gimenez-1

Feyenoord speelt gelijk op bezoek bij PSV

De topper in de Eredivisie tussen de nummers één en twee op de ranglijst is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. In het Philips Stadion kwamen beide ploegen een keer op voorsprong, maar was het gelijkspel uiteindelijk een terechte uitslag waardoor het gat tussen PSV en Feyenoord tien punten blijft.

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Malik Tillman. De aanvallende middenvelder van PSV schoof de bal achter de Rotterdamse doelman Wellenreuther nadat hij verdediger Dávid Hancko vrij gemakkelijk passeerde. In de eerste helft golfde het duel op en neer met diverse grote kansen en tweemaal de paal voor PSV. Toch deed Feyenoord nog voor rust iets terug. Na een aantal goede mogelijkheden voor beide ploegen sloeg Yankuba Minteh toe, troefde Boscagli af, omspeelde doelman Benitez en werkte de bal tegen de touwen, 1-1. Voor de neutrale kijker een spectaculaire eerste helft in een razend tempo.

Na rust begon Feyenoord sterk. PSV had vrijwel geen antwoord op het spel van de Rotterdammers in de openingsfase van de tweede helft. Niet geheel onterecht kwam de ploeg van Arne Slot op een 1-2 voorsprong nadat Santiago Gimenez de bal vrij kon binnenlopen bij de tweede paal na een strakke voorzet van Lutsharel Geertruida. Helaas voor de Rotterdammers was de ploeg niet in staat de voorsprong vast te houden en de drie punten mee te nemen uit Eindhoven. Invaller Guus Til zorgde na 71 minuten voetbal voor de gelijkmaker en bepaalde de eindstand hiermee op 2-2.

PSV - Feyenoord 2-2
Scoreverloop:
4' | 1-0 | Malik Tillman
22' | 1-1 | Yankuba Minteh
61' | 1-2 | Santiago Gimenez
71' | 2-2 | Guus Til

