team-feyspa

VK Sportphoto

Europees

Feyenoord - Sturm Graz: De vermoedelijke opstellingen

Van de redactie

Feyenoord speelt donderdagavond de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa league tegen het Oostenrijkse Sturm Graz. De aftrap van deze wedstrijd is om 18:45 uur in De Kuip. 1908.nl blikt alvast vooruit op de mogelijke basiself van beide ploegen. 

Feyenoord-trainer Arne Slot kan donderdagavond geen beroep doen op het drietal dat ook Sparta Rotterdam-thuis al aan zich voorbij liet gaan. Dat betekent dat Sebastian Szymański, Lutsharel Geertruida en Ofir Marciano ook tegen Sturm Graz niet bij de wedstrijdselectie zitten.

"Lutsharel trainde al wel mee, maar nog afgezonderd van het team. Je bent tegenwoordig minder lang uitgeschakeld door de ziekte van Pfeiffer dan vroeger, maar alsnog duurt het een paar weken voordat hij weer volledig mee kan trainen," legde Slot uit op de persconferentie van woensdag.

Los van het drietal kan Slot rekenen op de volledige selectie. "Iedereen is in staat om morgen te starten. Ik ga geen keuzes maken met het oog op PSV-uit komende zondag. Dat kunnen we ons ook niet veroorloven, gezien de nederlaag bij Lazio."

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, López; Timber, Dilrosun, Kökcü; Jahanbakhsh, Danilo, Wålemark.

Vermoedelijke opstelling Sturm Graz: Siebenhandl; Gazibegovic, Affengruber, Wüthrich, Dante; Gorenc-Stankovic, Ljubic, Horvat, Prass; Emegha, Bøving.

Delen

Reacties

Nog bekende/sterke spelers bij Sturm?
Alle namen zeggen me niks.
Volgens AD spelen Idrissi en Walemark en dus geen Jahanbaksh
AD zit er eigenlijk altijd naast is mijn indruk.
Ik mag toch hopen dat Slot aandurft om met Paixao en Gimenez te beginnen.

Paixao en vooral Gimenez hebben bewezen je beste aanvallers te zijn, je heb vanavond de 3 punten nodig om kans te houden op overwintering dus stel je beste spelers op.
Liever zondag in de basis zetten zodat ze zichzelf meteen willen bewijzen als basisspeler
Vind het niet zo zwart/wit. Gimenez heeft vooralsnog niet laten zien het 90 minuten vol te kunnen houden. Is op termijn zeker beter dan Danilo, maar vooralsnog is het recept van 70 minuten Danilo, die meer inhoud heeft, en dan 20 minuten Gimenez om het af te maken best prima.
Paixão eigenlijk vergelijkbaar. laat goede dingen zien, maar je hebt geen enkele garantie dat hij dat ook over 90 minuten kan. Wil je dat in zo'n belangrijke wedstrijd gaan testen?
Als Jahanbaksh speelt zal Walemark op links starten, maar ik moet het nog zien of dit de opstelling gaat worden. Slot ziet het nogal zitten in Idrissi, zou mij niet verbazen als die start.
Wat hij precies in Idrissi ziet ben ik nog niet achter. Levert veel ballen in en verricht bijna geen enkel versedigend werk.
Ik denk dat hij start met Idrissi ipv Jahanbaksh start. Anders moet Walemark op links waar hij totaal niet uit de verf komt. Slot gaf in de persco ook aan dat hij tevreden was over de samenwerking Lopez, Idrissi.
Dit zou inderdaad nog kunnen. Het zou (ondanks dat Idrissi niet goed speelt) ook wel te verdedigen zijn om een goed lopende kant in stand te houden. Er zijn al zo weinig vastigheden.
Starten met paixão en santi 💪💪
Dat zou wel lekker zijn. Worden denk ik later dit jaar ook de vaste spelers.