slot

Feyenoord speelt doelpuntloos gelijk tegen hekkensluiter FC Volendam

Feyenoord heeft donderdagavond in het uitduel tegen FC Volendam met 0-0 gelijkgespeeld. In het Kras Stadion kwamen beide ploegen ondanks een aantal mogelijkheden niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Voor de Volendammers een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie. Voor de Rotterdammers twee dure verliespunten.

Feyenoord begon slordig aan het duel tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. De eerste grote kans van het duel was voor de thuisploeg, maar Semedo raakte de binnenkant van de paal. Na ruim een kwartier spelen had Santiago Gimenez de 0-1 op de schoen, maar stuitte een-op-een op doelman Backhaus. In de rebound werkte de mexicaan de bal over het doel. Beide ploegen kregen nog een aantal mogelijkheden, maar de stand bij de aftrap bleef ook halverwege de tussenstand, 0-0.

Direct na rust was opnieuw een mogelijkheid voor de thuisploeg. Dávid Hancko werkte de bal van de lijn met het hoofd. Na tien minuten in de tweede helft greep Arne Slot in. Bart Nieuwkoop en Ondrej Lingr kwamen binnen de lijnen. Zij vervingen Marcos López en Yankuba Minteh. in de 65ste minuut kwam ook Leo Sauer het veld in voor Calvin Stengs. Igor Paixão mocht halverwege de tweede helft een vrije trap nemen op de rand van de zestien. De Braziliaan raakte de buitenkant van de paal.

Trainer Arne Slot koos tien minuten voor tijd voor een slotoffensief door Beelen en Paixão naar de kant te halen en Zerrouki en Ueda binnen de lijnen te brengen in de hoop nog iets te forceren voor de ploeg uit Rotterdam. Ondanks ruim veertien minuten blessuretijd kwam de ploeg van Arne Slot niet meer tot scoren en eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel. Zondag wacht voor de Rotterdammers de Klassieker in De Kuip tegen aartsrivaal Ajax.

FC Volendam - Feyenoord 0-0

Opstelling FC Volendam: Backhaus; Buur (73' Twigt), Benamar, Flint, Plat; Mirani, Cox, Maulun (65' Le Roux); Booth (59' Hoeve), Vivaldo (46' Mühren), Johnson (74' Safouane).

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen (80' Zerrouki), Hancko, Lopez (55' Nieuwkoop); Wieffer, Timber, Stengs (65' Sauer); Minteh (55' Lingr), Gimenez, Paixão (80' Ueda).