team-3

Vk Sportphoto

Opinie

Beoordeel de spelers voor de wedstrijd Feyenoord - AS Roma (1-1)

Van de redactie

Feyenoord heeft in het eerste duel tegen AS Roma met 1-1 gelijkgespeeld in Rotterdam. Igor Paixão kopte Feyenoord vlak voor rust op een 1-0 voorsprong. Uiteindelijk was het Roma spits Lukaku die met wat geluk de gelijkmaker na ruim een uur spelen tegen de touwen werkte. 

Beoordeel de spelers voor het thuisduel tegen AS Roma via het onderstaande panel. Stemmen kan tot vrijdagmiddag 12:00 uur.

Beoordelingen Feyenoord vs Roma

Timon Wellenreuther Timon Wellenreuther
8,3
Bart Nieuwkoop Bart Nieuwkoop
6,8
Thomas Beelen Thomas Beelen
8,3
Dávid Hancko Dávid Hancko
8,0
Q. Hartman Q. Hartman
7,2
Mats Wieffer Mats Wieffer
7,8
Ramiz Zerrouki Ramiz Zerrouki
6,6
Yankuba Minteh Yankuba Minteh
6,1
C. Stengs C. Stengs
6,4
Igor Paixão Igor Paixão
7,6
Ayase Ueda Ayase Ueda
5,7
Ondrej Lingr Ondrej Lingr
6,3
Santiago Gimenez Santiago Gimenez
6,4
Luka Ivanusec Luka Ivanusec
7,2
G. Read G. Read
7,4
A. Milambo A. Milambo
7,0

Delen

Reacties

Ik heb op zich een prima Feyenoord gezien, alleen heeft die Minteh totaal geen overzicht. Ook zag ik bij Ueda de bal een paar keer flink van zijn voet springen. Ik weet dat hij vorig seizoen bij Cercle veel gescoord heeft, en de afgelopen maand in Azië ook, maar als hij Gimenez echt naar de troon wil steken, zal hij bij ons ook moeten gaan scoren, of in elk geval beter moeten gaan spelen. Daarnaast oogde Gimenez gisteren bepaald hongerig; dat heb ik een tijdje niet gezien.

Ik vermoed verder dat ergens de komende weken onze vaste voorhoede vorm gaat krijgen: Ivanusec links, Gimenez centraal en Paixão op rechts.
Ueda een 5.7.... dan doe je hem ook wel tekort in mijn ogen. Was erg vaak goed aanspeelbaar maar kreeg hij de bal niet. 1x onnodig balverlies geleden, geen kans gekregen en keihard gewerkt. De keren dat hij de bal kreeg randje 16 had hij beide keren een vrije trap verdiend.
David Hancko verdient een 8,5. Zonder hem zou het 0-1 hebben gestaan want die bal die hij er uit kopte was helemaal geen buitenspel van Roma.
We spelen gelijk tegen Roma, maar we boeken winst met Beelen, Ivanusec, Read en Wellenreuther.

En laten we het even hebben over die 17-jarige Read. Snel, op de juiste plek, sterk en een goede voorzet. Hij werd in de laatste fase ook veel gezocht door de rest van het team. En dat moment aan de rand van de Romeinse 16, waar hij blijkbaar al over de routine beschikt om na een tackle niet in alle ijver door te gaan, maar naar het gras te vallen om een vrije trap uit te lokken, dat was prachtig om te zien. Het was een actie zoals de geroutineerde Mancini of Pellegrini deze zou hebben gemaakt. Uiteindelijk scheelde het maar 10 cm of Ivanusec scoorde vanuit die vrije trap de 2-1. Prima ventje!
Leuk vent idd die read vond hem tegen mainz in spanje ook al lekker bedrijvig echt een beetje een baasje aanspeelbaar en met bravoure.
@FeyenoordTM

