stengs volfey

VK Sportphoto

Nieuws

Fulltime • Feyenoord speelt gelijk tegen hekkensluiter Volendam (0-0)

Van de redactie

In de midweekse speelronde 28 neemt de ploeg van Arne Slot het op tegen hekkensluiter FC Volendam. De aftrap van de wedstrijd is om 18:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Oostrom. Mis niets van het duel in het Kras Stadion via de onderstaande liveblog!

Het duel tegen de Volendammers is 26 keer eerder gespeeld. Driemaal werd er verloren, vijfmaal gelijkspel en achttien keer won Feyenoord in Volendam. Afgelopen seizoen won Feyenoord met 0-2 door doelpunten van Danilo en Szymanski. Weet Feyenoord opnieuw de drie punten mee te nemen? De Rotterdammers worden in ieder geval gesteund door een vol uitvak in het Kras Stadion.

Praat mee over het duel in de reacties!

FC Volendam - Feyenoord 0-0 (FT)

Opstelling FC Volendam: Backhaus; Buur (73' Twigt), Benamar, Flint, Plat; Mirani, Cox, Maulun (65' Le Roux); Booth (59' Hoeve), Vivaldo (46' Mühren), Johnson (74' Safouane).

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen (80' Zerrouki), Hancko, Lopez (55' Nieuwkoop); Wieffer, Timber, Stengs (65' Sauer); Minteh (55' Lingr), Gimenez, Paixão (80' Ueda).

Wissels: Van Sas, Lamprou, Read, Nieuwkoop, Zerrouki, Van den Belt, Lingr, Sauer, Slory, Ueda.

LIVEBLOG

FULLTIME • Feyenoord verspeelt punten tegen de hekkensluiter.

90+10' Geertruida maakt verkeerde keuze. Geertruida krijgt veel ruimte voor het doel en besluit de bal te passen naar zijn medespelers waar hij misschien beter had kunnen schieten. Zonde!

90+6' Harde botsing tussen Nieuwkoop en Lingr. Beide spelers knallen hard met de knieën tegen elkaar. Lingr lijkt weinig last over te houden van de botsing. Voor Bart Nieuwkoop ziet het er een stuk slechter uit. Hij kan gelukkig wel zelfstandig naar de kant.

90+3' Le Roux onderbreekt veelbelovende aanval. Sauer wordt aan zijn shirt getrokken door Le Roux die daarvoor de gele kaart ontvangt.

90' We gaan nog tien minuten door in Volendam. De palingboeren vinden het onbegrijpelijk, maar gezien de vele blessurebehandelingen en het tijdrekken van Volendam is het niet meer dan logisch. 

88' Elleboog van Hoeve op Hancko. Quincy Hoeve raakt met de elleboog hard het hoofd van Dávid Hancko die aangeslagen op de grond blijft liggen. Wellenreuther wijst arbiter Oostrom, die duidelijk niet gediend is van kritiek, terecht op de overtreding, maar krijgt een gele kaart. Hancko kan door, maar de overtreding blijft onbestraft.

85' Harde voorzet Ueda. Ayase Ueda geeft de bal hard voor, maar in de kluts wordt de bal weggewerkt. Weer een grote kans voor Feyenoord die net niet goed valt.

83' Wéér Backhaus. De poging van Geertruida wordt weggewerkt door de doelman van FC Volendam.

81' Hancko stuit op Backhaus. Hancko schiet bijna raak voor de Rotterdammers, maar zijn schot wordt gekeerd door doelman Backhaus.

80' Dubbele wissel aan Rotterdamse zijde. Ramiz Zerrouki en Ayase Ueda betreden het veld voor Igor Paixao en Thomas Beelen. Arne Slot is nu door zijn wissels heen.

76' Geel voor Cox wegens tijdrekken. Cox is de vijfde Volendammer die door arbiter Oostrom op de bon wordt geslingerd.

74' Ramadan break. De wedstrijd wordt kort onderbroken voor alle spelers die vasten tijdens de ramadan. 

73' Laatste twee wissels aan de kant van Volendam. Buur en Johnson verlaten het veld. Twigt en Karim komen in de ploeg bij FC Volendam. 

69' PAIXAO OP DE PAAL ... Igor Paixao krult de bal om de muur op de rechterpaal. Zo dichtbij ...

