geertruida

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord stuit volgend seizoen niet op AS Roma

Stan

Feyenoord hoeft niet te vrezen dat het komend seizoen weer AS Roma treft in de Europese campagne. De Romeinen waren de afgelopen drie seizoen het Waterloo van de Stadionclub in Europa en groeide zo uit tot een ware angstgegner. De Italiaanse hoofdstedelingen kunnen zich sinds zondag echter definitief niet meer plaatsen voor de Champions League en dus is een volgende affiche tussen de twee clubs uitgesloten. 

Het verhaal van Feyenoord met AS Roma is bekend: onder Arne Slot waren de Romeinen steeds het eindstation in Europees verband. Eerst in de Conference League-finale van 2021, daarna tweemaal via een tweeluik in de Europa League. Veel supporters zitten daarom niet te wachten op nóg een confrontatie met Roma en zullen de afgelopen weken regelmatig een oogje hebben geworpen op de stand in de Serie A. Daar bevond de ploeg van Daniele de Rossi zich gedurende de laatste speelrondes rond de zesde plek. Een eindklassering die normaal sowieso geen recht geeft op Champions League-voetbal, maar dat lag dit seizoen een tikkeltje ingewikkelder. 

In de nieuwe opzet van het miljoenenbal, dat komend seizoen van start gaat, worden er namelijk twee extra tickets uitgedeeld aan de competities die het hoogst op de coëfficiëntenranglijst staan. Naast de Duitse Bundesliga is er daarom ook een extra plek voor de Serie A, de nummer twee op de lijst. Zo konden niet vier, maar vijf Italiaanse ploegen zich plaatsen voor de Champions League. 

Vorige week al was duidelijk dat Roma in ieder geval niet bij de eerste vijf zou eindigen. Toch was een ticket voor het hoogste Europese toernooi niet uitgesloten en dat heeft te maken met de Europa League-winst van Atalanta. Als winnaar van dat toernooi kwalificeert de club van onder anderen Marten de Roon en Teun Koopmeiners zich automatisch voor de Champions League. Als aan het einde van het seizoen blijkt dat de Europa League-winnaar niet via de eigen competitie een plekje voor de Champions League bemachtigd zou hebben, dan schuift het ticket een plek door. 

Afgelopen weekend werd de laatste speelronde in de Serie A gespeeld en was Atalanta inderdaad nog niet zeker van een top vier-klassering. Mocht de club op de vijfde plek zijn geëindigd, dan zou nummer 6 van Italië, AS Roma dus, ook een Champions League-startbewijs ontvangen. Gelukkig voor Feyenoord wist Atalanta met 3-0 te winnen van Torino en stelde de club uit Bergamo plek vier veilig. Dat betekent dat AS Roma volgend seizoen definitief niet in de Champions League uitkomt. Sterker nog: door de nieuwe opzet van de UEFA-toernooien, waarbij je na de winterstop niet meer kan afdalen naar een lager toernooi, is een nieuwe ontmoeting tussen Feyenoord en AS Roma uitgesloten. 

Delen

Reacties

Het verhaal is trouwens onjuist over de extra plek , Italie en Duitsland zijn al enige tijd zeker van die 2 extra plekken, omdat ze de hoogste coeff. hebben over afgelopen jaar. Die EPS gaat over het afgelopen Europese seizoen .
bijna afgelopen europese seizoen, maar Italie en Duitsland waren door niemand meer in te halen
Mij lijkt een mooie loting, thuis tegen Real Madrid, Benfica, AC Milaan en Glasgow Rangers en uit tegen Dortmund, Club Brugge, Slavia Praag en Strum Graz .
Ik was Roma toch al beu. Dus dit komt mooi uit.
"Sterker nog: door de nieuwe opzet van de UEFA-toernooien, waarbij je na de winterstop niet meer kan afdalen naar een lager toernooi, is een nieuwe ontmoeting tussen Feyenoord en AS Roma uitgesloten."

Alsof de dokter je vertelt dat je na overlijden geen complicaties meer kan krijgen...🤨
@FeyenoordTM Wat klopt er van de geruchten van Feyenoord en Mathias Delorge?
En ik sprak met een Tsjechische gast en die zei dat er in Tsjechische media geruchten werden genoemd over Feyenoord en Vitik en die kwamen vanuit onze scouting.
Kan je over beide iets zeggen?
Beter, dat is een nachtmerrie minder.
Dus je bent liever uitgeschakeld dan dat je nog een kans hebt tegen Roma? Want dat is de clou van het verhaal. Wij krijgen geen kans meer op instroom van het toernooi waar zij al in zaten. 😬
Oke sorry dat is niet wat ik bedoel, ben blij dat we niet weer tegen as roma moeten aankomend seizoen, mijn fout.