wieffer

VK Sportphoto

Europees

Feyenoord speelt gelijk in De Kuip tegen AS Roma

Van de redactie

Feyenoord is in het eerste duel in de strijd om een plaats in de achtste finales van de UEFA Europa League tegen AS Roma niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Volgende week zal de ploeg van Arne Slot aan de bak moeten in het allesbeslissende uitduel in het Stadio Olimpico in Rome.

In een uitverkochte en sfeervolle Kuip kwam de ploeg van Arne Slot op een 1-0 voorsprong via Igor Paixão in de blessuretijd van de eerste helft. Na een gelijkopgaande eerste helft met een aantal kansen over en weer ging Feyenoord toch met een voorsprong naar de kleedkamers.

In de tweede helft waren mogelijkheden voor beide ploegen. Aan Rotterdamse kant was vooral Timon Wellenreuther een aantal keren belangrijk met goede reddingen op de inzet van onder andere Pellegrini en Lukaku. Uiteindelijk kreeg de sterke spits van de Romeinen toch de bal tegen de touwen toen de Belg na ruim een uur spelen via zijn schouder de gelijkmaker binnen wist te werken uit een voorzet.

Later meer...

De return is volgende week donderdag in Rome. Aftrap van dat duel is om 21:00 uur.

Delen

Reacties

Met een zwaar gehavende ploeg waren we de betere partij tegen een grotendeels compleet Roma
Beelen en Wellenreuther fantastisch
Scheidsrechter dramatisch
Mooi debuut voor Read

Ik heb genoten. Volgende week de volle buit.
Jammer, maar was mooie en open pot. Iedereen redelijk gespeeld. Weinig uitschieters. Igor lijkt weer op de weg terug. Beelen goed, Mats en David ook. Stengs vond ik matig. Moet veel meer durf hebben en tegenstanders opzoeken met acties. Hartman ook slordig. Heb hem op 4 of 5 keer onnodig balverlies betrapt.
Feyenoord heeft begaafde spelers. Het is allemaal zo braaf, belegen en voorspelbaar en gespeend van elke vorm van venijn en urgentie. Spelen liever vier keer achteruit dan een bal achter de verdediging van de tegenstander te leggen.
Vooraf had ik hiervoor getekend gezien het aantal afwezigen. Achteraf licht teleurgesteld. Paixao speelde goede eerste helft. Middenveld en defensie ook prima. En ik ben benieuwd of Ivanusec langzamerhand gaat aanhaken bij de intensiteit en zich in het elftal speelt. Toen hij werd gehaald volgde ik de analyses dat hij vooral goed uit de verf komt als linksbuiten, maar langzamerhand geloof ik toch dat hij een uitstekende nummer 10 zou kunnen zijn als hij dus de gevraagde intensiteit kan gaan opbrengen. Zijn techniek, inzicht, passing en schot zouden daar goed van pas komen en Stengs kan ook goed op rechtsbuiten spelen en paixao op links.
Ook met dit elftal had er naar mijn idee wel iets meer ingezeten.
Maar dan moet je wel wat slagvaardiger worden, dat eeuwige gebrei in en rond de zestien .. verschrikkelijk. Haal gewoon een keer de trekker over.

En een buitenspeler die een keer buitenomgaat en een fatsoenlijke voorzet geeft zou ook fijn zijn. Maar nee .. die komen ook continu naar binnen.
Gestreden, maar we hebben veel te lang zitten breien gaat ons de volgende ronden van de europa league kosten op deze manier. En dan ook weer naar dat klote Rome ik hoop dat we er bovenop zitten en door gaan.
Feyenoord schiet veel te weinig op doel, tis aldoor overspelen of bal breed leggen
Toch het gevoel dat er weer een vlammetje brandt bij Santi en Luka. 🔥

Op volle oorlog sterkte naar Rome, er zijn meerdere wegen die daar naartoe leiden. 💪🏻😎
Scheidsrechters waren ook geweldig vandaag wat een teringlijers waren dat zeg
Rome deed dat slim en de scheids liet het gebeuren
Jammer...had misschien meer in gezeten. We waren wederom de bovenliggende partij. Ondanks dat je de halve as van je team mist, gewoon een prima pot gespeeld tegen een sterke tegenstander. Hopelijk gaan we op volle sterkte naar Rome toe en zit het daar een keer wel mee.
Verdediging stond prima, tot de wissels. Toen was opeens hun linksbuiten opeens helemaal vrij. Kan ook komen dat Bart alweer geblesseerd is.
Bart en Feyenoord is gewoon geen gelukkig huwelijk.
Helaas.

Beelen speelde erg goed.
Goede invalbeurten voor read en ivanusec
Kwam ook door Lingr omdat die de linksback liet gaan die Minteh alsmaar bleef volgen.
Precies, ik vind Lingr geen goede speler. Zijn invalbeurt was een verzwakking. De anderen vielen wel prima in.
Prima wedstrijd vooral de eerste helft
Wat een geweldige keeper is Wellenreuter
Mooi dat hij zijn kansen pakt. Concurrentie is altijd goed!
Viel niet tegen zeg!! Prima voetbal. Jammer van de uitslag! Zat meer in.
Teleurgesteld in uitslag, dit Roma kon en had verslagen moeten worden. Feyenoord was gewoon de betere ploeg qua inzet, gedrevenheid... stonden serieus ons mannetje tegen de normaal gelauterde ploeg uit Roma. Nu hopen op een compleet fitte selectie in return.
Ze hebben gestreden en helaas niet gewonnen. Het had zeker gekund…..
Laten we het hopen maar zelfs met deze elftal konden we roma verslaan en de meeste aankopen stonden op het veld. nou ik wordt er niet blij van als je bedenkt dat deze namen het elftal bij de hand moet nemen volgend seizoen laten we hopen dat ze snel hun plek vinden.
Goede wedstrijd. Jammer dat we ( zoals vaker ) 2e helft achteruit gaan lopen en zo een tegen goal incasseren. Beelen en Timon beide man of the match wat mij betreft. Al deed wieffer het ook weer uitstekend.
Ivanusec komt weer aan!