Gaan er binnen Feyenoord geluiden op om een Brighton variant te gaan overwegen met Wellenrwuther en als Bijlow straks weer fit is?
Per tegenstabder kijken wie je nodig hebt, dan blijft Bijlow misschien langer fit.
Lijkt me onverstandig.
Keepers zijn over het algemeen gebaat bij vastigheid en automatismen.
Ueda verdient echt wel beter dan de krappe voldoende waar hij nu op staat. Was goed aan het jagen, sterk aan de bal, wordt gewoon niet in positie gebracht om ook richting doel gevaarlijk te worden.
Is een ondankbare positie, maar het stukje scherpte voor de goal waar hij in Belgie en Japan zo om wordt geprezen zie ik hier helaas nog niet echt lekker uit de verf komen
Welke scherpte...heeft geen kans gekregen of Paxiao had die bal eerder af moeten geven of... ze hadden hem misschien wat vaker moeten aanspelen. Zo vaak gezien dat hij vrij stond maar dat er toch weer een tikkie breed werd gegeven. Gozer heeft zich een slag in de rondte gewerkt
Niet mee eens. Zn positiespel is zwak, aan de bal veel te veel twijfel, fysiek niet in staat een bal vast te houden of een bal te veroveren en passing zeer matig. Kan een kwestie van zelfvertrouwen of wennen aan het systeem zijn maar ik zie het niet gebeuren.
Beelen gaat Trauner uit de basis spelen op deze manier. Goede concurrentie!
Hij is sneller en staat ook telkens goed gepositioneerd. Wat zullen ze balen in Eindhoven dat ze zijn afgetroefd door ons.
Read (17 jaar) viel ook goed in op rechts back. Misschien de volgende wedstrijd gewoon laten starten
Ja ik zei ook al een paar keer hardop ja bel boel maar op die blijft erbij arne.
Hij heeft echt die bravoure net als milambo niet lappekakkerig klap erop echt een goeie rechtsback voor de toekomst.
Beelen is wel een aanwinst hoor.
Eigenlijk gewoon basisspeler, maar ja...
Wat mij betreft return:

Ivanusec - Giménez - Paixão

Timber - Stengs

Wieffer

Hartman - Hancko - Beelen - Geertruida

Wellenreuter
Waarbij het de grote vraag is of Timber dan weer kan starten. Is niet al te vanzelfsprekend
Wat mij betreft heeft Slot altijd gelijk met zijn opstellingen. Op Ivanušec na zal hij het waarschijnlijk mee je eens zijn.
Het gaat om het tactische plan dat hij bedenkt en de spelers die daar het beste bij passen. Ik gok dat hij kiest voor de snelheid van Minteh in de snelle omschakeling.
Wellicht als wissel. Zou wel het momentum van gebruiken om Luka verder aan de gang te krijgen. Goal of assist tegen RKC zou lekker zijn. Hij kijkt wat positiever uit zn ogen.
Precies! Dat merk je al wel met zo’n vrije bal die hij gewoon vanaf daar op doel schiet. Dan heb je vertrouwen
Minteh is een passant die de Kuip over drie maanden gaat verlaten.
Ivanušec moet een dragende speler worden.
Maar Slot laat het atletische aspect zwaar meewegen. Ivanušec is natuurlijk wel veel meer teamspeler en kan vanuit het niets een grote kans creëren.
Dat was aanvankelijk ook mijn redenering omtrent Minteh, alleen ik begrijp wel het Spinazzola verhaal hierboven qua omschakeling. Je zag dat Minteh hem bezig hield.
Dit is wel de beste opstelling! Met de middenveld wieffer, Timber en Stengs komt Feyenoord het meest tot z'n recht.
Eens en durf je bank aan te vullen met jeugd.
Waarom ueda zo laag.. speelde naar mijn mening beter dan Gimenez vandaag
Niet lullig bedoelt maar hoe kan Q maar 0.2 hoger hebben tot nu toe volgens het Legioen dan Nieuwkoop? Wil Nieuwkoop niet naar beneden praten want hij was echt niet slecht maar had toch het gevoel dat Q veel beter was.
De pass op Paixao was geweldig maar verder was Hartman ontzettend slordig in de passing .. misschien is dat het.
Ben fan van Hartman, maar was best wel slordig vandaag. Nieuwkoop speelde zeker niet slecht vandaag, houd het alleen niet vol. Die zal er weer uit liggen denk ik
Q was, voor zijn doen, echt wel op veel slordigheidjes (en dekfouten) te betrappen.
Kan gebeuren en was idd nog altijd beter dan Nieuwkoop.
Aan de bal vond ik Q een paar zwakkere momentjes hebben, de bal sprong een keertje wat knullig van de voet en het werd een ingooi. Bart daarentegen heeft die momenten volgens mij niet gehad, al is hij aan de bal onderaan de streep de mindere van de twee. Maar zijn belangrijkste taak, de linkerflank van Roma controleren, is hem prima gelukt!
Ik ben het wel met je eens.
Hartman creëerde vier kansen waaruit één doelpunt kwam. Nieuwkoop creëerde geen kansen.
Hartman was ook veel actiever dan Nieuwkoop: veel meer betrokken in het spel. Wie meer betrokken is, verspeelt ook vaker de bal.
Maar beiden speelden een degelijke wedstrijd.