Bevestigd
Igor Paixão en Quilindschy Hartman | VK Sportphoto

VK Sportphoto

Europees

Feyenoord reist met 23 spelers af naar Rome

FeyenoordTM

Feyenoord reist woensdagmiddag naar Rome voor de return tegen AS Roma in de play-offronde van de Europa League. Het duel met de Romeinen wordt donderdag om 21:00 uur gespeeld in Stadio Olimpico.

In tegenstelling tot de Europese trips van de laatste seizoenen, traint Feyenoord deze keer een dag van te voren niet in het stadion van de tegenstander. In plaats daarvan werkte het team van trainer Arne Slot woensdagochtend op het eigen 1908 de afsluitende training af. 

De groep waarmee Feyenoord afreist naar Rome bestaat uit de volgende 23 spelers:

 • Timon Wellenreuther
 • Kostas Lamprou
 • Mikki van Sas
 • Bart Nieuwkoop
 • Givairo Read
 • Lutsharel Geertruida
 • Thomas Beelen
 • Dávid Hancko
 • Quilindschy Hartman
 • Marcos Lopez

 • Ramiz Zerrouki
 • Mats Wieffer
 • Quinten Timber
 • Calvin Stengs
 • Antoni Milambo
 • Ondřej Lingr

 • Alireza Jahanbakhsh
 • Igor Paixão
 • Yankuba Minteh
 • Ayase Ueda
 • Santiago Gimenez
 • Luka Ivanušec
 • Leo Sauer

Tekst via Feyenoord.nl

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Als ik Slot was zou ik de spelers vragen wat vaker op doel te schieten, in plaats van dat eindeloze gecombineer
Ik denk dat de spelers precies doen wat Slot ze vraagt te doen. En dat maakt dat we voor het derde seizoen op rij overwinteren in Europa en ons (zeer waarschijnlijk) voor het tweede seizoen op rij direct zullen plaatsen voor de CL.

Trust the process :)
Ik ben het wel met je eens maar er zijn zo veel spelers die 25 zijn op dit moment. En hoop gewoon dat ze het sneller laten zien. Dit gaat je anders zoveel geld kosten, tijd zal het leren.
Kijk even Inter - Atletico terug. 1 -0.

Een hoop gecombineer, maar ff een tandje vlotter, één keer raken. Topvoetbal is soms geduldig zijn tot je een overtal hebt, en dan versnellen en erdoorheen spelen.

