img-0263

Jim Breeman Sport photography

Jeugd

Valse start Feyenoord O21 in voorjaarspoule

Van de redactie

Feyenoord O21 is slecht aan de tweede seizoenshelft gestart. De beloften van trainer Melvin Boel verloren de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie in eigen huis met 2-3 van FC Groningen O21. 

Bij de rust keek Feyenoord O21 tegen een 0-1 achterstand aan. Toen Groningen vlak na rust de 0-2 maakte na ietwat schlemielig verdedigen aan Rotterdamse zijde, leek Feyenoord voor een vrijwel onmogelijke opgave te staan. 

Toch rechtte het elftal - voor even - de rug. Milan Hokke schoot zijn ploeg via de strafschopstip helemaal terug in de wedstrijd: 1-2. Een kwartier later trok Feyenoord de stand ook nog gelijk. Guus Baars werkte een afvallende bal goed binnen: 2-2. 

Toch slaagde de O21 er niet in het momentum door te trekken in het laatste kwartier. In de 88e minuut sloeg het noodlot zelfs nog toe. Na wederom slecht verdedigen maakte Groningen vlak voor tijd de 2-3. 

Een valse start voor het beloftenteam, dat zo graag wil instromen in de voetbalpiramide. Om daar nog enige kans op te maken, móét Feyenoord kampioen worden in de najaarscompetitie. In die strijd laat de formatie van Boel al in speelronde één kostbare punten liggen.

Delen

Reacties

Ik kan me niet aan de gedachte onttrekken dat het allemaal te vrijblijvend is, wat de er bij en met de -21 gebeurt. Je zou verwachten dat er geleerd was van de najaarscompetitie toen ze ook achter de feiten aanliepen en uiteindelijk tekort kwamen. Maar daar lijkt het na één wedstrijd in de voorjaarscompetitie niet echt (echt niet?) op.
Vind het ook maar een aanfluiting, die gasten zouden toch echt beter moeten zijn als Groningen/ Nac enz.. Ze proberen al jaren door te stromen of kampioen te worden maar nooit lukt het. Zelfs vorig jaar tegen Jong Almere niet 🤔