walemark

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord verzuimt kansen af te maken tegen Heerenveen

Van de redactie

Feyenoord was negentig minuten lang de bovenliggende partij in De Kuip, maar daar koop je zonder goals helemaal niets voor. De formatie van Arne Slot wist ondanks goed veldspel en legio doelpogingen het net niet te vinden tegen sc Heerenveen, dat daardoor een punt mee terug naar Friesland nam: 0-0.

De eerste thuiswedstrijd in het Eredivisie-seizoen 2022-2023 was er een waar veel supporters lang naar hadden uitgekeken. Het was de kans om heel wat nieuwelingen voor het eerst om het echie aan het werk te zien in De Kuip en het vernieuwde team stelde niet teleur. De aanvalslust die de ploeg van vorig seizoen tekende, zit ook al in dit team.

Nieuwelingen
Andries Noppert, de doelman van sc Heerenveen, kreeg zaterdagavond genoeg te doen. Nieuwelingen Javairo Dilrosun, Sebastian Szymański, Quinten Timber en Jacob Rasmussen namen zijn doel onder vuur, maar steeds kwam de goalie – zij het een enkele keer met hulp van de lat – als winnaar uit de strijd.

Ook Santiago Gimenez wist zijn debuut niet op te luisteren met een doelpunt. De spits, die met zijn invalbeurt de eerste Mexicaan in een Feyenoord-shirt werd, kreeg één kans in de slotfase, maar gleed de bal van dichtbij over. Een andere invaller was dichter bij het winnende doelpunt. Jens Toornstra stond precies op de juiste plaats bij een hoge bal, maar volleerde de bal tegen het been van Noppert.

RKC-uit
Daardoor moest Feyenoord genoegen nemen met een gelijkspel, waardoor het team na twee competitiewedstrijden op vier punten staat. Volgende week gaat Feyenoord naar Waalwijk voor het uitduel met RKC. De week daarop wacht weer een thuiswedstrijd, tegen FC Emmen. Ook dat duel wordt gespeeld op zaterdagavond.

 

Feyenoord - SC Heerenveen 0-0 

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner (C), Rasmussen, Pedersen (85' Toornstra); Aursnes, Timber (85' Jahanbakhsh), Szymański (63' Kökcü); Dilrosun, Danilo (78' Giménez), Wålemark (63' Idrissi).

Wissels: Marciano, Jansen, Benita, Hartman, Toornstra, Kökcü, Naujoks, Taabouni, Jahanbakhsh, Idrissi, Giménez.

Opstelling SC Heerenveen: Noppert; Van Ewijk, Van Aken, Van Beek (C), Bochniewick; Köhlert, Tahiri, Haye (90' Ali); Halilovic (64' Olsson), Van Hooijdonk (64' Timossi), Sarr.

 

Tekst: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

In de reacties op wedstrijd hoor ik veel geklaag over een aantal spelers en dat is treurig en geeft blijk aan de weinige kennis die de mensen hebben over de betreffende spelers.

Geklaag over Pedersen: speler is gekocht als rechtsback, speelt nu op linksback. Lijkt niet zoveel verschil te zijn je taken blijven hetzelfde echter omdat je bij a met verkeerde been standaard instapt (is een langdurig getrainde reflex) kom je standaard verkeerd te staan en ben je in veel acties te laat

Geklaag over Wålemark: is gekocht als rechtsbuiten die met zijn fluwelen linker (a la Arjan Robben) naar binnen wil om vernietigende schoten op doel te geven. Maar ja nu staat hij vaak op links heeft nog steeds de drive naar binnen te komen maar heeft dan zijn zwakkere rechtervoet waarmee hij zijn acties moet maken.

Je kan het beide spelers dus niet kwalijk nemen dat hun spel nog niet is wat wij graag zouden zien dat komt echt wel goed wanneer zij hun eigen positie gaan spelen en daar regelmaat krijgen, want ook hier geldt dat deze spelers op hun eigen positie natuurlijk ook wel stevige concurrentie van Geertruida en Dilrosun. Ik zeg als je zulke spelers haalt laten spelen in hun kracht

Verder geklaag over Dilrosun: is net zijn 2de wedstrijd officieel vorige week bejubeld om zijn heerlijke goal tegen Vitesse, nu al vergruisd lijkt het omdat hij net als de rest van het team niet wist te scoren. Geloof dat er 18 kansen waren waarvan een stuk of 10 op doel, daar stond een keeper die bijna een halve meter boven het doel uitkomt wanneer hij springt er stonden er 7-8 andere spelers met hun kont in het doel gaan hangen snap ik de 0-0 wel en we hebben echt niet zo slecht gespeeld als soms wordt voorgedaan.