67' Vrije trap op een gevaarlijke positie. Gimenez wordt vastgehouden door Benamar. Op de rand van de zestien staan Gimenez en Paixao achter de bal ....

65' Wissels aan beide kanten. Leo Sauer betreedt het veld en vervangt Calvin Stengs die nog geen hele wedstrijd kon spelen. Paixao zal daardoor vanaf rechts voor gevaar gaan zorgen. Ook FC Volendam wisselt: Le Roux vervangt Maulun.

60' Gele kaart Hoeve. Timon Wellenreuther wil snel de vrije trap nemen, maar Quincy Hoeve gaat bewust voor de bal staan. De vierde gele kaart voor de Palingboeren.

59' Tweede wissel FC Volendam. Smaakmaker Zach Booth wordt naar de kant gehaald voor Quincy Hoeve. 

58' Grote kans Gimenez. Flint springt op de rug van Gimenez, maar de Mexicaanse spits maakt handig gebruik van zijn lichaam en komt nog net tot een doelpoging die helaas kracht mist. Dit had ook best een strafschop kunnen zijn ... 

55' Dubbele wissel bij aan Rotterdamse zijde. Bart Nieuwkoop en Ondrej Lingr komen binnen de lijnen. Zij vervangen Marcos López en Yankuba Minteh.

50' Yankuba Minteh schiet de bal het uitvak in. Gimenez speelt de bal op Geertruida die de bal slim laat lopen waardoor Minteh vrij kan schieten. Het ontbreekt echter aan rust bij de Gambiaan. Zijn inzet belandt in het uitvak in plaats van het doel.

49' Eerste gevaar van Feyenoord na rust. Paixao schiet de bal in de handen van Backhaus na een goede pass van Lopez.

47' Hancko voorkomt 1-0. Hancko kopt de bal vlak voor de doellijn weg. Het gevaar is geweken.

46' Eerste wissel van de wedstrijd aan kant van FC Volendam. Robert Mühren vervangt Vivaldo Semedo die geblesseerd achterbleef in de kleedkamer.

46' FC Volendam trapt de tweede helft af op het kunstgras in Volendam.

RUST IN VOLENDAM: 0-0

45+5' MEGAKANS FEYENOORD. Gimenez moet al scoren, maar raakt de bal volledig verkeerd. Zo belandt de bal onbedoeld bij Paixao die vanaf vijf meter veel te wild over schiet.

45' We gaan nog minimaal zes minuten door in Volendam.

45' Derde verdediger van FC Volendam op de bon. Oskar Buur schiet na een overtreding van Vivaldo op Lopez de bal gefrustreerd weg. Geel voor de Deense back.

43' Redding Backhaus. Yankuba Minteh gaat diep en kan uithalen. Zijn inzet wordt met de voeten tegengehouden door doelman Backhaus.

39' Knokken in Volendam! Gimenez gaat neer in het strafschopgebied van FC Volendam. Flint gaat verhaal halen bij de Mexicaanse topspits en daar is Hancko duidelijk niet van gediend. Beide spelers worden met geel bestraft door arbiter Oostrom.

38' Benamar krijgt geel. Benaissa Benamar schiet de bal gefrustreerd weg. Scheidsrechter Oostrom bestraft de Marokkaanse verdediger met geel.

36' Hands FC Volendam blijft onbestraft. Yankuba Minteh kopt de bal in het strafschopgebied tegen de hand van Volendam-verdediger Plat aan, maar de handsbal blijft onbestraft.

29' Tweede blessurebehandeling FC Volendam. Na een half uur voetballen gaat Gerard Cox erbij zitten. De verdediger heeft last van zijn scheenbeen.

24' Gevaarlijke vrije trap van Stengs. Calvin Stengs legt de bal bij de tweede paal waar Geertruida net te kort komt om de bal richting te geven. Zijn inzet gaat naast het doel van Volendam.

21' Backhaus heeft verzorging nodig. Doelman Backhaus krijgt verzorging aan zijn linkerarm van de medische staf van FC Volendam na de redding op het schot van Gimenez. 

