bijlow

Nieuws

"Ik denk dat Bijlow de beste keeper is, in alle facetten van het keepersvak"

Stan

Justin Bijlow gaat zo goed als zeker mee naar het EK in Duitsland. De Feyenoord-keeper keerde onlangs terug van een blessure en maakte sindsdien genoeg minuten om in de voorselectie te worden opgenomen. Woensdag zal Ronald Koeman bekend maken welke drie doelmannen definitief meegaan, maar intussen in de discussie over de keeperspositie al in volle gang.  

Sander Westerveld, die onder meer onder de lat stond bij Liverpool, is van mening dat Koeman voor een moeilijke keuze staat. Dat vertelt hij in gesprek met ESPN. "Het is denk ik nog nooit zo lastig geweest. Twee jaar geleden leek het erop dat we helemaal geen keepers meer hadden en nu hebben we ineens een luxeprobleem. Ik vind de keepers die we hebben een beetje van hetzelfde niveau. Bijlow heeft weer maar de helft van de wedstrijden gekeept en is altijd geblesseerd, dus zijn krediet is wat mij betreft wel een beetje op bij Oranje. Er zijn andere keepers opgestaan."

Oud-Feyenoord goalie Ed de Goeij is het niet eens met Westerveld over de status van Bijlow. "Het wordt een close call wie er uiteindelijk gaat spelen, dat is een ding dat zeker is. Als ik eerlijk ben, denk ik dat Bijlow de beste keeper is, in alle facetten van het keepersvak. Het meevoetballen, het keepen, hij is de compleetste en heeft alles in huis om een topkeeper te zijn", zegt hij tegenover ESPN. 

"Alleen Verbruggen en Flekken hebben het in Engeland laten zien", weet de cultkeeper. "In een van de beste competities ter wereld laten ze wekelijks zien te kunnen presteren. Bovendien zijn ze niet geblesseerd geweest. Ik denk dat Koeman gewoon gaat kijken wie de fitste indruk maakt."

Westerveld weet wie hij zou kiezen, maar durft niet te zeggen of Koeman hetzelfde zou doen. "Laat ik vooropstellen dat er geen verkeerde keuze bestaat. Maar ik zou kiezen voor Verbruggen, omdat hij de jongste is en nog het meest kan groeien. Maar als hij voor Flekken of zelfs Bijlow kiest, is dat ook gewoon heel goed te verdedigen."

Delen

Reacties

Ed de Goeij is de weg kwijt. Fit zijn en blijven is ook een kwaliteit. Wellenreuter 10 x beter. Bijlow kan echt niet en moet weg bij Feyenoord. Wellenreuter houden.
Bijlow is ongetwijfeld de beste keeper, oeh ah heeft dat goed gezien.
Maar ja, die blessures
Hij kon beter Wellenreuter oproepen. Die is beter dan alle 3.
Denk wat u wilt
Wellenreuter had minder tegengoals. Ik vind hem ook veel meer zekerheid uitstralen.
Luxeprobleem... ik noem het geen luxeprobleem. Meer een gebrek aan een keeper die er bovenuit steekt.