Geef de mensen tijd om iedereen zijn plek te laten vinden in dit team er komen nog mooie wedstrijden aan die we zeker gaan winnen en ja heel af en toe zullen we een keer op ons muiltje gaan dan is het opstaan en weer verder
Het was niet best maar heb ook wel positieve dingen gezien, ondanks het verdedigende blok van heerenveen hebben we echt wel kansen gecreëerd en dat is ook wel eens anders geweest, dadelijk met paixao erbij hebben we normaal gesproken iemand die ook de dreiging heeft als dilrosun en kunnen we via 2 flanken gevaarlijk zijn.

Szymanski moet snel fitter worden want die houd echt maximaal 45 min een hoog niveau. We komen er wel er zit veel meer voetbal in dit feyenoord dan we allemaal denken
De nul gehouden, zelfs met rasmussen en zonder basis linkervleugel en lcm.
Maar op zich Szymanski en Kökcü elkaar afwisselen houden ze allebei de 45 minuten vol
Sorry, maar Idrissi kan echt niet.
Mocht Feyenoord nog een extra linksbuiten zoeken ga ik er wel staan voor 5% van zijn jaarsalaris.
Dreigen er langs de zijkant langs te gaan, om structureel naar binnen te kappen voor een balletje breed. Mijn hemel wat heb ik mij geërgerd aan deze man. Leek alsof er iemand uit de reserve 4e klasse zaterdag op linksbuiten stond.
Gisteren weer gezien dat Aursnes koste wat kost behouden moet worden.
alles boven 14 miljoen, direct verkopen.
Als je buiten de top 4 wil eindigen, moet je dat inderdaad doen.
Nee hoor Aursnes is niet onvervangbaar dat komt echt goed
Geen aanspeelbare spits deze wedstrijd.
Wij moeten nu ook niet meteen in paniek raken. Vele mutaties in het team en dan kan je dit krijgen. Daarnaast is nog niet iedereen 100% fit. Ook komen er nog steeds 4 a 5 spelers bij. Mensen die dachten na Vitesse dat het makkelijk zou worden komen bedrogen uit. Dit team moet ingespeeld worden en wellicht volgend jaar kunnen wij een poging wagen om ons te mengen in de titelstrijd.
Mensen zagen na Feyenoord namelijk ook Excelsior dik winnen van Vitesse
Shit happens. Dit soort wedstrijden maakt ieder team mee. Hierbij stil blijven staan gaat Slot van de week wel doen. Op naar de volgende wedstrijd
Gelijkspel omdat Feyenoord er een beetje ongelukkig geen van de kansen inschoot en niet omdat het betonvoetbal van Heerenveen geen kansen opleverde. Dus helemaal ontevreden met het spel ben ik niet, wel teleurgesteld in het resultaat.
Zal nog wel een paar keer gebeuren dit seizoen
De gehele linkerkant functioneerde niet. Mijn hoop is gevestigd op de Braziliaan en de Peruaan
Gister was ik wel even zuur nu kan ik er wel weer een klein beetje mee leven .
Het heeft wat meer tijd nodig om zulke ploegen te verslaan.
En Idrissi e Rasmussen is het te hopen dat er nog wel enige kwaliteit inzit. Want dan kan je beter slory laten spelen.
Die Idrissi kunnen wij ook nog wel verdedigen. Voetje over de bal, buitenom dreigen en toch naar binnen gaan.
Toen Igor tijdens de samenvatting bij studio sport in beeld kwam werd even pijnlijk dat de commentator van dienst zich niet heel erg verdiept heeft in de nieuwe Feyenoorders. Hij had het bij Igor over de mogelijk volgende aanwinst voor Feyenoord linksback Paixao
Geen paniek kameraden, we zijn pas net begonnen !
En dit defensieve Heerenveen gaat het ook andere topclubs erg moeilijk maken
Dit is dus precies de reden dat in Gnonto nog graag zie komen, Danilo is het gewoon niet
Je overdrijft over Danilo en Gnonto is geen spits maar een buitenspeler.
Daarom zien wij Gnonto liever niet komen je vergelijkt appels met peren zometeen staan Paixao en Bullaude er ook bij Kökcü is terug aan het komen Gimenez wordt eerste spits