18' Gimenez mist een-op-een. Gimenez laat Buur achter zich, maar stuit op de hand van doelman Backhaus en schiet vervolgens de rebound over de goal. Dit had de voorsprong voor Feyenoord moeten zijn.

17' Beelen kopt verkeerd terug. De terugspeelbal van Beelen op Wellenreuther mist kracht en Mirani zit ertussen. Gelukkig voor Beelen leidt de inschattingsfout niet tot een doelpunt.

16' Vivaldo Semedo op de paal. Semedo passeert met een knappe beweging zowel Hancko als Beelen, maar schiet de bal tegen de paal in de korte hoek.

13' Harde overtreding op Wieffer. Robin Maulun gaat vol door op de enkel van Mats Wieffer die kermend van pijn naar de grond gaat. De middenvelder heeft veel last, maar lijkt verder te kunnen.

11' Johnson schiet over voor FC Volendam. Na een gevaarlijke counter die wordt ingeleid door balverlies van Timber kan Johnson uithalen. Zijn inzet gaat over het doel van Wellenreuther.

5' Buitenspel Gimenez. Quinten Timber stuurt Gimenez de diepte in, maar de Mexicaanse spits staat buitenspel.

3' Gimenez met het eerste wapenfeit. Santiago Gimenez schiet van de rand van het strafschopgebied rakelings over het doel van FC Volendam.

1' Feyenoord heeft afgetrapt in Volendam!

• XI Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Lopez; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão. 

• Slot wil geen onderschatting zien. In het onderlinge duel eerder dit seizoen in De Kuip wist Feyenoord pas in blessuretijd de winst veilig te stellen. "Die wedstrijd heeft aangetoond dat wij ons tegen geen enkele tegenstander minder scherpte kunnen permitteren", aldus Arne Slot via de clubwebsite gistermiddag. "In de situatie waarin Volendam zit, is elk punt er een. Ook voor het vertrouwen in het team."

• Jongelingen bij de selectie. Vanwege het ontbreken van het onderstaand aantal spelers is de kans op een Eredivisiedebuut aan Rotterdamse kant in Volendam mogelijk. Door de blessuregevallen sluiten de jonge talenten Givairo Read en Jaden Slory aan bij de wedstrijdselectie.

• Zeven spelers ontbreken bij Feyenoord. De langdurig geblesseerde Quilindschy Hartman ontbreekt bij de Rotterdammers, net als Justin Bijlow, Gernot Trauner, Antoni Milambo, Gjivai Zechiёl, Alireza Jahanbakhsh en ook Luka Ivanusec, die zondag al ontbrak tegen FC Utrecht, zijn er niet bij.

Delen

Reacties

Aboutaleb is op oorlogspad;

Aboutaleb dreigt met geheel verbod op fans bij Feyenoord-Ajax: 'Treurig'

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam doet een klemmend beroep op de fans van Feyenoord om zondag niet opnieuw de spelersbus van Ajax op te wachten.
Hij waarschuwt dat De Klassieker anders weleens helemaal zonder supporters gespeeld zal moeten worden.
‘Een lege Kuip zou treurig zijn'.

Aboutaleb houdt zijn hart vast voor de confrontatie van zondag. "Ik maak me zorgen over die wedstrijd", vertelt de burgemeester aan het Algemeen Dagblad. "We hebben de laatste keer een paar honderd agenten moeten mobiliseren om de komst van die bus mogelijk te maken. Nou ben ik niet vies van een paar agenten, maar dit is te belachelijk voor woorden. Ik doe een dringend beroep op supporters om zich te gedragen.
We hebben die capaciteit voor allerlei andere dingen nodig. Ik kan geen agenten uit de hemel toveren."
Zaten met hun kop al bij zondag en dachten er vandaag veel te makkelijk over.
Het leek wel zomeravond voetbal. Als Ajax op de counter gaat spelen wordt het moeilijk zondag ;-)
D. R. A M. A !

Je laat als Feyenoord zijnde een niet betere PSV kampioen worden dit sezoen.
Voor de zoveelste keer dit seizoen voetbal je tegen jezelf en verlies je punten.

Blijkbaar nemen ze genoegen met de 2e plaatst.

