wieffer

Vk Sportphoto

Nieuws

Wieffer: "De trainer wil graag dat ik wat controlerend speel"

Van de redactie

Het volgende Europa League-duel staat alweer voor de deur. Feyenoord neemt het in eigen huis op tegen Sturm Graz en Mats Wieffer kijkt uit naar de ontmoeting met de Oostenrijkers. De middenvelder maakte vorige week zijn Feyenoord-debuut tegen Lazio en dat smaakt meer. Feyenoord Media sprak hem over zijn lastige voorbereiding, eigen ontwikkeling en de tweede Europese wedstrijd van dit seizoen.

"Persoonlijk gaat het steeds beter. Ik ben er natuurlijke lange tijd uit geweest, vooral conditioneel is het nu even aanpoten," begint Wieffer. Zijn rol op het middenveld is duidelijk. "De trainer wil graag dat ik wat controlerend speel en dat bevalt me prima. Daar let ik nu soms wat meer op zodat andere wat meer hun ding kunnen doen en dat ik daar een beetje orde in hou."

Wieffer leeft niet anders naar de wedstrijd tegen Sturm Graz toe dan anders. "Nee, in principe niet veel anders. Het is een wedstrijd dat ik er gewoon moet staan als ik erin kom. Dan moet ik veel meters maken en duels aangaan. Als ik langzaamaan steeds fitter wordt dan hoop ik dat het ook steeds wat beter gaat. Op de training voel ik me fit maar een wedstrijd is heel anders. Ik hoop dat we kunnen voortborduren op Sparta-thuis en gaan voor een mooi resultaat."

Bekijk hieronder het hele interview:

Delen

Reacties

Ik zie hem goed mee verdedigen, hij is sterk met de kop, en is sterk in de onderschepping. Hoewel die conditioneel nog niet helemaal top is, zie ik hem ook nog de aanval ondersteunen. Even in de gaten houden deze gast
Kan me goed voorstellen dat hij conditioneel nog een achterstand heeft, maar op termijn denk ik dat hij samen met Orrie en Szymanski ons sterkste middenveld zou vormen.
Helemaal off topic. Van de week life after football gekeken. Kunnen we Shaquille alvast een levenslang contract aanbieden?
Heeft niks met dit artikel te maken, maar weet iemand tot hoe laat ik morgen mijn tickets voor Feyenoord-Sturm Graz kan ophalen bij de loketten?
Ben echt zo benieuwd naar deze jongen. Iets geeft het gevoel af dat hij een grote verrassing gaat worden!
Dit wordt de sensatie die jongen heeft het gewoon en al helemaal geen kuipvrees !
Het zou wat zijn als hij langzaam in de Aursnes rol gaat passen en het als hij fit is het goed in kan vullen. Dan hebben we weer een voltreffer.