Dat is wat Slot wil, geen kick and rush voetbal zonder plan van aanpak, zegmaar 10 Minteh's die als een kip zonder kop rondrennen want dan ga je eraf met 4 - 0.
Liefst uitgaan van eigen kracht en spelen met een middenveld Wieffer, Timber, Stengs en voorin Luka, Santi en Paixão. Denk echter dat Slot voor een veel meer verdedigende variant gaat kiezen.
Een "veel meer verdedigende variant", zou een noviteit zijn, want daar heeft Slot nog nooit voor gekozen. Kortom, dat ligt niet voor de hand.
Daarnaast suggereer je een tegenstelling tussen 'van eigen kracht uit gaan' en iets meer verdedigend spelen ne dat hoeft geen tegenstelling te zijn. In een opstelling vergelijkbaar met Atletico uit, gaat Feyenoord nog steeds van eigen kracht uit, alleen is de veldbezetting van waaruit gespeeld wordt net iets anders.
Zerrouki en Wieffer op het middenveld en Nieuwkoop op rechtsbuiten vind ik een veel meer verdedigende variant, omdat je de nadruk legt op het uitschakelen van de kwaliteiten van de tegenstander in plaats van het maximaliseren van je eigen kwaliteiten. Dat heeft Slot al meermaals gedaan, dus waarom zou het niet voor de hand liggen?
Het zit er een beetje tussenin blijkt nu; Nieuwkoop wel als quasi-rechtsbuiten maar Zerrouki niet in de basis. Dat betekent dat er vanaf de zijkant rechts wel erg weinig gecreëerd zal gaan worden. Nieuwkoop heeft de kwaliteiten daar niet voor en Geertruida speelt altijd richting centrum als hij naar voren voetbalt. Hopelijk heeft Slot straks als winnende coach gelijk. Maar mijn inschatting is dat de kans op Romeins succes met deze Feyenoord-opstelling eerder groter dan kleiner geworden is. Maar wie weet...... Hoop doet leven en zolang er leven is, is er hoop. 😉
Ik zou als ik Slot was (Wat gelukkig voor Feyenoord niet zo is....!😉) toch 'gewoon' kiezen voor bijna dezelfde opstelling als tegen Atletico uit en tegen Lazio: Met Stengs rechtsvoorin en Timber op 10 en dus Zerrouki in de basis. Dan kun je altijd nog offensiever wisselen als de wedstrijd daarom vraagt. Ondanks het goede spel van Beelen zou ik Geertruida in het centrum zetten en Nieuwkoop als rechtsachter. Die houdt meer de zijlijn dan Geertruida op die positie doet en met de dreigende overbevolking in het centrum is dat een sterk punt.
Ik zou zerrouki juist brengen als we voor staan met 0-2 voor om zeker te zijn van de winst.
Dan zou ik Minteh brengen, met zijn snelheid kun je dan lekker naar de 0-3 counteren.
Is inderdaad beter voor de zekerheid.
Ik zou juist Beelen laten staan en dan Geertruida op rechtsback, die komt toch op zeker naar binnen en is gewoon sterker aan de bal dan Nieuwkoop.
Verder moet ik nog zien of Stengs speelt, die is gewoon niet fit.
Juist omdat hij op zeker naar binnen komt zou ik Geertruida in het centrum zetten en niet op rechts. Het zou anders zijn als een rechtspoot als Paixão of Jahanbakhsh rechts voorin zou spelen. Wie er wel of niet fit (genoeg) is moet idd nog blijken.....
Beelen staat er dus in; dat heeft hij ook wel verdiend dus is het hem gegund. Maar met Nieuwkoop als verkapte rechtsbuiten en de naar binnen opkomende Geertruida geef je de rechter zijkant aanvallend zo goed als weg. Dus weer veel drukte in het centrum, te kleine ruimtes en dus priegelvoetbal met weinig echte kansen. (Arme Santi!)
Doorgaan naar de achtste finales wordt zo van een klein wonder een groot wonder vrees ik maar ik laat me graag verrassen.....!
Blij dat jahanbakhsh er weer bij is kan minteh op de bank.
.... dan houden we Minteh achter de hand 😊
Zeker vindt hem als invaller ook beter kan nog die voorzet herinneren waar gimenez uit scoorde weet alleen welke wedstrijd dat was?
Ik bedoelde minteh die viel toen in en zijn eerste acties was gelijk een goeie voorzet op gimenez.
We hebben toch niet tegen Ajax in de beker gespeeld dit jaar? Iets in mijn geheugen zegt dat 020 door een ander team is uitgeschakeld dit bekerseizoen. Welk team was dat nou ook alweer? Hahahaha
Minteh is laatste wedstrijden gewoon prima.
Vindt alleen dat hij nog verkeerde keuzes maakt, het is wat slot zei "je weet nooit wat minteh gaat doen" daarom vindt ik hem ook beter als invaller omdat hij dan genoeg acties kan maken die je dan nodig heb om wat te forceren.
Soms wel, maar is ook nog altijd pas 19. Men doet alsof die al 26 en gearriveerd is. Een Alireza maakt ook regelmatig de verkeerde keuzes voorin en een Paixao doet regelmatig helemaal niks, terwijl Minteh tenminste wat probeert. Vind dat men bij hem altijd naar het negatieve kijkt, soms doet hij ook gewoon goede dingen.
Zeker heeft ook 3 goals best veel voor een feyenoord vleugelaanvaller denk ook echt dat hij beter wordt maar niet bij ons omdat we hem gehuurd hebben.
Dat je nooit gaat weten wat hij gaat doen is aan de ene kant mooi, omdat de tegenstander het niet weet, aan de andere kant weten zijn medespelers dat ook niet.