Niet in de aller fitste fase dit seizoen, en 2 dagen rust tegenover 7 dagen voor PSV.
Ik neem mijn pet met een grote zwaai af voor onze jongens! Vooral op vechtlust werd PSV gewoon een beetje overlopen: - in de 2e helft nota bene! Natuurlijk heeft dat ook met pure voetbalkwaliteiten te maken, want alleen met inzet en vechtlust breng je PSV niet aan het wankelen, daar is veel meer voor nodig- en al helemaal in Eindhoven. Arne Slot kwam met nog een verrassend detail: het elftal van PSV was maar liefst 35 jaar ouder dan dat van Feyenoord. Is ook een mij zeer aansprekend feit. Ik ga ermee akkoord dat Eindhoven aanvallend meer in huis heeft, maar de gelijkwaardigheid van het totaal zit hem dan ook vooral in de som van de rest van beide teams: die som compenseert het Eindhovense voordeel in de aanval. Aankomende zomer zullen er een aantal vaste krachten vertrekken. Minteh gaat bijna op zeker terug naar Engeland. Geertruida ligt nog maar 1 seizoen vast, en moet dus sowieso verkocht worden. Wieffer zal niet langer te behouden zijn, maar zal ook het nodige in kas brengen. Wellicht gaat de club rigoreus door selecteren. Spelers die minder brengen dan verwacht of gehoopt worden verkocht. Aflopende contracten worden niet verlengd. Er zal meer interesse zijn en dan m.i. met name weer voor Hancko. Die heeft echter onlangs zijn contract verlengd, dus zou het niet onredelijk zijn wanneer de club hem nog 1 jaar aan dat contract (+ bonus; lees verder) houdt. Timber en Hartman zijn nog erg jong, en voor hun leeftijd al uitzonderlijk goed, dus daar kan en gaat ook aan getrokken worden. Gimenez? Ja, wanneer hij er nog 10 inschiet, is de kans zeer groot dat ook die niet te weigeren aanbiedingen krijgt. Hoe kan de club zich tegen een totale leegloop wapenen? In de eerste plaats: er gaat hoe dan ook gigantisch veel geld binnen komen. Iedereen kan de rekensom maken: CL startgelden voor de poulefase, transfersommen voor Wieffer en Geertruida. Een groot gedeelte van die gelden gaat de club gebruiken om de begroting op te krikken. M.a.w. spelers waaraan getrokken wordt, kunnen substantiële verhogingen aan inkomsten tegemoet zien. Als ik iets zou mogen inbrengen, dan zou ik 1 malige premies uitbetalen, zodat er wel (heel) veel geld in de selectie wordt gepompt, maar de begroting niet per se door het plafond schiet. Te Kloese heeft echter allang bewezen heel verantwoord en deskundig met geld om te gaan!
Volgens mij de eerste Nederlandse ploeg die een punt meeneemt uit Eindhoven. Bovendien weer een goal voor Gimenez, dit na uitstekend werk van Geertruida. Jammer dat uitgerekend Til een goal moet maken. Beelen had een halve minuut eerder de bal gewoon over de achterlijn moeten laten lopen. In vergelijking met zijn eerdere wedstrijden speelde hij niet echt fantastisch. Nu nog even naar de eerste minuut na rust: Gimenez schiet de bal heel behoorlijk in, maar de keeper (die best weet hoe hij fouten moet maken) ziet tot zijn opluchting de bal onder zijn kont komen. Dat zal je altijd zien: Als een speler eenmaal in een wak zit, is het geluk ook ver te zoeken. Een RKC-er moest zo nodig voor held spelen en heeft over een jaar nog koppijn. Misschien dat het doelpunt Santi uit het wak heeft getrokken.
twee cvm's op het velt, maar die Til kan zo vrij lopen daar, tjsa. Verder grote kansen had om te winnen, maar niet gebeurd.
Absolute topwedstrijd. Alles zat erin. Mooi voetbal, vechtvoetbal, bezieling. Echt een 'op het puntje van de stoelwedstrijd'. Uiteindelijk mogen we trots zijn dat we dit team van PSV, waar dit jaar geen maat op staat in eigen huis weten te bedwingen. We hebben ze uit de beker gekegeld. Op zich prima resultaten, dacht ik zo.
Mooie uitslag, twente niet te dicht bij laten komen, kampioenschap was sowieze al een illusie.
Blij met het getoonde spel na een aantal mindere wedstrijden
Een nette wedstrijd, winst was natuurlijk de mooiste uitslag geweest! Al met al tekende veel Feyenoorders voor een gelijk spel. Het blijven geloven van punt verlies PSV maar gewoon voor plek 2 blijven vechten rechtstreeks CL in!
Laten we niet vergeten dat we dondag nog gespeeld hebben, Stengs op de valreep geblesseerd raakte en onze Duracell konijn Lingr missen waardoor nog een beetje energie in de ploeg niet mogelijk was.

PSV speelt thuis, heeft bredere selectie op niveau en 7 dagen rust ipv wij 2.

Gezien die omstandigheden hebben we het gewoon goed gedaan. Beelen is Til kwijt maar heeft ons al meer gebracht dan wel van hem mochten verwachten. Hoort erbij.

Ben vooral trots! 🙂
Gewoon trots op het team als je dan zag het verschil tegen fc groningen dan laten we nu toch echt zien dat we kunnen voetballen. Zo door gaan jongens we kunnen dit. Verder werken en hopelijk gaan de wissels ook meer bepalender worden.
Prima wedstrijd en nu week zonder extra wedstrijd dus volgende week gewoon thuis 3 punten.
2 de plek is super belangrijk.
Vandaag heeft Wieffer denk ik marathon gelopen niet normaal.
Om een team met betere spelers zo aan te kunnen pakken zegt meer over ons 👏🏼👏🏼
Voor een tussen jaar mogen we niet klagen.
Een leuke wedstrijd vandaag. Goed dat Gimenez weer iets van zijn klasse liet zien, ook buiten zijn goal om.