Primeur Bevestigd
Feyenoord Castore Rood

Nieuws

Feyenoord sluit Castore deal: De eerste details

FeyenoordTM

Feyenoord en Castore hebben de commerciële kant van de deal volledig gesloten. Naar verluidt raakt Feyenoord tot 2029 verbonden aan het Britse kledingmerk, waarbij de deal de club een slordige €8.000.000 per seizoen op zal gaan leveren. Castore maakt met de deal zijn intrede in de eredivisie. 

Vanaf 2014 was Feyenoord verbonden aan het Duitse adidas. Na negen seizoenen komt aan die samenwerking een einde: Beide partijen lopen medio 2023 uit contract. 

Ingewijden vertellen dat Feyenoord in het seizoen 2023/2024 door Castore gehuld zal worden in minimaal drie verschillende tenues. Mogelijk loopt het aantal op tot zelfs vier (!) verschillende tenues - afhankelijk van het behalen van Europees voetbal. 

De eerste prototypes zijn in handen van 1908.nl. Om Feyenoord niet dwars te zitten, wil deze site pas later berichtgeving doen over de kleurstellingen van de tricots. Één tipje van de sluier kunnen we wél geven: Er zit een -voor veel supporters- wenselijk tenue tussen. 

Na dit seizoen moet Feyenoord opzoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Het contract met Europarcs loopt na het huidige seizoen af. 

Bronnen binnen de Rotterdamse haven melden aan deze site dat DP World één van de gegadigden is om vanaf komend seizoen hoofdsponsor te worden van Feyenoord. Beide partijen hebben daar recentelijk meerdere gesprekken over gevoerd. 

Dubai Ports World is een staatsbedrijf uit Dubai (VAE). Het bedrijf is een van de grootste beheerders van containerterminals wereldwijd. Het bedrijf wil flink verder groeien in de rest van Europa, waaronder in Rotterdam. 

Over een mogelijke opvolging van de huidige hoofdsponsor Europarcs wordt al langer gespeculeerd. Volgens bookmaker website Bettingbonus.com/nl is een toekomstig hoofdsponsorschap van TOTO of een andere bookmaker een zeer aannemelijke optie. De markt voor online wedden groeit razendsnel, waardoor er voldoende budget beschikbaar zal zijn om de huidige sponsordeal uit te breiden naar een toekomstig hoofdsponsorschap.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Dacht een nieuw Argentijns talent.....
Dit klinkt veelbelovend, hopelijk zal Feyenoord met deze nieuws sponsors ook commercieel stappen gaan maken.
Dubai Port zou ook wel een enorme sponsor zijn zeg. En als ze nou een lading sri lankezen, indiers en pakistanen meenemen is FeyenoordCity ook zo afgebouwd en goedkoper!

Groetjes aan Darkraver
Hopelijk gaat er wel wat gebeuren met de kwaliteit van Castore; fans van clubs waarvan zij nu kledingsponsor zijn, zijn absoluut niet tevreden. Het ziet er allemaal erg mooi uit, maar de maatvoering loopt niet gelijk, logo’s vallen er af en sommige shirts vallen van ellende al uit elkaar bij aanschaf. Shirts zullen ook duurder worden, maar de designs zullen ook beter passend zijn bij onze club. Ik ben erg benieuwd. De potentie is er zeker bij Castore, nu alleen de kwaliteit dus nog.
Klopt, ik heb dit destijds ook gelezen bij footyheadlines, Newcastle fans waren niet over de kwaliteit te spreken ondanks dat de ontwerpen van de shirts juist wel in de smaak vielen. Ben benieuwd. Ondanks dat ik Adidas bij Feyenoord vind passen ben ik blij dat we toch overstappen naar een ander kledingsponsor. De B templates tijden zijn voorbij!
Gelukkig pleurt dat van Adidas er gelukkig niet vanaf. 3x gewassen en logo is nu al voor de helft weg.
dit is misschien een prototype van het nieuwe shirt.
https://www.footyheadlines.com/2022/02/castore-feyenoord-concept-no-more-adidas.html
Persoonlijk geen fan van een V-hals, maar ik heb ze slechter voorbij zien komen.
Rotterdamse skyline in het shirt verwerkt, zoiets verwacht ik dan.
Weet iemand wat Feyenoord van Adidas jaarlijks uitgekeerd kreeg voor het dragen van het merk?
Als het goed is betaalde Adidas rond de 5 tot 5,5 miljoen per jaar aan Feyenoord.
Goeie deal dus, mits het geen Action kwaliteit spullen zijn, maar die kans lijkt me klein als het over zulke bedragen gaat.
Ben benieuwd!

Vind 4 shirts wel overdreven hoor. Gewoon thuis, uit en Europees shirt is prima.
Laat die KNAKEN maar komen!!!!

Goed bezig ons clupie!
Laat ze allemaal maar flink de portemonnee trekken!
Dp world is een goeie voor Feyenoord. Zij houden er ook van als zaken regelmatig uit de hand lopen
Wat een domme reactie zeg. Ga je schamen, of maak je lagere school af
FTM, is er ook bekend in welke contractdetails men verschilt tov adidias? Ben benieuwd of Feyenoord meer/minder overhoud per shirt.