Santi, Minteh, Paixao pfffff verschrikkelijk om naar te kijken vandaag..deed gewoon pijn aan je ogen..
Ajax kan ons niet meer inhalen dat scheelt weer.
Wat een enorme zaadpot.
Die Lingr en ook Ueda brachten nog wel wat energie.
Ben fan en timber en Wieffer vond ik ook matig.
Verder was die scheidsrechter een ramp en dat veld is ook een ramp, maar daar zijn we volgend jaar vanaf.
Kan die Zerrouki ze spullen niet inleveren? En die Sauer moet maar eerst ff rijpen bij een andere club…..
Santi moet die bal op minteh natuurlijk gewoon geven. Lutsha moet die kans zelf maken in plaats van voorgeven. Sauer moet die bal mee geven aan ueda. Minteh moet rust nemen en dan pas op doel schieten. Je verliest gewoon van je zelf vandaag. Niemand maar dan ook niemand tikte zijn niveau aan.
Allemaal gewoon een dikke 3
Kan weer in het rijtje vitesse en volendam(in de kuip). Maar toen wonnen maar ik zal wel weer zeiken want alles ging goed.🤡
Slechtste wedstrijd van het seizoen
Ja klopt laat weer zien dat we goed hebben ingekocht.
Geen enkele echte versterking gehaald.dan kan je er indd op wachten
Klopt iedereen zegt wel ja ivanušec en ueda en al die andere aankopen staan er volgend seizoen. Maar als hartman, hancko, en wieffer. Verkocht worden zie ik het somber in.

Ook omdat er tekort is aan scouts, en te kloese sorry ben er geen fan van en zal het nooit worden kopen voor veel en verkopen voor minder. Of verhuren aan clubs met vreemde verplichtingen. Daar kom je mee weg in de eredivisie maar niet in de champions league.
Geen pingel gehad , dan die ***** timber gare kut speler en dan die kut Sauer ***** hond moest afspelen en dan zerrouki kut Algerijn
Santi mag lekker op de bank plaatsnemen zondag.
Ongelovelijk wat een ongelovelijk zwakke vertoning.tegen een ploeg die pas 1 keer de nul heeft gehouden.
GEKLOOI!! Dit is al de tweede keer in korte tijd:)
Super frustrerend dat je punten verspeeld tegen een ploeg die directe degradatie niet meer zal kunnen ontlopen.
We houden misschien wel de 0, hoogst haalbare vanavond
Hoe je het ook ziet het is gewoon treurig, en tijd dat men het wisselbeleid, maar is sneller inzetten want ik snap niet waarom je die jonkies geen kans geef.terwijl ze er volgend jaar ook moeten staan
Precies, laat zo’n Slory gewoon 20 minuutjes invallen, of Read.
Die jongens willen waarschijnlijk heel graag.
Jaaaaa precies, zo read is ook lekker aanvallend in gesteld waarom niet slory gewoon een topper
Dit is inspiratieloos en slordig. Onwaardig en veels te veel slechte keuzes… zonde zonde
Donderdagavond is eigenlijk mijn stapavond heb het er graag voor opgegeven heb er nu al gruwelijk veel spijt van
Tis nog vroeg hè … en reden zat om je even vol te gieten na deze vertoning, proost.
Dit is echt de slechtste wedstrijd die ik dit seizoen gezien heb van Feyenoord
wat waren Stengs en Santi dood vandaag. Luka snel weer erbij aub
10 minuten blessuretijd....
Al had je 50 minuten gehad....met dit spel maak je er nooit één
Wat zwak allemaal, volendam blijft gwn overeind door het lage tempo, timber erg slecht, mats matig, het tempo gwn te laag. 10 min. erbij helpt niet echt met deze instelling
Om je dood te schamen. tegen de nummer laatst geen uitgespeelde kans gecreëerd.
Mag die eikel in het geel rood krijgen...wat een k scheids
Zerrouki man man, bal afpakken kan ie wel maar voetballen … zonde van het geld.
Gaat hem ook niet worden te traag en zoekt te weinig de diepte in zijn pass 😒
Je mag toch wel een beetje meer pit verwachten.
Wat een lamlendige zooi.
Gooi die slory erin man !!
Zoals ik het nu bekijk mag je blij zijn met een punt in principe is er dan niet veel aan de hand kampioen worden we toch al niet en Twente en AZ komen niet dichterbij zondag knallen tegen 020 en het ziet er weer heel anders uit
Best treurig om dit te zien. En dat tegen volendam 😒
Ja ze komen er maar niet door zo lijkt het.
Zou ook niet weten uit welk vaatje ze nu moeten tappen.
Wat een verschil met Utrecht. Verbaas je niet; verwonder je slechts
Het is super slecht uiteraard, maar je ziet gewoon dat sommigen niet kunnen spelen op dit veld.
Beelen is totaal niet in de wedstrijd, op middenveld is alleen Stengs die genoeg techniek heeft, voorin gaat nog minder goed.
En constant tikje hier duwtje daar, zit totaal geen tempo in.
Die cox van Volendam heeft alleen al 10 minuten op de grond gezeten.
Slechtste optreden Beelen tot nu toe.
Helaas volledig eens.
Vind het allemaal wat paniekerig.
Heeft last met dat ku(ns)teras
Komt goed
Gimenez Paixao Minteh zijn alle 3 rijp voor een wissel…
Sauer Lingr en Slory zullen het niet slechter doen dan deze 3, eerder beter..
Slot, toon eens ballen en wissel Gimenez.
Lekker Paixao, doel was leeg … zelfde oogkleppenleverancier als Minteh zeker.
Ik ben het hier niet echt mee eens.
Minteh en santi komen er niet in ook niet gek.
Volendam speelt zo verdedigend geen parkeer de bus maar de palingkotter.
Het is lastig maar gaat nog wel goedkomen.
Trouwens wat een teringherrie maken die inteeltboeren.
Geen Sauer, Slory of Lingr brengen hoor de tweede helft .. stel je voor dat die jongens er zin in hebben .. Het is werkelijk niet om aan te gluren.
Zie ze nog wel komen maar zou Slory dit niet aan doen.
Mwa, half uurtje moet toch wel kunnen ?
Eerst maar eens de 0-1 zien te maken, wordt nog lastig zat als je zo blijft spelen.
Eens eerst er door komen.
mijn opmerking sloeg meer op het feit.
dat het geen ideale pot voor jonge debutant lijkt in mijn optiek.
Pfffff. Ik zeg het niet snel, maar dit zijn toch de rottigste 45 minuten die ik heb gezien dit seizoen.
Gimenez lekker aanstellen terwijl je al op scherp staat. Laatst ook al schwalbe bij Mexico met gele kaart. Waar is die mee bezig man
Dit was geen Schwalbe vond ik . In mijn ogen een zuivere penalty
Gimenez begint een beetje een zielige vertoning te worden.
Zondag gewoon met Minteh in de spits spelen en Sauer en Paixao op de flanken.
Wat een wanvertoning tot nu toe…
Dachten het “even” te doen…
Volendam zit er kort op en toch willen ze met de bal gaan lopen..
Ze worden ook fysiek afgebluft door Volendam..

