juichen vrouwen elftalfoto

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen eindigen op 3e plek bij oefentoernooi

Rinus

De Feyenoord Vrouwen hebben het oefentoernooi in Duitsland  afgesloten met een 3e plek. Na de poulewinst was ADO Den Haag te sterk in de halve finale om de STEKA-Cup. Met winst tegen Elversberg werd de derde plek veilig gesteld. 

De dag begon met een afzegging van een van de drie tegenstanders uit de poule. Hierdoor waren er slechts twee poulewedstrijden en beide werden winnend afgesloten.

De eerste wedstrijd tegen het 2e team van Wolfsburg eindigde in 2-0. De doelpunten kwamen voor rekening van July Schneiderberg en Romee van de Lavoir. De tweede poulewedstrijd tegen het eveneens Duitse Elversberg werd beslist door een strafschop van Conijnenberg. Een opsteker voor Conijnenberg die door een lichte blessure nog geen minuten maakte in de voorbereiding. Vanaf elf meter schoot ze onberispelijk raak en daarmee was de poulewinst verzekerd. 

De halve finale (tegen de nr 2 uit poule B) werd een Nederlands onderonsje. ADO Den Haag was de tegenstander. Een doelpunt van Viehoeff was genoeg om de groen-gele de overwinning en een finaleplek te bezorgen. 

In de troostfinale was opnieuw Elversberg de tegenstander. Na de 0-0 in de reguliere speeltijd was het mede dankzij een knappe redding van Jasmijn de Groot dat de derde plek voor Feyenoord was. De finale werd gewonnen (eveneens na penalties) gewonnen door 1. FC Koln. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties