Primeur Betrouwbaar
muntenmachine

Nieuws

Feyenoord slaat munt uit supporters

Van de redactie

De commerciële afdeling van Feyenoord heeft een nieuw initiatief uitgerold. De club gaat zich toeleggen op de verkoop van souvenir penningen. De zogenoemde ‘penny collector machines’ zijn een veel voorkomende verschijning in attractieparken en bij bezienswaardigheden in steden.  

Tegen betaling drukken de machines een afbeelding in een muntje. Ook kunnen er kant-en-klare munten worden aangeschaft. Wereldwijd verzamelen mensen op deze manier een herinnering aan de plekken waar zij zijn geweest.

De machines van Feyenoord drukken drie verschillende munten. Er kan worden gekozen voor een afbeelding van De Kuip, het Feyenoordlogo of de skyline van Rotterdam. Voor de aanschaf van een munt dient twee euro en vijf cent te worden ingeworpen. De munt van vijf cent wordt vervolgens vervormd naar de afbeelding naar keuze.

Bij de machine kan ook een zogenaamde ‘Memodaille’ worden gekocht. Dit is een kant-en-klare verzamelmunt. Feyenoord biedt hiervan twee varianten aan. Er kan worden gekozen voor een afbeelding van De Kuip of het wapen van Rotterdam. Op de andere zijde staat standaard het Feyenoordlogo.

muntenmachine

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Nieuw initiatief? Varkenoord? De machines staan al een paar jaar in de fanshops, man man man.
Hahahaha staan er inderdaad al jaren!
Lekker nieuws dit
Pfff... Lekker belangrijk dat die er al langer staat. Het gaat om de boodschap. Goed en leuk initiatief!
Die staat er al een tijdje. Tenminste, heb vorig jaar al 2 van dat soort munten bij de Kuip gehaald
Dit is er toch al langer? Heb deze al een paar keer in de fanshop bij de Kuip gezien.