Gimenez voetbalt voor mij vooral tegen zichzelf, wordt steeds minder leuk om hem aan het werk te zien..
Doet werkelijk alles verkeerd..

Geertruida moet zich meer als een aanvoerder gedragen en niet gelijk met uitkafferen beginnen..
Want zelf zit hij ook niet lekker in de wedstrijd zoals heel feyeneood
Ongeacht wat het vanavond gaat worden en volgens mij tot op heden nog niet echt veel hoop ik toch dat we zondag beter uit de startblokken komen dat die neusjes met de rust al zo ver achter staan dat ze huilend naar huis willen
Ongeconcentreerd Feyenoord. Zie je bij de beste teams als ze in een klein (en half gevuld) stadion tegen een laagvlieger moeten spelen.

Toverwoord is ook vanavond: geduld.
Wat een ouwewijventempo weer zeg.
Je kunt inlopen op PSV en uitlopen op Twente, maar van enige beleving lijkt amper sprake, verschrikkelijk.
Als Gimenez die bal op Minteh had gegeven was het nu 1-0.....
Timber heeft nog niet naar de goede kleur gespeeld vandaag. Bizar
Het is ongeveer 20 minuten helemaal niks maar God oh God wat is die Beelen allemaal aan het doen
En wat dacht je van Santi. Minteh stond vrij
Wat een ongelovelijk slap begin weer.
  • 1
  • 2