Heb een heel klein beetje meer vertrouwen in de mensen die er wel verstand van hebben
Danilo en walemark waren echt matig.
1 spits tegen 3 CV's en amper middenvelders die aansloten bij de spits, maar vooral de steekpass probeerde te geven. Pas met Jens kwam er meer aansluiting en direct paniek bij hun. Zonde dat hij die bal miste.
Nieuw team heeft gewoon tijd nodig plus het feit dat er nog enkele spelers bij moeten komen om op elke positie een sterke speler te hebben.
een transitiejaartje en heel misschien wel CL volgend seizoen.
Zullen we Noppert nog even kopen als stand in van Bijlow? Nondejuh wat een keeper!
Lijkt wel alsof ze hem net uit de meth kliniek hebben gehaald, sjezus wat een kop. En dat tijdrekken van hem heeft ons wel 10 minuten gekost, veel te laat ingegrepen door de arbitrage ook..
Zou je niet als je met Heerenveen bij het grote Feyenoord een punt kan pakken? Ik snap het wel. Het is klote maar, het is niet dat we geen kansen hebben gehad.
Ingrijpen is 5 minuten extra bijtellen, niet 30 seconden.
die noppert was een methbabie en dat was geen tijdrekken, hij is gewoon erg traag van begrip. ;-)
Ik vond het zo slecht nog niet, kansen zat in het begin en aan het eind vooral, beetje pech/goede keeper…. Dit gebeurt met zoveel nieuwelingen, laten we hopen dat de missende schakels er snel zijn en dat Slot kan gaan bouwen aan een ingespeeld team. En laat Zerrouki in DE
Iedereen weer met beide voetjes op de grond??? Er moet nog heel veel gebeuren aan dit elftal. Komt een compleet nieuwe linkerkant met Lopez , paixao en hancko. En iedereen moet nog op elkaar ingespeeld worden. En ik ben blij dat kokcu er weer bij is, kan je gelijk zien hoeveel kwaliteit die heeft.
Idrrisi en die Walemark heb je geen klote aan. Snel die Gnonto halen!
Jezus Anus, wat is die Timber slecht zeg... hebben we het bonnetje nog?
Dat heb je echt verkeerd gezien, speelde prima. Het waren de vleugelspelers die het nalieten deze wedstrijd.
Ben je serieus ? Ik zou even een afspraak maken met de opticien anders. Ik vond Timber prima spelen, hij kwam nog wel wat conditie tekort. Szymanski was juist vandaag wat minder.
Idrissi. Waarom is die in hemelsnaam, gehaald? En van wonderen zou de opvolger moeten worden van Slot. Asjeblieft niet met zn antivoetbal.
Idrissi schiet ons naar de eerste divisie.
Wat een verademing deze site op fr12 is iedereen zo kakkend zuur vond bevoordeeld Ali en Jens helemaal niet zo slecht in vergelijking tot Idrissi en Walenmark
Soms komt er een zure FR12 dan sturen we hem gelijk terug zo houden we het hier beetje schoon voor echte supporter.
Een echte Feyenoorder supports zijn club net als een hond niet zijn eigen huis vervuilt
Conclusie: betere la, lcv, sp en lb nodig, kokcu is weer terug dus middenveld staat nu goed.

Lcv: hancko of een andere slager met veel snelheid.
La: lopez en evt bangura
Lb: braziliaanse samba
Sp: gimenez

Zodra dit een ingespeeld team wordt zullen we genoeg creativiteit hebben en hopelijk sterker in de afronding
Worden.
Als gevolg zul je dan (hopelijk) ook stugge 5-3-2 ploegen snel kapot tikken. (Waar we vandaag ook pech hadden in de afronding)

