background-quintentimber

Foto: Feyenoord.nl

Transfers

Feyenoord troeft Ajax af en presenteert recordaanwinst Quinten Timber

Van de redactie

Quinten Timber maakt vanaf vandaag weer onderdeel uit van de Feyenoord-familie. De 21-jarige Timber, die Varkenoord zeven jaar lang zijn tweede thuis mocht noemen, komt over van FC Utrecht en heeft in De Kuip een contract getekend tot medio 2026.

‘Het voelt zeker vertrouwd om hier terug te zijn,’ vertelt Timber. ‘Toen ik naar De Kuip reed, voelde het als thuiskomen. Feyenoord heeft z’n best gedaan om me terug te halen en daar ben ik blij mee. Om acht jaar na mijn vertrek hier weer te mogen staan, in dit stadion waarin de supporters hun energie overbrengen op de ploeg, is fantastisch. Ik ben fit en heb er zin in om morgen meteen mee te trainen.’

De rechtsbenige middenvelder begon zijn carrière in zijn geboorteplaats Utrecht bij DVSU, maar werd al op zevenjarige leeftijd gescout door Feyenoord. Tussen 2008 en 2014 was Timber op Varkenoord zeven seizoenen lang actief voor diverse jeugdelftallen en speelde hij samen met onder andere Lutsharel Geertruida en Orkun Kökcü, die hij nu treft als ploeggenoten bij Feyenoord 1.

Timber brak afgelopen seizoen door bij FC Utrecht, nadat hij daarvoor meerdere jaren in de jeugdopleiding van Ajax actief was. Bij de Domstedelingen was Timber in zijn eerste Eredivisie-seizoen vrijwel alle wedstrijden basisspeler, waarin hij met zijn energieke en doortastende speelstijl de nodige indruk maakte.

Bekijk hieronder het eerste interview met Quinten Timber. 

Bron: Feyenoord.nl

 

Delen

Reacties

Komt over als een nuchtere jongen, zijn innerlijk is dus duidelijk niet verkr###t door 020 wat ik wel een beetje had verwacht. Ben erg benieuwd naar zijn kwaliteiten in het team van Feyenoord.
Na de aflevering op frfc verwacht ik dat Feyenoord interesse heeft in Van der Ven, nu spelend in een top 5 competitie en vorig jaar ook al zeer concreet maar koos toen op het laatste moment voor Wolfsburg.
Dit zij Van der Ven 12 mei in een interview;

"Nee, er is geen kans dat ik komende zomer verhuurd of verkocht ga worden. Het is echt de bedoeling dat ik bij Wolfsburg blijf en meer minuten ga maken. Er zijn clubs die geïnformeerd hebben om mij te huren en dat zal aankomende zomer vast weer zo zijn, maar Wolfsburg wil me houden.".

Kan overigens elke dag veranderen in de voetballerij. We gaan het zien...
Laat ze in Amsterdam lekker toekijken. Amsterdammers moeten eerst eens leren een vliegveld met tevreden passagiers in bedrijf te houden.
Yes onze nieuwe linksback is binnen😀😀😀
Ik heb nooit zo op Quinten Timber gelet vorig seizoen, maar is hij echt zo goed dat hij 9 miljoen waard is? Dat is net zoveel als Gnonto moet kosten en het grootste deel van het transferbudget deze zomer...
In mijn ogen een van de weinige middenvelders die het Kokcu en Aursnes vorig seizoen echt heel lastig heeft gemaakt?
Dat klinkt in ieder geval veelbelovend, maar ik zie de noodzaak van zijn komst voor dit bedrag nog steeds niet helemaal, aangezien er genoeg aanvallende middenvelders zijn. Maar we gaan het allemaal meemaken, ze zullen we weten wat de doen
Hij is precies het soort spelers dat Slot wilt: Jong, Nederlands en veel loopvermogen. Dus ja hij is duur, maar in zijn eerste seizoen bij Utrecht ging het hem redelijk goed af.
We hebben nu wel een enorm aanvallend middenveld nu. Hoeft niet meteen een probleem te worden aangezien Timber, Kokcu en Szymanski allemaal middenvelders zijn die bekend staan om hun inzet. Maar je gaat wel die verdedigende intelligentie van Aursnes missen. De vervanger van Kokcu moet geen spelmaker/mezzala worden maar juist een holding midfielder. In ieder geval genoeg tijd om daar nog voor te scouten :)
Sparta Praag uitgeschakeld hopelijk is de kans dat Hancko komt nu groter.
Waarschijnlijk niet, Sparta Praag heeft een heleboel geld gekregen voor hun spits dus dat hebben ze niet nodig en aangezien Hancko hun aanvoerder is zal Feyenoord wel een heel groot bedrag neer moeten leggen.
Kan je mij vertellen wie dit spits is? En voor hoeveel geld?
Hlozek is voor 13 miljoen naar leverkusen gegaan.
Linksback in de eerste 2 weken van augustus, de rest zal laatste week wel aanschuiven. Of er dient zich een buitenkansje op.
Echt heel veel zin in volgend seizoen, Feyenoord is de goede weg in geslagen :)
Even namens de plaaggeest is er nog nieuws over ngonto
Nu nog Igor Paixão, Matías Viña en Adil Aouchiche dan kan ik rustig slapen.
En nog een linksbenige centrale verdediger die ook als back kan spelen. Voor beide posities back-up, daar hebben wij momenteel voor beide niemand. Daarbij nog een centrale verdediger voor achter Trauner.
Als dat zou gebeuren ( waar ik ook op hoop ) zou het echt een top window zijn.
Bazoer aub. Kan centraal achterin en op het middenveld uitstekend uit de voeten. Bij Feyenoord groeit hij echt uit tot vaste oranje klant met de klassiekers als kers op de taart.
Prima aankoop. Over 2 jaar verkopen is uiteraard de bedoeling voor een prijs vanaf 25. Wij weer blij en Utrecht nog een keer blij.
Heb Sinaloa Cartel al geïnvesteerd in stadion de kuip via onze havenroute?
Ben blij met zijn komst, maar vind wel dat je de paniek in zijn transfersom terug ziet. Ze hebben volgen mij in met alles in ge stemt wat Utrecht wou, uit angst om hem mis te lopen. Of was het een statement naar Ajax en psv dat we weer meedoen. Ik hoop het laatste.
Wel jammer dat het geen 5 jarig contract is . Weet niet of er nog een optie voor een extra jaar bijzit?
Denk dat deze jongen na 2 jaar alweer een mooie transferklapper gaat maken
Gaat hard nu ineens met de presentaties, morgen nog een?
It’s going down, it’s going Timber!
Goede aankoop.
Nu 18+ voor Aursnes binnenharken (als hij dan toch weg wil)
Beetje treurig steeds dat 'troeft ajax af'. Je maakt jezelf er veel te klein mee. 'Feyenoord presenteert recordaanwinst Timber' is toch veel mooier. Maargoed. Welkom!
1908 is nogal van de borstklopperij. Beetje jammer.
Tjonge jonge er druipt weer negativisme uit.
Eens. We hebben geen referentiepunt nodig. Uit eigen kracht voortgebracht!
Wordt in de dagelijkse media ook vaak zo omschreven, boeie.