ProShots

Series

Feyenoord tegen Duitse clubs • Salomon Kalou is Schalke 04 de baas (2004)

Karst

Vanavond speelt Feyenoord in de Champions League tegen de regerend Duits kampioen Bayer 04 Leverkusen. Feyenoord heeft de laatste vier wedstrijden tegen Duitse tegenstanders allemaal gewonnen. In deze driedelige serie worden deze vier overwinning belicht. In het tweede deel: de overwinning op Schalke 04 in 2004 met Salomon Kalou in de hoofdrol.

Op woensdag 1 december 2004 neemt Feyenoord het in de groepsfase van de UEFA Cup op tegen het Duitse Schalke 04. De Rotterdammers, onder leiding van Ruud Gullit, wonnen het duel in een bomvolle Kuip met 2-1.

De aftrap is nog maar net genomen of Schalke 04 neemt de leiding in De Kuip. Vroeg in de wedstrijd loopt Mike Hanke de bal binnen en zet de Duitsers op voorsprong. Feyenoord draait de wedstrijd echter volledig om vóór rust. In de 33e minuut zet Salomon Kalou de gelijkmaker op het scorebord, en nog geen tien minuten later neemt Kalou ook de 2-1 voor zijn rekening. Feyenoord leidt bij rust met 2-1. Dit is tevens de einduitslag.

Opstelling Feyenoord: Lodewijks; Gyan, Saïdi, Paauwe, Mtiliga, Castelen, Ghaly, Bosschaart, Goor, Kuyt, Kalou.