar je hebt gelijk, het optimisme was een beetje 'hoop doet leven'. Als dat dan niet uitkomt, is het wel heel makkelijk om de wijsneus uit te hangen. Maar als je er een goed gevoel van krijgt, is dat je van harte gegund. Dat dan weer wel.
De sju is er een beetje uit, Twente, Lazio, Athletico, PSV. 2 tegengoals tegen excelsior. En dit PSV had Lang en Lozano niet eens...
Idd focussen op 2de plaats.
Hopelijk doen Utrecht en Go Ahead goede zaken.
Je kunt niet altijd een 6 gooien maar voor nu een flinke domper
Grote bek over dat we de best voetballende ploeg van Nederland zijn, maar het was echt veel te mager. Voorin missen we echt kwaliteit, nauwelijks spelers die verschil maken of diepte hebben in het spel. En dat hoeven echt geen Nederlandse spelers te zijn die al wat hebben laten zien, het is ook gewoon te scouten zoals we met Sinisterra hebben gezien. Je mag inmiddels toch de conclusie beginnen te trekken dat er aanvallend verkeerd geïnvesteerd is.

Slot moet terug naar de tekentafel. Misschien maar eens wat eigen jeugd de kans gaan geven. Milambo viel goed in en Sauer heeft zich ook genoeg laten zien, geef die maar kansen nu. We spelen voorlopig voor de tweede plek helaas.
Als iedereen in vorm is, heeft Feyenoord ook de best voetballende ploeg van Nederland, dat durf ik ook na deze logische, en dus terechte nederlaag nog vol te houden. Stel je de vorm en het veldspel van Atletico uit en Lazio thuis voor en voeg daar dan, in gedachten, twee wel regelmatig dreigende vleugelspitsen bij. Dan is Feyenoord zo goed als onverslaanbaar.
Met te veel spelers (Hancko, Geertruida, Wieffer, Stengs) in (veel) minder goede doen en nog steeds nauwelijks dreiging vanaf de flanken voorin, is het alleen allemaal 2 klassen minder en krijg je de resultaten/uitslagen van de laatste weken.
Wat een kans nog voor Wieffer, nou competitie is voorbij. Alles op de 2 de plek
Helaas, dit psv steekt er met kop en schouders bovenuit. Ze hebben duur ingekocht, een enorme gok die goed uitpakt.

Feyenoord zit in een mindere fase, de focus moet nu op de 2e plek en de daarbij behorende CL kwalificatie.
Waar slaat die laatste corner ook op