Kortom: InSlotWeTrust!
Hoe veel pech kun je hebben in een pot.. Maar die eerste 15 minuten van de tweede helft, waarin Heerenveen alle tijd en ruimte van de wereld kreeg en Feyenoord het allemaal wel prima leek te vinden, dat was echt schandalig. In minuut 50 tikt de tijd even hard door als in minuut 93 en dat ze pas in de 80e minuut met aanvallen begonnen dat zegt wel wat over de gretigheid van de selectie
Als je zoveel nieuwe spelers moet inpassen zit een resultaat als vandaag er wel eens tussen de eerste 10 wedstrijden, jongens moet ook aan elkaar wennen natuurlijk, zal alleen maar beter gaan. We willen allemaal korte termijn successen, maar dat is op dit moment, zo vroeg in het seizoen helaas nog niet haalbaar
Idrissi janbaks inloopt mekaar niet zoveel helaas.
Had dan toch Sandler gehouden ipv Rasmussen. Had ondanks zijn blessuregevoeligheid toch nooit minder geweest dan Rasmussen
Heb jij niet de ballen gezien die Rasmussen naar voren geeft ?
Ik heb ook de vele missers en onbenulligheden gezien. Zowel vandaag als vorige week
Vond hem beter spelen als vorige week, Idirssi viel ook al beter in als vorige week. Heerenveen was defensief zeer sterk waardoor Danilo werd uitgeschakeld. Heeft gewoon nog tijd nodig om op elkaar in te spelen.
Hou toch op. Die is alleen maar geblesseerd. Heeft maanden nodig gehad om fit te worden om vervolgens bij zijn invalbeurt er weer af te moeten.
Rasmussen dat deze man het mooie rood wit mag aantrekken,schande.lijkt wel of je nog naar een nog slechtere variant van Jan Arie vd Heijden zit te kiiken
Teleurgesteld! Ontzettend veel kansen en niet kunnen afmaken. Goede dingen gezien (Trauner, Aursnes en Szymanski), een gretige spelende Dilrosun maar vooral ook weer veel fout bij weer Rasmussen en Pedersen. Mooi om Giminez te zien en ook met Toornstra weer veel dreiging. 2 dure punten verloren.
Pedersen staat op links dus die moeten we veel vergeven lijkt me.
Ik erger me mateloos aan Geertruida in de eind fases waarbij nog wat te halen valt.. geen strakke inspeel pass, nooit bij iemand in de loop, vooral veel sjokken en uiteindelijk balletje breed.. dit was vandaag niet de eerste keer helaas.
Hele week uitgekeken naar de wedstrijd en dan zo'n zaadpot ... hopelijk snel Lopez op links en Pedersen op rechts. Geertruida is nog niet echt scherp...
Ik denk dat ie stiekem had gehoopt op een transfer en zn maatje Tyrell weg trekt wel weer bij. Slot zei van de week ook nog dat er wat teleurstelling waren binnen de spelers groep. Komt wel goed!
Wat een *** team dat Heerenveen beetje elke wedstrijd op 0-0 spelen heel saai
Speelde vandaag een stuk beter dan vorige week. Wålemark speelde niet heel best
Hij liep een beetje met de bal en liet hem daarna lopen. Kan er geen klote van.
Dankjewel kutcommentator. Dat nu heel Nederland weet dat ie kan koppen
Gimenez inlaten vallen en hij maakt de 1-0
Rasmussen is echt een zwakke schakel... niet een aanwinst voor de basis.
Ik hou idd ook me hart vast als de bal bij hem in de buurt komt. Hopen dat ie zich spoedig herstelt
Vind ik ook, al zag ik hem ook wel nuttige dingen doen
Vond hem iig beter dan vorige week.
Als Gimenez straks invalt en de winnende erin knalt kan hij niet meer stuk toch
Het was hem ook gegund, maar we gaan echt nog wel wat zien van onze Mexicaanse vriend
Snel scoren anders wordt dit een lange avond
Waarom achter gesloten kanaal uitgezonden??
Waarom staat Timber op google als Maduro in de opstelling?
Is er nog ander nieuws uit bijvoorbeeld Argentinië te melden
Oorspronkelijk heette timber maduro heeft zijn naam veranderd.
Geen idee espn stelt onozele prioriteiten
Ben benieuwd of Trauner vaste aanvoerder blijft. Vinden jullie hem als captain geschikt? Ik vind van wel.

Verder een prima opstelling! Zin in!
Persoonlijk zou ik Geertruida het liefst willen zien. helaas wilt Hij dat niet vanwege stotteren voor de camera's komen..
Loopt regelmatig ongeïnteresseerd rond, als hij niet centraal staat. Helemaal geen kartrekker!
Mooi ook kokcu weer in de selectie en Gimenez ook voor het eerst erbij.
Deze opstelling is verder niet verrassend.