wieffer

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer: "Die goal van hun valt uit het niets"

Van de redactie

Feyenoord heeft zondagmiddag de topper tegen PSV niet weten te winnen. Door de nederlaag is de achterstand op de Eindhovenaren inmiddels tien punten. Mats Wieffer sprak na afloop over het duel met ESPN.

De middenvelder vindt dat zijn ploeg de nederlaag vooral aan zichzelf te danken heeft. "Ik denk dat wij de eerste helft goed druk zetten en er goed bovenop zitten. Als je vlak voor rust die 1-0 kon maken had dat wel lekker geweest", begint Wieffer. "De tweede helft begonnen we ook goed en valt uit het niets die goal van hun, vind ik. Dat is frustrerend en al met al denk ik dat hij het onszelf wederom aandoen."

Uit het niets scoren de Eindhovenaren wel vaker. De ploeg van Arne Slot had zich hierop voorbereid. "Ze hebben heel veel goede aanvallers, we hadden er rekening mee gehouden dat ze uit het niets kunnen scoren. Als wij meer van de ene naar de andere kant speelden hadden we wellicht meer kunnen doen, misschien zagen we het niet, of lukte het niet. In de tweede helft beginnen we denk ik wel goed, na die goal creëren we te weinig. Ik had zelf nog een kans met die bal in de slotfase, maar ja, het is gewoon kut."

De achterstand op PSV is inmiddels tien punten. "Tien punten is heel veel en het wordt natuurlijk nu heel moeilijk. Hun moeten punten gaan verspelen. We moesten wel winnen. Dat wisten we van tevoren, natuurlijk. Nu moeten we verder kijken en dit helpt natuurlijk niet nee."

Delen

Reacties

Uit het niets. Was de tweede keer in de wedstrijd dat psv beetje druk ging zetten. Hele stadion zag het. Arne Slot is overgewaardeerd. 7 toppers gespeeld thuis. 0 gewonnen.
Als het zo vaak gebeurt kan je ervan leren, maar misschien is het ook gewoon een gebrek aan kwaliteit?
Soms moet je korter en feller dekken. Je hebt nu al een paar keer tegen spaanse en italiaanse clubs gespeelt en daar heb je dan waarschijnlijk niets vam geleerd?
Grote probleem is dat er niet geleerd wordt van gemaakte fouten..hoe dat komt ? Ik denk toch gebrek aan kwaliteit op dát gebied. Al die zelfkritiek leidt tot niets ..helaas. Oplossing? Doorselecteren maar daar heb je geld voor nodig die je verdient in de ..CL 😡dus een vicieuze cirkel 🥵
Wieffer heeft gelijk maar er valt wel iets te leren uit het feit DAT hij valt.
Ja maar hij valt wel, net als dat al heel vaak gebeurd is, vorige week nog tegen Excelsior twee keer, dat is gewoon een patroon en wij zijn niet bij machte om eerst afstand te nemen.
Die goal van hen valt uit een actie waarin wéér naar achteren gelopen wordt, omdat je de bal niet vooruit kwijt kan en we dan maar onze eigen verdediging in problemen gaan brengen…